همه افراد ادویه ها را، البته اکثر آنها را دوست دارند. ادویه ها طی هزاران سال به غذاهای ما طعم و مزه داده اند. تجارت ادویه صدها سال است که امپراتوری های جهانی را هدایت می کند. ادویه جات در برهه های خاصی از تاریخ ارزشی معادل طلا برای تاجران داشته اند. امروزه خوشبختانه ما به چند شرکت انحصاری برای به دست آوردن ادویه جات موردعلاقه خود نیاز نداریم و مجبور نیستیم نگران دزدیده شدن محموله دارچین یا پودر فلفل خود توسط دزدان دریایی باشیم!
برای مدت طولانی، بسیاری از مردم تصور می کردند که ادویه ها روشی عالی برای افزودن طعم منحصر به فرد و لذت بخش به غذاها هستند. با این حال، تحقیقات زیادی برای بررسی تأثیرات مصرف ادویه جات بر روی سلامتی انجام شده است.
ادویه جات، حتی اگر به نظر می رسد مقدار کمی از آن ها در رژیم غذایی خود مصرف می کنید، منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی بسیار و همچنین سایر مزایای سلامتی هستند. حتی “مقدار نسبتا کم گیاهان خشک و تازه و ادویه جات می توانند مزایای سلامتی داشته باشند.”
اگر کنجکاو هستید که کدام ادویه ها به عنوان عاملی برای بهبود سلامتی شناخته شده هستند، در این مقاله از راستینه ۷ ادویه معرفی شده اند که می توانید دفعه بعد که به خرید رفتید، آن ها را انتخاب کنید.
مریم گلی
مریم گلی یا سیج (sage)، همانطور که از نامش بر می آید، ادویه ای جادویی برای کسب دانایی نیست. اما مطالعه بر روی این ادویه نشان می دهد که به حافظه و خلق و خوی شما کمک می کند. حتی ممکن است به افراد مبتلا به آلزایمر و سایر مشکلات مربوط به زوال عقل کمک کند.
رزماری
رزماری گیاهی محبوب است که با بسیاری از غذاهای حاوی سیب زمینی و همچنین نان و گوشت استفاده می شود. این گیاه علاوه بر طعم فوق العاده، دارای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات دیگری است که با باکتری ها مبارزه می کند و ارزش غذایی گوشت پخته شده را بالا می برد.
زردچوبه
زردچوبه ادویه ای است که تا حدودی کمتر از چیزی مانند دارچین و یا جوز هندی استفاده می شود. می توانید این ادویه را به راحتی به ماست اضافه کنید و همچنین طعم خوبی به مرغ و غذاهای دریایی می دهد. ترفند دیگر برای استفاده از این ادویه این است که آن را به آبی که برنج و یا حبوبات دیگر را در آن می جوشانید، اضافه کنید. چرا باید زردچوبه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید؟ به این دلیل که زردچوبه سرشار از ویژگی های سالم است. زردچوبه حاوی نوعی آنتی اکسیدان قوی به نام کورکومین است که مشخص شده است با سرطان و سایر بیماری های بلند مدت مبارزه می کند. زردچوبه می تواند به عنوان عامل ضد التهاب عمل کند، سیستم قلبی عروقی را تقویت کند، و در مطالعات نشان داده شده است که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
دارچین
دارچین ادویه محبوب در آمریکا و بسیاری از نقاط جهان است. دارچین را می توانید همراه بسیاری از غذاها و خوراکی هایی که دوست دارید استفاده کنید. این ادویه نیز سرشار از آنتی اکسیدان ها است و مشخص شده است که به بدن در تنظیم بهتر انسولین کمک می کند و حتی با کاهش پلاک های آمیلوئیدی در بدن، آلزایمر را بهبود می بخشد.
فلفل چیلی (فلفل قرمز تند)
فلفل چیلی و همچنین پودر چیلی در بسیاری از غذاها استفاده می شود. کپسایسین – ترکیب شناخته شده در فلفل قرمزهای تند – سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و می تواند به بدن در سوزاندن چربی کمک کند. همچنین ثابت شده است این ادویه باعث کاهش احتمال ابتلا به زخم معده می شود و به بدن در کنترل بهتر LDL کلسترول بد خون کمک می کند.
آویشن
آویشن ادویه سالمی است که به دلیل خواص ضد میکروبی اش اهمیت دارد. همچنین می تواند با کاهش گاز معده و سایر درد ها به هضم غذا کمک کند. آویشن را می توانید با هر غذایی از مرغ گرفته تا سبزیجات مصرف کنید.
زنجبیل
این ادویه با طعم قوی خود، طی سالها برای سرماخوردگی و آرام کردن معده استفاده شده است. اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که زنجبیل می تواند درد و التهاب را کاهش دهد و به افرادی که از آرتریت رنج می برند کمک کند. بهتر است زنجبیل تازه استفاده کنید، اما پودر آن هم مفید است.