2 سال پیش / خواندن دقیقه

شهادت آب ؛ ترویج خرافه به سبک ژاپنی یا علمی ناشناخته! | ادعای دروغین ایموتو

شهادت آب شاید عبارت عجیبی باشد، اما ادعا می‌شود که آب می‌تواند مفاهیم و واژه های انسانی را بفهمد. در این زمینه ماسارو ایموتو آزمایشات فراوانی آنجام داد؛ اما آیا آزمایش ایموتو، ویژگی‌های یک آزمایش علمی را دارا بود؟ به بیان دیگر، آیا واقعا آب از افکار ما تاثیر می‌پذیرد؟



ماسارو ایموتو درباره شهادت آب چه می‌گوید

دکتر ماسارو ایموتو، مدرک دکترای خود را ظرف مدت یکسال از یک دانشگاه فوق العاده در بمبئی دریافت نمود! این دانشگاه در وب سایت خود اینگونه توضیح داده است که بدون محدودیت قادرید ظرف مدت یکسال و با انجام یک پروژه تحقیقاتی، مدرک دکترای خود را دریافت کنید.

شهادت آب ؛ ترویج خرافه به سبک ژاپنی یا علمی ناشناخته! | ادعای دروغین ایموتو

البته، باید بگوییم که مدرک دکترای ایموتو در رشته پزشکی جایگزین بوده است. البته افراد دیگری نیز مدعی هستند که در این رشته فارغ التحصیل شده که همه روزه از آن‌ها مطالب مختلفی در فضای مجازی و غیر مجازی منتشر می‌شود. درباره پزشکی جایگزین در آینده مطالبی را منتشر خواهیم کرد. می‌توان این شکل از داده‌ها را به نحوی در دسته بندی شبه علم قرار داد. مطلب زیر فرق بین علم و شبه علم را بیان می‌کند.



فارغ از مدرک تحصیلی ایموتو، پرداختن به محتوای کشفیات او نیز خالی از لطف نخواهد بود. ماسارو ایموتو با بررسی شکل کریستالهای آب کشف نمود که آب قادر به شندیدن، خواندن، و دیدن است! مساله اما، به همین جا ختم نمی‌شود، بلکه نحوه ادراک آب از واقعیات، کاملا همانند انسان‌هاست و به عنوان مثال چیزی که برای انسان‌ها در جامعه ژاپن توهین تلقی شود، برای مولکول آب نیز توهین تلقی خواهد شد!

مثلا اگر به یک ژاپنی بگویی بی‌شعور! احتمالا بر افروخته می‌شود و ناراحت؛ به همین شکل اگر به مولکول آب هم بگویی بی‌شعور، فورا واکنش داده و شکل کریستالی خود را تغییر خواهد داد.

از جالبترین موضوعات و کشفیات ایموتو همین بس که عوام الناس از اقصی نقاط دنیا برای یک شیشه آب دعا خوانده یا پوستری که آب خوشش بیاید و یا چیزهایی از این قبیل، خرج‌های سنگین روی دست خودشان می‌گذارند، مبالغی که حتی به میلیون دلار می‌رسد!

حتی دیده شده که برخی افراد مبالغ بسیار هنگفتی، میلیون‌ها دلار، خرج می‌کنند تا به حضور ماسارو ایموتو رسیده و از او برخوردار شوند، هرچند که بسیاری از دانشمندان نیز او را متهم به شبه علم نگاری می‌کنند!

شهادت آب ؛ ترویج خرافه به سبک ژاپنی یا علمی ناشناخته! | ادعای دروغین ایموتو

ایراداتی که این دانشمندان به دانش ایموتو وارد می‌دانند، موارد بیسیک و پایه‌ای است. به عنوان مثال آنها می‌گویند که ایموتو روش آزمایش خود را به درستی به جامعه علمی عرضه نکرده است!

