چکیده ای از بیوگرافی علیرضا افتخاری
نام: علیرضا افتخاری
زاده: ۱۰ فروردین ۱۳۳۷
زادگاه: اصفهان
پیشه: موسیقی دان ، آهنگساز و خواننده
وضعیت تاهل: متاهل
ملیت: ایرانی
بیوگرافی علیرضا افتخاری
علیرضا افتخاری زاده ی سال ۱۳۳۷ در اصفهان می باشد. این خواننده در خانواده ای پرورش یافته که نسبتاً فقیر هستند.
ازدواج علیرضا افتخاری
علیرضا افتخاری در سن ۱۸ سالگی یعنی در سال ۱۳۵۵/۵/۵ با همسرش پیوند زناشویی تشکیل داد و این زوج، صاحب سه فرزند دختر هستند که الهام، مرجان و آوا نام دارند.
موضوع جنجالی مهریه دختر های علیرضا افتخاری
علیرضا افتخاری در خصوص مهریه دخترهایش در یک مصاحبه صحبت کرد و در فضای مجازی، جنجالی بپا کرد. مهریه ای که برای دختر بزرگش تعيين کرده بود؛ حفظ کردن ۴۵۰ غزل از حافظ بوده درحالیکه مهریه ی دختر کوچکش، حفظ ۱۶ جز از قرآن کریم بوده ولی رامین نوروزی که داماد علیرضا بود؛ بیانات علیرضا افتخاری را تکذیب کرد و گفت که مهریه ای که برای همسرش تعیین کردند؛ شامل ۷۷۷ سکه تمام بهار آزادی و ۷ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان جواهرات و همچنین یک سفر حج بوده است. او بعدا با همسرش مشکلاتی پیدا کرد که درگیر مسایل دادگاه و طلاق شد.
فعالیت های علیرضا افتخاری
علیرضا افتخاری در کودکی نزد یک نوازنده ویولن به نام استاد طباطبایی تعلیم دید. استاد تاج اصفهانی به علیرضا افتخاری در سن ۱۲ سالگی، ردیف های آوازی را اموزش داد. او بعد از مدتی در نزد استاد جلیل شهناز و استاد حسن کسایی بطور هم زمان، ردیف های موسیقی سنتی را یاد گرفت. این خواننده در سال ۱۳۵۷ در محضر اساتیدی نظیر علی اکبر خان شهنازی، داریوش صفوت، علی تجویدی و … در آزمون باربد، رتبه نخست را از آن خود کرد. پس از این که تاج اصفهانی درگذشت؛ وی موسیقی را در سال ۱۳۶۰ نزد استاد دادبه یاد گرفت.
علیرضا افتخاری نخستین آلبومش را در سال ۱۳۶۲ با نام« آتش دل» به توصیه استاد فرامرز پایور و به یاد استاد تاج اصفهانی به انتشار رساند. بعد از آن صدا و سیمای ایران، آثار علیرضا افتخاری را مرتبا پخش کرد. در سال ۱۳۶۳برای اولین بار ، صدای علیرضا افتخاری از تلویزیون با خواندن آواز قصه گیسو در ماهور و با نی محمدعلی کیانی نژاد در سریال تلویزیونی امیرکبیر پخش شد.
شروع برگزاری کنسرت های داخلی و خارجی علیرضا افتخاری
بعد از این که علیرضا افتخاری نخستین آلبوم خود را به صورت رسمی منتشر کرد؛ آهنگ هایش از شبکه های مختلف صدا و سیما پخش شد و در بین مردم، شهرت پیدا کرد و از این طریق، فعالیت خود را در بسیاری از کنسرت های داخلی و خارجی کشورها نظیر کانادا، انگلستان و آلمان و … شروع کرد. این خواننده تا به حال بیش از ۶۰ البوم موسیقی را در طول فعالیتهای هنری اش در سبک موسیقی سنتی و ارکسترال به انتشار رساند.
حواشی علیرضا افتخاری
علیرضا افتخاری پس از ماجراهای انتخابات ۸۸ در تاریخ ۱۷ مرداد سال ۱۳۸۹ به مناسبت روز خبرنگار در مرکز همایش های صدا و سیما حاضر شد و بر روی صحنه اجرا کرد. علیرضا افتخاری پس از ورود محمود احمدی نژاد به سالن، وی را در یک حرکت جالب، بغل کرد و احساساتش را ابراز کرد.
همین واکنش باعث شد تا مردم به او اعتراض کنند و آزرده خاطر شوند. علیرضا افتخاری، اینگونه عملکردش را توجیه کرد:هر شخص دیگری همین رفتار را با مسئولین سیاسی در جایگاه من، بدون هیچ قصد غرض سیاسی نشان میداد. دختر علیرضا افتخاری بخاطر همین مسأله به بعضی از هنرمندان در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲هشدار داد که به دور از جریان های سیاسی باشند.
