هامین
·شرکت مهندسی هوشمند هامین؛ یکی از شرکت های پیشرو در زمینه سیستم های امنیت الکترونیک، حفاظت پیرامونی و پهپاد در ایران ‏است
10 ماه پیش / خواندن دقیقه

علائم خرابی فلش مموری

یکی از تجهیزات ذخیره سازی مهم در دنیای امروز بشر، فلش مموری‌ها هستند. این وسیله در کنار اندازه کوچک خود و امکان اتصال به پورت usb به‌راحتی و در هر جایی قابل‌استفاده است. این دستگاه ذخیره‌ساز همراه، گزینه بسیار مناسبی برای ذخیره موقت اطلاعات همچون پروژه‌های کاری، دانشجویی و...و حمل و انتقال آن به محل کار و منزل است. این وسیله پر کاربرد به دلایل مختلفی می‌تواند دچار مشکل و خرابی شود. ما در طی این مقاله قصد داریم به علائم خرابی فلش مموری پرداخته و در حد توان مطالب مفید و جامعی دراین‌خصوص ارائه نماییم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

فلش مموری چیست؟

فلش مموری در واقع یک حافظه ذخیره‌ساز خارجی است که می‌توان به‌راحتی آن را به سایر دستگاه‌های الکترونیکی همچون کامپیوتر، لپ‌تاپ، موبایل، تلویزیون، کنسول‌های بازی و... وصل نمود و اطلاعات و فایل‌های گوناگونی را بر روی آن ضبط کرد. این ذخیره‌ساز همراه به یکی از ابزار مهم و کاربردی برای بسیاری افراد در دنیای امروز تبدیل شده است. از جمله ویژگی‌های بارز فلش مموری با وجود اندازه و حجم کوچک آن، قابلیت بالای ظرفیت ذخیره‌سازی و جابه‌جایی راحت و آسان این وسیله است.

علائم خرابی فلش مموری

اجزای داخلی تشکیل‌دهنده فلش مموری

به‌طورکلی تمامی فلش مموری‌های درایو usb دارای ۵ قسمت اصلی هستند:

  • فیش usb استاندارد
  • این بخش فلش جزو اجزای خارجی آن است که به‌منظور ارتباط فیزیکی با لپ‌تاپ کامپیوتر و سایر دستگاه‌های مرتبط در آن گنجانده شده است. این فلش که به‌صورت مستطیل‌شکل است، در درگاه کامپیوتر و سایر دستگاه‌های الکترونیک مرتبط قرار گرفته و باعث ایجاد ارتباط در حافظه داخلی خواهد شد.
  • کنترل‌کننده حافظه
  • این قطعه یک میکروکنترلر است که در داخل حافظه فلش قرار دارد و به‌منظور دسترسی حافظه داخلی و انتقال فایل بین میزبان و حافظه فلش مموری از آن بهره می‌گیرند.
  • گیت NAND یا همان حافظه فلش
  • این قطعه که به‌نوعی حافظه فرار در فلش مموری است، به‌عنوان ستون فقرات به این ذخیره‌ساز همراه قدرت و فضای ذخیره‌سازی می‌دهد تا قادر به حفظ بهتر اطلاعات شود.
  • کریستال نوسان‌ساز
  • قطعه فوق در فلش مموری‌ها به‌منظور کنترل سرعت انتقال اطلاعات درون فلش مموری استفاده می‌شود.
  • جلد یا پوشش فلش مموری
  • این قسمت به‌عنوان بدنه فلش مموری دارای یک پوسته سخت خارجی است که از اجزای داخلی این ذخیره‌ساز همراه محافظت می‌کند. جنس پوسته به طور معمول از پلاستیک است. هرچند در ساخت برخی از این پوسته‌ها از چوب و فلز هم استفاده می‌شود.

کاربرد فلش مموری

باتوجه‌به توضیحات عنوان شده در بخش‌های قبل مقاله، فلش مموری‌ها در یک نگاه کلی به‌منظور ذخیره‌سازی و جابه‌جایی اطلاعات مورداستفاده قرار می‌گیرند؛ اما اگر بخواهیم به‌صورت جزئی‌تر به کاربرد فلش مموری بپردازیم باید بگوییم، از این وسیله به‌منظور نگهداری اطلاعات شخصی استفاده می‌شود. جابه‌جایی فیلدها از یک دیوایس به یک دیوایس دیگر را می‌توان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کارایی این ذخیره سازه همراه عنوان نمود. ذخیره‌سازی فیلم و عکس، ذخیره و نگهداری بازی و اطلاعات کنسول‌ها نیز از دیگر موارد پرمصرف کاربران از فلش مموری‌ها است. امکان نصب سیستم‌عامل رایانه، ریبوت کردن موبایل، حمل نرم‌افزارهای پرتاب و... از دیگر کاربردهای مهم و تخصصی‌تر کاربران از فلش مموری است. 

