یک تیم بینالمللی از دانشمندان میگویند که دو سیاره جدید از نوع «ابرزمین» در فاصله حدود ۱۰۰ سال نوری از زمین کشف کردهاند که یکی از آنها میزبان حیات بیگانه باشد.
بتازگی اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی تس و تلسکوپهای زمینی واقع در شیلی و اسپانیا، دو سیارۀ اَبَر زمین کشف کردند که ۱۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارند و میتوانند میزبان حیات باشند. این دو سیاره سنگی به دور یک ستاره کوتوله سرخ و سردتر از خورشید میچرخند.
سیاره نزدیک به ستاره LP 890-9b نام دارد ۳۰ درصد بزرگتر از زمین است و یک بار چرخش کامل به دور ستارهاش ۲.۷ روز طول میکشد. سیاره دورتر که LP 890-9c نام دارد، ۴۰ درصد بزرگتر از زمین است و ۸.۵ روز طول میکشد تا به دور ستارهاش بچرخد.
سیاره دوم در «کمربند حیات» ستارۀ خود قرار دارد. کمربند حیات مفهومی است که براساس آن سیارهای با شرایط زمینشناختی و جوی مشابه زمین، از دمای سطحی مناسب برای حفظ آب به شکل مایع بهمدت میلیاردها سال برخوردار خواهد بود.
قرارگیری در کمربند حیات اطراف ستاره به ما انگیزه و امکان رصد بیشتر سیاره دوم را میدهد تا در ادامه بتوانیم دریابیم که آیا این سیاره دارای اتمسفر است یا خیر و درصورت مثبت بودن جواب، بتوانیم محتوای آن را مطالعه و سکونتپذیریاش را ارزیابی کنیم. گام بعدی دانشمندان، مطالعهی اتمسفر این سیاره با استفاده از ابزارهایی از قبیل تلسکوپ جیمز وب خواهد بود. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Astronomy and Astrophysics منتشر شده است.