مسئولان پروژه جیمز وب قول دادند که اولین تصاویر این تلسکوپ دانشمندان و عموم مردم را شگفتزده میکند. نخستین عکسهای رنگی جیمز وب روز ۲۱ تیر منتشر خواهند شد.
به گزارش بیگ بنگ، دانشمندان ۷۰ هدف را برای رصد اولیه جیمز وب الویتبندی کردند که البته این فهرست هنوز فاش نشده است. به گفته “بیل نلسون” مدیر ناسا، یکی از تصاویر جیمز وب “عمیقترین تصویری است که از کیهان ثبت شده است، بسیار بهتر از رصدهای مختلف «میدان فرا ژرف» که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است. تصاویر دیگر به احتمال زیاد مرتبط با طیف جوی یک سیاره فراخورشیدی است که احتمالا میتواند از حیات پشتیبانی کند.
“توماس زوربوخن” سرپرست ماموریتهای علمی ناسا در یک کنفرانس خبری گفت: «این تصاویر تقریبا اشک همه را در آورده است. او گفت: «دیدن این تصاویر بسیاری از ما را احساساتی کرده است. واقعاً سخت است که از دریچهای جدید به جهان نگاه کنید و عمیقاً تحتتأثیر قرار نگیرید. واقعاً لحظهای احساسی است وقتی میبینید طبیعت ناگهان برخی از اسرارش را فاش میکند. دوست دارم شما خیالپردازی کنید و منتظر آن باشید.»
به گفته دانشمندان ناسا، دوربین تلسکوپ جیمز وب که کیهان را در طول موجهای فروسرخ میانی به تصویر میکشد و در دمای منفی ۲۶۶ درجه سانتیگراد کار میکند، فعالیت خود را آغاز کرد. این دوربین ترکیب شیمیایی اجرام فضایی را تجزینه و تحلیل میکند.
خبر خوب دیگر این است که به گفته یکی از اعضای ناسا، جیمز وب به به لطف پرتاب دقیق موشک آریان ۵ میتواند به مدت ۲۰ سال فعال بماند. این تلسکوپ برای ماندن در نقطه لاگرانژ ۲ و اصلاح مدارش به سوخت نیاز دارد. ذخیرهی سوخت، ضمانتی برای طول عمر بیشتر ماموریت است که پیش از این ۱۰ سال براورد میشد، اما اکنون تا ۲۰ سال هم پیشبینی میشود.
این ۲۰ سال نه تنها به ما امکان میدهد تا عمیقتر در تاریخ و زمان کاوش کنیم، بلکه عمیقتر به علم نگاه خواهیم کرد، زیرا فرصت یادگیری و رشد و انجام مشاهدات جدید را داریم. اخترشناسان با جیمز وب میتوانند هزاران هدف در سراسر آسمان را تماشا کنند. از جو سیارات فراخورشیدی و تشکیل اولین اجرام نورانی گرفته تا منشأ ستارهها، کهکشانها و سیاهچالههای نخستین و …