علیرضا افتخاری پس از جنجال های بغل کردن احمدی نژاد از سوی مردم و رسانه ها با انتقادات بسیار وسیعی رو به رو شد و حتی به دختر او در دانشگاه تهران حمله کردند و موهایش را کشیدند. او بعدا در یک مصاحبه گفت که قصد مهاجرت و حتی خودکشی را در آن زمان داشته است و خود و خانواده اش تحت فشار بدی بودند. فرزند کوچکش با شنیدن این ماجرا گریه کرد و گفت:« بابا نکن.» او در جواب به فرزندش گفت که تاب و تحمل اینهمه توهین و تهدید را ندارد. هیچ کس در ایران به او توجهی نشان نداد و با او درد دل نکرد. علیرضا افتخاری پس از این ماجرا گفت که اگر به گذشته ها برگردد؛ هیچ وقت قادر به انجام این کار نیست.
حضور علیرضا افتخاری در برنامه دورهمی
علیرضا افتخاری در برنامه دورهمی در ۱۹ اردیبهشت ۹۹ بعنوان مهمان دعوت شد و در خصوص زندگی شخصی اش و جنجال های پیش آمده در خصوص ماجرای بغل کردن احمدی نژاد به مهران مدیری توضیح داد. مهران مدیری از او پرسید که از زندگی اش راضی است یا نه؟ که این خواننده در جواب گفت:از زندگی و جایگاهش راضی نیست و موضوعی که درباره ی او و محمود احمدی نژاد پیش آمد؛ در زندگی او شکاف عمیقی را بوجود آورد.
تلفیق موسیقی پاپ و سنتی علیرضا افتخاری
اهالی موسیقی سنتی، بعد از ارائه چندین البوم توسط علیرضا افتخاری با رنگ و بوی موسیقی تلفیقی( پاپ- سنتی)، از او انتقاد کردند. او به این انتقادات در برنامهٔ تلویزیونی شب شیشه ای( و مطبوعات) اینگونه پاسخ داد:من ده ها ابوعطا تا به حال خوانده ام، ده ها افشاری و چندین سه گاه که کاملاً مشابه هم بوده اند. من حق دارم تجربیات جدیدی را بعنوان یک خواننده کسب کنم. بازگشت سرمایهٔ سرمایه گذاران از نظر من، پس از رضایت خدا و مردم، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
انتشار پیاپی آلبوم علیرضا افتخاری
مجری از علیرضا افتخاری انتقاد کرد که علت انتشار آلبوم هایش به صورت پیاپی چیست؟ او در جواب گفت:من اهل خوش نشینی نیستم که تنها یک آلبوم را در هر سال، منتشر کنم. من به همکاری با آهنگسازان جوان می پردازم و به صورت فعال به فعالیت های هنری ام ادامه می دهم و آهنگسازان جوان را پرورش می دهم.
علیرضا افتخاری چهره ماندگار
علیرضا افتخاری در آواز خوانی در سال ۱۳۵۵ به عنوان بهترین برنده انتخاب شد، سپس نشان رسمی چهره ماندگار را در سال ۱۳۸۹ از ان خود کرد و از زمان حواشی اش صرفا ۴ آلبوم منتشر کرد که مردم از آن استقبال نکردند.
علیرضا افتخاری و درخواست آشتی از محمدرضا شجریان
علیرضا افتخاری با انتشار نامه ای به محمدرضا شجریان در تیر ماه ۱۳۹۲ از او خواست تا مجددا با هم آشتی کنند. انتشار این نامه که با تیتر “بیا همایون هم باشیم” بود، بیانگر اینست که روابط علیرضا افتخاری و محمد رضا شجریان با همدیگر به سردی گراییده است.
آلبوم های پرفروش علیرضا افتخاری
پرفروش ترین آلبوم های ایران به آلبوم های علیرضا افتخاری اختصاص دارد و پرفروش ترین خواننده پس از انقلاب از نظر برخی از رسانه ها علیرضا افتخاری می باشد.
>> نیلوفرانه:
علیرضا افتخاری، پرفروش ترین البوم را با فروش بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نسخه، داشته است که در سال ۱۳۷۵ آلبوم نیلوفرانه را منتشر کرد.
>> یاد استاد:
از پرفروش ترین آثار اواخر دهه هفتاد می توان به اثر یاد استاد علیرضا افتخاری اشاره کرد که به آهنگسازی علی تجویدی در سال ۱۳۷۷ اجرا شد و بازخوانی آثار علی تجویدی در قبل از انقلاب می باشد.
>> صیاد:
پرفروش ترین آلبوم تلفیقی دهه هشتاد علیرضا افتخاری ، آلبوم صیاد نام داشت که بیش از یک میلیون نسخه در سال ۱۳۸۴، فروش داشت و هم اکنون بالاترین تعداد دانلود و بازدید را در سایت های دانلود موسیقی دارد.
>> قلندروار:
در سال ۱۳۸۶ علیرضا افتخاری، آخرین اثر پرفروش خود را به انتشار رساند و استقبال ویژه ای در داخل و خارج از ایران از او شد و تا اواخر سال ۱۳۸۶ میزان فروش این آلبوم به بیش از ۱ میلیون ۵۰۰ هزار رسید.
موسیقی فیلم و سریال علیرضا افتخاری
- خوانندگی چند قطعه در سریال امیرکبیر
- پخش قطعاتی از نیلوفرانه در فیلم لیلا( فیلم ۱۳۷۵)
- تیتراژ سینمایی چتری برای کارگردان
- تیتراژ سریال روز رفتن
- تیتراژ سریال به کجا چنین شتابان
- تیتراژ سریال پنجمین خورشید
- تیتراژ سریال هشت بهشت