دانشمند دیگری می‌گوید، روشی که ایموتو انتخاب کرده، برای ثروتمند شدن و معروف شدن راه درستی است، اما در مقوله علم قرار نمی‌گیرد! به این مقدار هم تمام نمی‌شود، بلکه یکی از دانشمندان به طور کلی می‌گوید، آنچه ایموتو از آن سخن می‌گوید، با علمی که من می‌شناسم بسیار متفاوت است. در هر صورت ایموتوی ژاپنی، فقط سکوت می‌کند و آب و عکس و… می‌فروشد.

چند مدتی که می‌گذرد، جیمز رندی که یک شعبده باز نام آشناست، از ایموتو می‌خواهد در حضور وی با شرایط آزمایشگاهی متعارف، آزمایش خود را دوباره اجرا نماید و علاوه بر بستن دهان منتقدین، یک میلیون دلار ناقابل! نیز برنده شده و نام خود را برای همیشه در تاریخ ثبت نماید، اما ایموتو در برابر این پیشنهاد واکنشی نشان نداده و حاضر به تکرار آزمایش خود در حضور مردم و داوران نشد.

شهادت آب چیست ؛ رسوایی برنج چگونه است!

ایموتو، پس از مدت زیادی سکوت و البته فروش آب‌های بسته بندی شده و… در وب سایتش، در کنار عرضه کتاب‌های مختلفی که نوشته است، دست به آزمایش جدیدی می‌زند. اینبار، به جای شهادت آب، به سراغ شهادت برنج می‎رود. ایموتو سه ظرف محتوی برنج را به سه برچسب مختلف مشخص می‎کند.

بر روی یک ظرف، عبارت تو احمقی درج شده و در روی ظرف دیگر، عبارت از تو متشکرم و ظرف سوم نیز بدون برچسب خاصی رها شده است. ایموتو به مدت یک ماه، هر روز با توجه به برچسب روی ظروف، از آنها تشکر کرده یا به آن ظرف توهین می‌کند. ظرف سوم نیز بدون صحبت کردن باقی می‌ماند.شهادت آب ؛ ترویج خرافه به سبک ژاپنی یا علمی ناشناخته! | ادعای دروغین ایموتو

پس از گذراندن مدت آزمایش، تصاویری که از این برنج‌ها گرفته شده به روشنی نشان دهنده این موضوع است که برنجی که با کلمات محبت آمیز مورد برخورد قرار گرفته، تازه مانده است، ولی برنجی که با توهین رو به رو شده، کاملا از شکل عادی خارج شده است.

برنجی که به عنوان شاهد این آزمایش آورده شده نیز تقریبا از بین رفته است. مطابق انتظار، ایموتو اینبار نیز جزئیات آزمایش خود را منتشر ننموده است؛ به نحوی که حتی مشخص نیست، برنج‌های درون ظروف پخته بوده‌‍اند یا خیر.

هرچند به دلیل عدم رعایت پروتکل‌هایی مربوط به آزمایش علمی، تقریبا تمام دانشمندان به نتایجی که توسط ایموتو به دست آمده، بی توجهی نشان دادند، اما برخی افراد نیز به صورت جداگانه آزمایش ایموتو را تکرار نمودند.

یکی از شروط اساسی در نتیجه گیری‎های دنیای علم، امکان تکرار پذیری آزمایش و نتایج آن است. هرچند، در آزمایشات صورت گرفته، بین برنج‌های مورد بررسی تغییری مشاهده نشد، بنابراین یافته‌های ایموتو از درجه اعتبار ساقط می‌‌شود.

شهادت آب ؛ ترویج خرافه به سبک ژاپنی یا علمی ناشناخته! | ادعای دروغین ایموتو

از سوی دیگر، زندگی در دنیایی که ایموتو ترسیم می‌کند، شاید برای بسیاری از افراد، جالب‌تر از زندگی در دنیایی مکانیکی و فاقد حس و شعور خارج از بعد انسانی باشد. احتمالا به این دلیل یا دلایل مشابه، بعضی افراد کماکان نتایج آزمایشات ایموتو را معتبر می‌دانند. در هر صورت شهادت آب از آن دسته مواردی است که به شکل علمی هنوز مورد تایید قرار نگرفته است.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع