بیگ بنگ: چین اعلام کرد، احتمالا نشانههایی از تمدنهای بیگانه را کشف کرده است. روزنامه دولتی علم و فناوری دیلی چین، این خبر را بلافاصله پس از انتشار حذف کرد.
به گزارش بیگ بنگ، در ژوئن ۲۰۲۰، چین با استفاده از تلسکوپ “چشم آسمان”(FAST) جستجوی حیات فرازمینی را آغاز کرد. اکنون به نظر میرسد این تلسکوپ که با همکاری چین در جستجوی هوش فرازمینی(SETI) بوده، چیز مرموزی پیدا کرده است. گزارشی توسط روزنامه Science and Technology Daily که اخیراً حذف شده، بیان میکند که این تلسکوپ رادیویی غولپیکر احتمالا نشانههایی از تمدنهای بیگانه را کشف کرده باشد.
این گزارش به نقل از “ژانگ تونجی” دانشمند ارشد یک تیم جستجوی تمدن فرازمینی که توسط دانشگاه عادی پکن، رصدخانه ملی نجوم آکادمی علوم چین و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تأسیس شده، نقل شده است. هیچکس نمیداند که چرا این گزارش حذف شده است، اما به اندازۀ کافی آنلاین بود تا سایر منابع خبری آن را دریافت کنند.
اسکن آسمان برای یافتن حیات بیگانه
در سپتامبر سال ۲۰۲۰، همان رسانهی دولتی، خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه FAST در حین ارتقاء گسترده برای کاهش تداخل، شروع به اسکن آسمان برای یافتن موجودات بیگانه خواهد کرد. بنابراین، طبیعی به نظر میرسد که این رسانه هرگونه فعالیت جدیدی را گزارش کند. ساخت این تلسکوپ بزرگ پس از پنج سال در نهایت در سال ۲۰۱۶ پایان یافت. اگرچه این ابزار دارای بشقاب ۵۰۰ متری است، اما معمولاً از یک بخش ۳۰۰ متری در یک زمان برای فوکوس بر روی آسمان استفاده میکند.
در گزارشی که اکنون حذف شده، محققان چینی در سال ۲۰۲۰ هنگام بررسی دادههای جمعآوری شده در سال ۲۰۱۹، دو مجموعه سیگنال مشکوک را مشاهده کردند و سیگنال مشکوک دیگری را در سال ۲۰۲۲ از دادههای به دست آمده از سیارات فراخورشیدی پیدا کردند.
در سال ۲۰۲۰، “ژانگ تونجی” فاش کرد که تیمش بر روی برخی از «سیگنالهای ET باند باریک» تمرکز خواهد کرد و پروژۀ جستجوی هوش فرازمینی با کمک تلسکوپ FAST انجام خواهد شد. با این حال، او در آن زمان اعلام کرد که سیگنالهای داوطلب احتمالاً از حیات هوشمند سرچشمه نمیگیرند.
اولین تلاشهای ناموفق
او همچنین توصیه کرد بسیار بعید است که این پروژه در اولین تلاشهای خود برای یافتن اطلاعات بیگانه، بتواند به نتایج ملموسی دست یابد. اخترشناسان به طور مداوم سیگنالهای رادیویی متمایز را از نقاط دوردست کیهان دریافت میکنند. در واقع، اولینبار تپاخترها از این طریق کشف شدند و علاقهی دانشمندان را برانگیختند.
“پارادوکس فرمی” بیان میکند با توجه به تعداد سیارات قابلسکونتِ پیشبینی شده، تنها در کهکشان راه شیری، ما قبلاً باید نشانههایی از تمدنهای بیگانه را کشف کرده باشیم و با این حال، تاکنون موفق به این کار نشدهایم. اما خب، جهان بسیار بزرگ است و با فاصله بسیار زیاد ستارهها از هم، سیگنالها ممکن است به سختی به زمین برسند. همچنین احتمال دارد ابزارِ پیشرفتهی کافی برای تشخیص سیگنالهای موجود نداشته باشیم. آیا تلسکوپ رادیویی چین میتواند این مشکل را برطرف کند؟ آیا این ابزار واقعاً چیزی را شناسایی کرده و اگر چنین است، چرا آن را مخفی نگه میدارند؟
ترجمه: سحر اللهوردی/ سایت علمی بیگ بنگ