سبز کردن تخم مرکبات باعث می شه دانه های خوراکی مثل گندم ، عدس ، ارزن و … و هم چنین منابع آبی با ارزش را روانه سطل زباله و کوچه و خیابان نکنیم.
روش سبز کردن تخم مرکبات ( کاشت تخم لیمو ، نارنگی و پرتقال )
این تخم ها حدود ده روز تا بیست روز طول میکشه تا سبز بشن و سبزی بسیار شفاف و زیبایی دارن, می تونین از تخم میوه نارنج استفاده کنین و آخر فروردین, گیاه سبز شده دو ماهه رو توی گلدون بکارین تا بزرگ بشه و تبدیل به نهال بشه.
آموزش سبز کردن تخم مرکبات :
هسته نارنج یا پرتقال یا لیمو را توی آب میذاریم تا ۲۴ ساعت بمونه.
بعد ۲۴ ساعت پوست روی هسته را با دقت می کنیم که به مغز دانه آسیبی نرسه.
تخم مرکبات پوست کنده را توی آب میذاریم که خشک نشن.
تخم ها رو با دقت و مرتب روی خاک گلدون می چینیم. خاک باید سبک باشه .
فاصله ها نه خیلی کم باشه و نه زیاد
روی دونه ها رو یه لایه نازک خاک ریخته و با سنگ های ریز می پوشونیم
با اسپری خاک رو خیس می کنیم. دو روز اول روشو پلاستیک بذارین و چند بار آب بدین.
کم کم تخم ها سبز می شن و از لابلای سنگ ها میان بیرون و تبدیل به نهال های سبز و زیبایی می شن.