خرما به خاطر فوایدی که برای سلامتی دارد و همچنین طعم شیرینی که دارد، مدت زیادی است که کشت میشود.
اما امروزه ما از محتوای دقیق تغذیه ای و فواید سلامتی خرما مطلع هستیم. خرمای تازه یا خشک شده، از فواید بسیار زیادی برای سلامتی برخوردار است.
آنها غنی از فیبر، پتاسیم و مس هستند و مهم تر از همه طعم خوبی نیز دارند.
مزایای خرما
داده های تغذیه ای زیر بر اساس ۱۰۰ گرم خرما می باشد.
- فیبر: ۶٫۷ گرم یا ۲۷ درصد از میزان توصیه شده روزانه
- پتاسیم: ۶۹۶ میلی گرم یا ۲۰ درصد از میزان توصیه شده روزانه
- مس: ۰٫۴ میلی گرم یا ۱۸ درصد از میزان توصیه شده روزانه
- منگنز: ۰٫۳ میلی گرم یا ۱۵ درصد از میزان توصیه شده روزانه
- منیزیم: ۵۴ میلی گرم یا ۱۴ درصد از میزان توصیه شده روزانه
- ویتامین ب۶ : ۰٫۲ میلی گرم یا ۱۲ درصد از میزان توصیه شده روزانه
در حالی که انواع خرما دارای محتوای قند بالا نیز هستند، فواید آنها برای سلامتی سبب می شود تا ارزش داشته باشد بخشی از رژیم غذایی شما را تشکیل دهند.
برخی از فواید خرما برای سلامتی عبارتند از:
بهبود سلامت گوارشی و سلامت قلب
خرما دارای فیبر بالا است، که برای حفظ سلامت کلی و بهبود وضعیت گوارشی ضروری است. فیبر موجود در خرما سیستم گوارش را پاکسازی میکند و اجازه می دهد روده بزرگ عملکرد بهتری داشته باشد.
خرما میتواند همراه با داروهای خانگی برای هموروئید مصرف شود – خرما خطر ابتلا به کولیت و سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می دهد. فیبر همچنین در ارتقای سلامت قلب ضروری است و می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
اثرات ضد التهاب
خرما به این دلیل که سرشار از منیزیم است، برای اثرات ضد التهابی نیز شناخته شده است. طبق مطالعه ای که اخیرا انجام گرفت: “مصرف زیاد منیزیم با غلظت های پایین برخی از نشانگرهای التهاب سیستمیک مرتبط است”. اثر ضد التهابی منیزیم می تواند خطر ابتلا به آرتریت، بیماری قلبی عروقی و آلزایمر را در میان سایر مشکلات سلامتی کاهش دهد.
کاهش فشار خون
فواید منیزیم تنها با خاصیت ضد التهابی طبیعی آن پایان نمی پذیرد؛ منیزیم باعث کاهش فشار خون نیز می شود. خرما همچنین حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که می تواند فشار خون را کاهش دهد و سلامت کلی قلب را بهبود بخشد.
کاهش خطر سکته مغزی
بر اساس نظرسنجی سال ۲۰۱۱ در مجله تغذیه بالینی، مصرف منیزیم غذایی با کاهش خطر سکته مغزی، به ویژه سکته مغزی ایسکمیک نیز همراه است. محققان ۷ مطالعه را ارزیابی کردند و دریافتند که هر ۱۰۰ میلیگرم منیزیم که روزانه مصرف شود، خطر ابتلای فرد به سکته مغزی به میزان ۹٪ کاهش می یابد.
سلامت بارداری
طبق مطالعه ای، اگر باردار هستید، دلایل بیشتری برای مصرف خرما وجود خواهد داشت. طبق نتیجه گیری این مطالعه، مصرف خرما، ۴ هفته قبل از زایمان به طور قابل توجهی نیاز به القاء و کمک برای زایمان را کاهش داده و نتیجه مطلوب تری به همراه خواهد داشت.
سلامت مغز
مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی JAMA نشان داد که دریافت کافی ویتامین B6 می تواند به طور قابل توجهی نمرات آزمون ها را با افزایش عملکرد مغز شما، بهبود بخشد. این مطالعه افزود “مکمل های ویتامین B برای پیشگیری از کاهش شناختی معکوس پیشنهاد میشوند.”
کاهش وزن
خوراکی های دارای فیبر بالا مانند خرما برای بسیاری از برنامه های کاهش وزن مفید هستند. آنها طعم فوق العاده ای دارند، شما احساس سیری می کنید، و می توانند به عنوان یک میان وعده سالم تر از شیرینی های فراوری شده که به طور معمول می خورید استفاده شوند.