دلایل عدم کارکرد فلش مموری‌ها

عوامل بسیاری می‌تواند باعث بروز مشکل و اختلال در عملکرد فلش مموری باشد که در ادامه به شرح برخی از موارد مهم در این زمینه خواهیم پرداخت:

علائم خرابی فلش مموری

  • متصل بودن مدام فلش به سایر دستگاه‌های الکترونیک
  • چنانچه فلش به طور دائم به دستگاه الکترونیکی مانند کامپیوتر، لپ‌تاپ، تلویزیون، اسپیکر و... وصل باشد، به دلیل طولانی‌بودن تماس فلش با ولتاژ برق همیشه گرم خواهد ماند. همین مورد به‌ظاهر ساده و پیش‌پاافتاده، جزو مهم‌ترین علائم خرابی فلش مموری‌ است. به همین دلیل زمانی که نیاز به اطلاعات فلش مموری ندارید، برای جلوگیری از آسیب حتماً اقدام به جداسازی آن از دستگاه‌های الکترونیکی نمایید.
  • خراب‌شدن فلش بر اثر حادثه
  • باتوجه‌به اندازه کوچک این ذخیره‌ساز همراه، به‌مراتب در مواجهه با حوادث قرار دارد. امکان برخورد با فلش در زمان اتصال به یکی از دستگاه‌های الکترونیکی، فشار خوردن آن در جیب و هم‌جواری با اشیایی همچون کلید، افتادن فلش و برخورد آن با آبی‌ یا اجسام سخت و یا حتی جویدن فلش توسط حیوانات خانگی از جمله مواردی است که بر اثر حوادث روزمره می‌تواند به این وسیله آسیب وارد نماید.
  • بروز مشکل خرابی در قطعات آسیب‌دیده فلش
  • همان‌طور که می‌دانید usbها دارای چندین جزء کوچک در ساختار خود هستند. میکروکنترلر‌ها خازن‌ها و مقاومت‌ها که جزو اجزای به‌کاررفته در فلش مموری هستند، چنانچه دچار آسیب شوند می‌توانند باعث بروز مشکل و خرابی در فلش مموری شما شوند. درصورتی‌که یکی از قطعات نامبرده در فلش دچار مشکل شود، علناً باعث اختلال و عدم کارکرد فلش و ازدست‌رفتن داده‌های شما خواهد شد. ضمن اینکه در کنار آسیب‌های خارجی ذکر شده، چنانچه تراشه‌های namd در مواجهه با گرمای زیاد قرار بگیرند که در اثر استفاده بیش از اندازه از این وسیله است، ممکن است از صفحه مدارچاپی درایو جدا شوند. همین امر نیز یکی از موارد شایع و علائم خرابی فلش مموری در بین کاربران این دستگاه عنوان شده است. خوشبختانه این مشکل در فلش با مراجعه به تعمیرکاران ماهر با تعمیر یا جایگزین قطعه فوق قابل‌حل خواهد بود.
  • شکستن کانکتورهای فلش مموری
  • یکی از آسیب‌هایی که بر اثر عجله و یا بی‌دقتی کاربران به برد مدارچاپی فلش وارد می‌شود، با جداسازی غیراصولی و ناشیانه صورت می‌گیرد. تحت این شرایط کانکتور فلش خم و یا شکسته می‌شود که همین امر باعث عدم عملکرد آن خواهد شد. در چنین مواردی و برای جلوگیری از آسیب بیشتر باید در گام نخست اقدام به جداسازی فلش مموری از دستگاه الکترونیکی و قطع اتصال برق در آن شد. در مرحله بعد و تا قبل از تعمیر آن به‌هیچ‌عنوان نباید از فلش استفاده کنید.

علائم خرابی فلش مموری

  • خرابی در پورت USB و عدم کارکرد فلش مموری
  • یکی دیگر از علائم خرابی فلش مموری مربوط به ایجاد مشکل و آسیب در پورت usb است. در بسیاری موارد پورت usb در دستگاه‌های الکترونیکی دچار است. همین امر باعث می‌شود ولتاژ برق نامناسبی به فلش ارسال شود که خود زمینه خرابی را در فلش مموری فراهم می‌کند. به همین دلیل چنانچه شاهد بروز مشکل و اختلال در چنین شرایطی شدید، برای ممانعت از سوختن فلش مموری حتماً نسبت به تعمیر پورت usb در دستگاه خود با مراجعه به تعمیرکاران ماهر در این زمینه اقدام نمایید.
  • وجود ویروس و بدافزارها
  • یکی از عوامل شایع دیگر در خرابی فلش مموری‌ها، وجود ویروس و بدافزار در این وسیله است. از جمله مهم‌ترین عوامل بروز این مشکل در چنین شرایطی سیستم ویروسی شما و یا وجود ویروس در حافظه فلش مموری است. در چنین مواردی برای رفع مشکل باید با یک آنتی‌ویروس قوی اقدام به پاک‌سازی فلش نمایید. برای جلوگیری از به‌وجودآمدن چنین مشکلاتی، بهتر است همیشه بعد از اتصال فلش به کامپیوتر و لپ‌تاپ با یک آنتی‌ویروس به‌روز در سیستم خود اقدام به ویروس‌کشی نمایید.
  • فلش مموری یک ذخیره‌ساز همراه ارزان
  • درست است که در دنیای امروز بشر فلش مموری‌ها خیلی مهم و کاربردی عمل می‌کنند، اما نمی‌توان از اینکه این دستگاه یک وسیله ذخیره‌ساز ارزان است غافل شد. به بیان ساده‌تر باتوجه‌به اندازه و حجم مشخص شده برای این وسیله، از مواد باکیفیت محدودتری در ساخت آن استفاده می‌شود. همین امر باعث می‌شود در مواجهه با سایر دستگاه‌های الکترونیکی که بعضاً از میکروالکترونیک‌های باکیفیت پایین‌تری در ساخت آنها استفاده شده دچار مشکل و خرابی شوند. به همین دلیل هر چقدر در خرید این وسیله دقت نموده و به کارایی بهتر آن فکر کنید، مسلماً با چالش کمتری در این زمینه روبرو خواهید شد. هرچند اگر مجبور به پرداخت هزینه قابل‌توجهی در این زمینه شوید.
  • محدود بودن عمر فلش مموری‌ها
  • در کنار همه موارد ذکر شده به‌عنوان علائم خرابی فلش مموری و رعایت نمودن کلیه موارد و احتیاط‌های لازم، باید این نکته را خاطرنشان شویم که فلش مموری‌ها دارای یک‌عمر خاصی برای استفاده هستند. چنانچه شما جزو آن دسته از کاربران این وسیله هستید که چند بار در ماه از آن استفاده می‌کنید، شاید عمر فلش مموری شما سال‌ها به طول بی انجامد. در غیر این صورت با مصرف مکرر زمانی که به محدودیت چرخه برسد، خواهی‌نخواهی بخشی از حافظه رسانه ممکن است کارایی قبل را نداشته باشد. تحت این شرایط و در نهایت شاهد خرابی و یا ازبین‌رفتن داده‌ها در فلش مموری خود خواهید بود.

کلام پایانی

فلش مموری‌ها در دنیای امروز بشر نقش مهم و کاربردی دارند. استفاده از این وسیله ذخیره‌ساز همراه باعث سهولت در انجام بسیاری از کارها شده است. ذخیره پروژه‌های کاری، تحقیقات دانشجویی، فیلم و عکس و... در کنار جابه‌جایی راحت آن جزو موارد بسیار مهم در استفاده از این وسیله است. در کنار کارایی بسیار فلش‌ مموری‌ها، در گذر زمان و یا عدم دقت کافی در نگهداری از این وسیله، ممکن است این حافظه ذخیره‌ساز همراه دچار مشکل و آسیب شود. متصل بودن مدام به دستگاه‌های الکترونیکی، قطعات آسیب‌دیده، شکستن کانکتورهای فلش و... از جمله مهم‌ترین علائم خرابی فلش مموری هستند که در طول مقاله به آن اشاره شد. در برخی موارد در صورت به‌وجودآمدن مشکل در فلش مموری می‌توان با مراجعه به تعمیرکاران ماهر نسبت به رفع آن اقدام نمود. مواردی همچون قطعات آسیب‌دیده و شکستن کانکتور فلش از جمله علائم خرابی در فلش هستند که قابل به تعمیر و رفع عیب خواهند بود.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع