3 سال پیش / خواندن دقیقه

چی کونگ – قسمت دوم


چی کونگ – قسمت دوم

اگر با چی ‌کونگ آشنا نیستید اوّل از همه (قسمت اوّل چی ‌کونگ) را بخوانید.
در این قسمت راجع‌به عناصر پنجگانه و روابط آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

در قسمت قبلی راجع‌به تائو و دوگونه‌ی تکامل یافته‌ی خارج از این یگانگی صحبت شد.

چی کونگ – قسمت دوم

در چی ‌کونگ انرژی تیره «یین» می‌باشد و انرژی روشن «یانگ»، هر یک هسته‌ای از یکدیگر را در بر دارند و در تمام مدّت تکامل پیوسته‌شان به همه‌چیز تولّد بخشیده و قطب‌های متّضادشان را آفریده‌اند.

عناصر پنج‌گانه و چرخه‌های متقابل آن‌ها

چینی‌ها بر این عقیده‌اند که پنج عنصر زمینی وجود دارد:‌ آتش، خاک، فلز، آب و چوب، دو چرخه وجود دارد که تقابل بین این عناصر را به تصویر می‌کشد.
چرخه‌ی زایندگی: هر عنصر، عنصر بعدی را زایش می‌کند یا به‌وجود می‌آورد. بنابراین آتش، زمین را به‌وجود می‌آورد و زمین، فلز را، فلز، آب را و آب چوب را و چوب، آتش را و آتش، زمین را.
• چرخه‌ی تلاشی: هرعنصر، عنصر بعدی را متلاشی می‌کند، آتش، فلز را متلاشی می‌کند، فلز، چوب را و چوب، زمین را و زمین، آب را و آب هم آتش را متلاشی می‌کند.

چی کونگ – قسمت دوم
تقابل عناصر پنچگانه؛ سبز(چوب)، قرمز(آتش)، زرد(زمین)، سفید(فلز) و سیاه(آب).
فلش‌های مشکی مربوط به چرخه‌ی زایشی و فلش‌های صورتی مربوط به چرخه‌ی تلاشی هستند.

تعادل و توازن بدن

عناصر با همراهی یین و یانگ حالت تعادل و توازن را داخل بدن تعیین خواهند کرد. پنج عنصر تا آن‌جایی‌که به ارگان‌ها و احشاء درون بدن مربوط می‌شود عباتند از:


چوب آتش زمین فلز آب
یین کبد قلب طحال ریّه کلّیّه
یانگ کیسه‌ی صفرا روده‌ی کوچک شکم روده‌ی بزرگ مثّانه

هر یک ارگان‌ها و احشاء توسّط دو نصف‌النّهار نظارت می‌شوند:‌ یکی از چپ و یکی از راست جریان پیدا می‌کند. نقاط فشاری برای نصف‌النّهارها نقاط تنفّسی محسوب می‌شوند. هشت نصف‌النّهار ویژه‌ی دیگر وجود دارد که انرژی را به‌منظور ادامه‌ی چرخه‌ی گردشی‌اش فراهم می‌کند، صرف نظر از این‌که آیا هیچ‌یک از ارگان‌ها یا احشاء کاهش می‌یابند و مدار نصف‌النّهار را مسدود می‌کنند. نقاط فشاری دیگری وجود دارند که نمی‌توان هیچ‌گونه ارتباطی بین آن‌ها و نصف‌النّهارها قائل شد.

جدول زمانی ارگان‌های نظارت‌کننده‌ی نصف‌النّهارها


چی کونگ – قسمت دوم

آن‌چه در تصویر بالا مشاهده می‌کنید وقت‌نمایی است که نشان‌دهنده‌ی اوقاتی از روز می‌باشد که در آن نصف‌النّهارهای ارگان‌ها و احشاء بیش‌ترین آسیب‌پذیری را دارند. این یکی از اصول پایه‌ای است که پزشکان چینی در دوران باستان بیماری‌ها را توسّط آن درمان می‌کردند. گذشته از این بین ارگان‌هایی که در روی ساعت مقابل یکدیگر قرار دارند رابطه‌ای وجود دارد. این رابطه توسّط عناصر پنچ‌گانه نظارت می‌شود. برای مثال درمان کیسه‌ی صفرا که به عنصر چوب تعلّق دارد به قلب که جزئی از عنصر آتش است کمک می‌کند.

در قسمت بعدی توضیحات بیش‌تری راجع‌به عکس، که نوشته‌‌هایش انگلیسی‌ است، می‌دهم.

-برگرفته از نوشته‌ی ویلیام جونگ و‌ حسین قاسمی-


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع