حمیدرضا ایرانمنش مشاور شهردار در برنامه رادیویی «شهر من رفسنجان» آموزش را یکی از مهم ترین عوامل فرهنگسازی و ایجاد فرهنگ جوامع برشمرد.
آموزش یکی از مهم ترین عوامل فرهنگسازی و ایجاد فرهنگ جوامع است
به گزارش خانه خشتی، حمیدرضا ایرانمنش صنعتگر و کارآفرین در برنامه «شهر من رفسنجان» به بیان اهمیت نقش فرهنگ و هنر در ارتقاء امید شهروندی پرداخت و در ارائه تعریفی از هنر، آن را توان و مهارت خلق زیبایی دانست و اظهار کرد: هنر مجموعه ای از آثار و فرآیندهای دست ساز است که به منظور اثرگذاری بر عواطف و احساسات و هوش انسان ساخته و پرداخته می شود تا یک معنا و مفهوم خلق، پردازش و عرضه شود.
وی ادامه داد: اگر وجوه مشترک احساس، عاطفه، رسالت هنرمند، تخیل و انتقال مفاهیم به مخاطب در یک اثر هنری برجسته باشد، آن اثر ممتاز است.
مشاور شهردار رفسنجان با اشاره به تعریف فرهنگ، آن را مجموعه ای از دانش ها، باورها، هنرها، قوانین، اخلاقیات، عادات و ارزش ها بیان کرد و گفت: فرهنگ راه مشترک زندگی، اندیشه و کنش انسان در یک جامعه است؛ هر رفتاری در جامعه ناشی از فرهنگ آن جامعه است.
وی با بیان اینکه انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر از طریق آموزش انجام می شود، تصریح کرد: آموزش یکی از مهم ترین عوامل فرهنگسازی و ایجاد فرهنگ جوامع است.
ایرانمنش فرهنگ را راهکاری بسیار شایع و موجه برای رفع نیازهای آحاد جامعه عنوان کرد و افزود: فرهنگ شامل سازگاری نیازهای غریزی، فطری و اقتصادی با محیط پیرامون، مجموعه مشترکی از اندیشه ها و دستاوردهای بشری و یک جواب خوب رفتاری برای نیازهای اجتماعی و حتی سیاسی است.
مشاور شهردار با اشاره به تعریفی از امید شهروندی آن را فرآیندی شناختی برای توجه به اهداف آتی دانست و گفت: امید یکی از زمینه های مهم و اساسی ایجاد نشاط و شادی در مردم نسبت به خود، خانواده، کار و آینده است.
وی با بیان چالش های موجود در زندگی شهرنشینی، به تأثیر فرهنگ به عنوان عاملی مؤثر برای غلبه بر مشکلات و کاهش اثر معضلات اشاره کرد و افزود: اگر آموزش با فرهنگ و هنر تلفیق و ترکیب شود، اثر موجز دارد.
حمیدرضا ایرانمنش ادامه داد: فرهنگ و هنر روش ها را نهادینه می کند، آستانه تحمل و پذیرش شهروندان را بالا برده و محیط را مأنوس و لطیف می کند.
این کارآفرین رفسنجانی فرهنگ و هنر را دو بخش جدانشدنی دانست و گفت: از روی نوع و عمق هنر در جوامع می توان فرهنگ جوامع را حدس زد؛ همانطور که با تماشای هنر و معماری، نقاشی و مجسمه سازی دوران های مختلف به تمدن و فرهنگ آن ها پی می بریم.
وی با اشاره به تأثیر مستقیم فرهنگ و هنر بر امید شهروندی، خاطر نشان کرد: در جوامع بافرهنگ تر رعایت قانون بیشتر است و تمام شهروندان در آسایش و آرامش زندگی می کنند؛ لذا چنین شهری قابلیت زندگی بیشتری داشته و شهروندان به مهاجرت از آن شهر فکر نمی کنند.
دکتر ایرانمنش کشف و شکوفایی استعدادها از طریق قرار دادن ابزارها و زیرساخت های لازم را از راهکارهای ارتقاء وجوه فرهنگی و هنری در جوامع مطرح کرد و افزود: والدین، مدارس و نهادهای موجود در شهر متولی کشف و ارتقاء استعدادها هستند.
وی فرهنگ و هنر را در آموزش قانون مؤثر خواند و یادآور شد: فرهنگ و هنر می تواند جهت در دسترس قرار دادن فرآیندها، روش ها، تکنیک ها، روش های معمول و ممتاز، کشف فرصت ها در جامعه، احتراز از تهدیدها، آموزش، تمرین و بکارگیری قوانین و مقررات در جامعه به کار آید.