آشنایی با برج پیر شهریار و قلعه کوتول شاه
خب دوستان از شما یک سوال دارم. آیا نام دو بنای تاریخی برج پیر شهریارو قلعه کوتول شاه را شنیده اید؟ میدانید در کدام مناطق ایران عزیزمان وجود دارد؟ شاید با خود فکر کنید که حتما این دو اثر تاریخی در استان هایی مثل یزد، کرمان و… باشد، اما اینگونه نیست. این دو آثار تاریخی در استان های شمالی کشور عزیزمان ایران قرار دارند. پس برای آشنایی بیشتر با ما همراه شوید.برج پیر شهریار
برای دقایقی فکرخود را از تمامی موضوعات به دور کنید و با ما به تماشای این دو اثر زیبای تاریخی بپردازید. برج پیر شهریار را میتوانید در درختان سر به فلک کشیده استان مازندران، روستای لمرز، دهستان راستوپی در مسیر روستاهای ییلاقی پل سفید و ساری با آب و هوایی دلپذیر پیدا کنید. برجی که خود را به شکل مدور با بامی شبیه کله قند در آورده و با لباسی از آجر و گچ، زیبایی خود را به رخ همگان میکشد. کهن بودن این برج را میتوانید از قطر دیواره های آن بیابید که در حدود ۲.۳۵ متر است. حتی قطر ۷۰ سانتی متری قسمت های آجری این بنا، از قدمت آن صحبت میکند که به قرن ۵ هجری قمری بر میگردد.
برج پیر شهریار اسرار زیادی را در دل خود جای داده است که از آن بی خبریم مانند وجود یک درب و صندوقچه قدیمی که امروزه آنها را در برج نمیبینید. اما باستان شناسان به محض فهمیدن این موضوع تلاش های زیادی را برای پی بردن به واقعیت آن انجام دادند. بالاخره با پیگیری ها و تلاش های مستمر آنان در دهه ۶۰ توانستند یک تکه از چوب صندوق را کشف کنند. با بررسی های صورت گرفته بر این تکه، مشخص شد این صندوق باستانی در عهد درویش صالح زاهد عابد، دوره ی محمد شهریار ساخته شده و نوشته های روی آن توسط دستان هنرمند درویش علی خرومه زاهد حکاکی شده است.