2 سال پیش / خواندن دقیقه

مهارت حل مسئله از نظر قرآن +تعریف مهارت حل مسئله

در مباحث مهارت زندگی، منظور از مسئله عبارت است از پدیده و واقعیتی که به عنوان مشکل یا امری، انسان را دچار شرایط ناسازگارانه یا ضعف و درماندگی در زندگی می کند که ممکن است جنبه ی فردی، خانوادگی و یا اجتماعی داشته و دارای ریشه و منشاء درونی یا بیرونی باشد. در مقاله مهارت حل مسئله از نظر قرآن پس تعریف آن به دیدگاه قرآن کریم در این باره خواهیم پرداخت.

تعریف مهارت حل مسئله :

مهارت حل مسئله به معنای مهارت و توانایی شناسایی و تجزیه تحلیل و پیمودن راه برون رفت از مشکلات است.
در تعریفی دیگر، مهارت حل مسئله فرایند ی است که بر اساس شناخت و رفتارها، توسط فرد هدایت می شود و در پی یافتن راه حل های موثر و سازگارانه و پیمودن آن برای حل مسائل زندگیش است. بنابراین تقوا و نگاه صادقانه و خیرخواهانه به مشکل و بررسی و شناخت همه ابعاد آن و استعانت از خداوند متعال و تسلیم حکمت الهی بودن، از نکات مهمی است که در پیمودن مسیر برون رفت از مشکلات موثر است.

مهارت حل مسئله از نظر قرآن

مهارت حل مسئله از نظر قرآن +تعریف مهارت حل مسئله

مهارت حل مسئله از نظر قرآن

از دیدگاه قرآن ، مهارت و توانایی حل مسائل مختلف زندگی، زمانی حاصل می شود که انسان مراحل ایمان، تقوا و بندگی خالصانه خداوند را طی کرده باشد نه در بعد زمان، بلکه به لحاظ ارتباط قلبی با خداوند و کمک گرفتن از او و عمل به دستورات او امکانپذیر است. دستورات او در ایمان که باعث توکل و استعانت از خداوند است و تقوا که زمینه ی توجه به حق طلبی و پرهیزگاری و پرهیز از ظلم به دیگران را فراهم میکند و بندگی که حکایت از تسلیم و آگاهی و شناخت و مشورت در امور دارد دست یافتنی است. در این شرایط است که خداوند درهای رحمت و حکمت را به روی بندگان خالص خویش می گشاید و او را در حل مسائل عدیده زندگی یاری می فرماید. پس احسان و پرهیز گاری زمینه ساز حل سازگارانه تمام مسائل زندگی است. بدون تقوا، توکل و بکارگیری حکمت و خردمندی، اقدامات سازگارانه و غلبه بر مسائل و مشکلات فردی و اجتماعی ممکن نیست.  در حقیقت بر اساس معیارهای کلی و بکارگیری آنها مانند اختیار انسان، آزادی مشروع در چارچوب قران و سنت، مشورت در امور و توکل، امر به معروف و نهی از منکر، توبه، احکام ارث و ازدواج و …….، امکان حل مسئله به شکل مطلوبی میسر میشود. همانگونه که در آیه 128 سوره نساء می فرماید: اگر زنی دریافت که شوهرش با او بی مهر و از او بیزار شده است باکی نیست که هر دو در میان خود طرح آشتی افکنند، که آشتی بهتر است و بخل و فرو مایگی بر نفوس مردم غلبه دارد اگر نیکی و پرهیز گاری کنید. خدا به هرچه می کنید آگاه است. در آیه 269 سوره بقره می فرماید: به هر که خواهد حکمت ( مهارت حل مسئله ) عطا کند و به هر که حکمت عطا شده نیکی فراوانی داده شده و جز خردمندان پند نپذیرند.

مهارت حل مسئله از نظر قرآن +تعریف مهارت حل مسئله

برای توانایی حل مسئله ، نیاز به حکمت است زیرا اهل حکمت از بخل و بی مهری  پرهیز میکنند و به نیکی و خیر خواهی اهتمام دارند، پرهیزگارند و در پذیرش سخنان نیکو و اندرز صاحبدلان و مشورت در امور، علاقمندی دارند.



شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع