درست کردن شمع در خانه یکی از کارهای هیجان انگیز است که به مواد و وسایل محدودی نیاز دارد. با یاد گرفتن فوت و فن شمع سازی به راحتی می توانید یاد بگیرید و به دیگران نیز آموزش شمع سازی بدهید.
اگر از آن دسته خانمهایی هستید که به انجام دادن کارهای هنری در خانه علاقهمند هستند، احتمالاً دوست دارید هنر شمع سازی را نیز یاد بگیرید. شمعها علاوه بر اینکه به خانه فضایی شاعرانه و عاشقانه میبخشند، زیبایی و نور خیرهکنندهای دارند.
از مزیتهای درست كردن شمع در خانه میتوان به اطمینان از عدم بکار رفتن مواد سمی و سربدار در شمع اشاره کرد. همچنین میتوانید از انواع شگردهای زیباسازی شمع بهره ببرید. به تازگی از شمعها برای آروماتراپی استفاده میکنند؛ بنابراین شما نیز میتوانید شمعهای خوش عطری درست کنید تا همزمان با سوختن، بوی خوش در فضای خانهتان پراکنده شود. همچنین این شمعها را میتوانید به عنوان هدیه به دوستان و عزیزانتان بدهید و آنها را شگفتزده کنید. پس با ستاره همراه باشید تا شما را با درست كردن شمع در خانه بطور کامل آشنا کنیم. پیش از آنکه دست به کار شوید، مقاله معرفی ابزار و وسایل شمع سازی را بخوانید.
آموزش شمع سازی در شیشه
آموزش شمع سازی در شیشه
آموزش شمع سازی به شکل قالب
آموزش شمع سازی به شکل قالب
مرحله اول: وسایل مورد نیاز خودتان را آماده کنید. وسایل شمع قالبی همان وسایل شمع شیشهای هستند. تفاوت در این است که چون شمع از قالب خارج میشود، پارافین باید تراکم و سفتی بیشتری داشته باشد. فروشگاههای لوازم شمع برای انتخاب پارافین به شما راهنمایی خواهند داد.
یک جعبه مثل جعبه آبمیوه به عنوان قالب شمع نیاز دارید که باید آن را قبل از کار به خوبی با آب و صابون بشویید تا اثری از چربی در آن نباشد.
مرحله دوم: طول فتیله را به بلندی مناسب انتخاب کنید، باید آنقدر بلند باشد که ته آن را به پایه فلزی نگهدارنده گره بزنید و سر فتیله را دور مداد قلم مو یا هرچیز دیگری که بتواند آن را بالای قالب نگه دارد، بپیچانید.
مرحله سوم: همانند روش قبلی، پارافین را ذوب کنید، رنگ مخصوص شمع را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از خاموش کردن، عطر را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: پارافین مایع را داخل قالب بریزید. حدود ۵ سانتیمتر بالای قالب را خالی بگذارید. کمی صبر کنید تا پارافین خودش را بگیرد و به حالت نیمه جامد دربیاید. حالا ۴ سوراخ روی آن ایجاد کنید.
مرحله پنجم: بقیه پارافین را روی شمع بریزید. منتظر بمانید که شمع کاملاً سرد شده و حالت نهایی خودش را به دست بیاورد. پارافین بعد از سرد شدن دور فتیله اندکی پایین میرود. سوراخها باعث میشوند که شمع شما پس از سرد شدن ترک برندارد. همچنین پارافین سوراخها را پر میکند و حالت زیبایی به خودش میگیرد.
مرحله ششم: شمع را از داخل قالب درآورید. دقت کنید که وقتی شمع سرد شد، اندکی کاهش حجم پیدا کرده و به راحتی از قالب جدا میشود. اگر جدا نشد، مدت زمان بیشتری صبر کنید. در آخر سر فتیله را حدود یک تا یک و نیم سانتیمتر کوتاه کنید.
آموزش شمع سازی با مداد شمعی
آموزش شمع سازی با مداد شمعی
مرحله اول: وسایل و لوازم کار را آماده کنید. شما موارد زیر نیاز دارید:
- پارافین
- فتیله و پایه نگهدارنده
- مداد شمعی
- عطر مخصوص شمع
- یک لیوان شیشهای و همچنین ظرفهای لازم برای حرارت دادن به پارافین
مرحله دوم: پارافین را در ظرف فلزی کوچکتر ریخته، آن را در ظرف آبی که قبلاً به جوش آوردهاید قرار دهید و صبر کنید تا کاملاً ذوب شود.
مرحله سوم: مداد شمعی رنگی را داخل پارافین بیندازید و بهم بزنید تا خوب مخلوط شوند و رنگ پارافین یکدست شود. بعد از گذشت حدود ۱۰ دقیقه و وقتی پارافین حرارت و بخارش را از دست داد، عطر را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: لیوان را خوب بشویید و خشک کنید. فتیله را در وسط آن قرار دهید و بالای آن را با مداد نگه دارید. پارافین را در لیوان بریزید. پس از سرد شدن شمع در دمای اتاق، فتیله را در حدود ۲ تا ۳ سانتیمتر کوتاه کنید.
ایده برای ساخت شمع خانگی
در این قسمت چند عکس از شمعهایی را که در خانه درست شدهاند برای شما آماده کردهایم. اولین عکس مربوط به شمعی است که با گل لاوندر یا اسطوخودوس درست شده است. اسطوخودوس بویی خوش دارد و در رایحه درمانی استفاده میشود. استفاده از عطر آن در ساختن انواع عود نیز بسیار معمول و پرطرفدار است و در اینجا برای ساخت شمع بکار رفته است.
در ساختن شمعهای بعدی نیز از اسطوخودوس استفاده شده است، با این تفاوت که پارافین قبلی شفاف و این دو شیشه شمع، پارافین مات دارند. انتخاب گلهای خشک به سلیقه شما بستگی دارد، رزماری، یاس، رزهای رنگی، گل محمدی، گلهای خشک موجود در بازار و… میتوانند در ساختن شمع به کار روند.
اگر به دنبال بوجود آوردن یک فضای سنتی و در عین حال شاد هستید، سراغ فنجانهای چینی قدیمی بروید. همانطور که در عکس میبینید هرکدام از فنجانها به شکلی هستند و رنگ شمع داخل آنها نیز متفاوت است. این کار تنوع را به زندگی شما اضافه میکند.
خیلی از ما طرفدار رنگی رنگی کردن اطرافمان هستیم. پارافین را در چند ظرف جداگانه بریزید و پس از ذوب شدن در هرکدام چند قطره رنگ دلخواهتان را اضافه کنید. بهتر است بعد از ریختن هر رنگ یک ساعت صبر کنید تا پارافین به حالت نیمه جامد دربیاید و سپس رنگ بعدی را اضافه کنید. تعداد رنگها به اندازه شیشهتان بستگی دارد. اگر ظرف شیشهای بلند داشته باشید، میتوانید هفت رنگ رنگین کمان را هم امتحان کنید.
این هم همان شمع مرحله قبل در حالت روشن است که حس مدرن بودن و شادی به خانه میبخشد.
اگر نمیخواهید رنگهای گوناگون در شمعهایی که میسازید به کار ببرید و سادگی را دوست دارید، به خودتان سخت نگیرید، پارافین سفید معمولی بدون رنگ هم زیبایی خاص خودش را دارد. این شمع چون مواد رنگی ندارد، بهتر میسوزد و بوی عطری که به آن اضافه میکنید، مطبوعتر به مشام خواهد رسید.
ظرفهای شیشهای، گلدانهای قدیمی که دیگر بکارتان نمیآید، شیشه حبوبات و… خلاصه هرچیزی میتواند قالبی برای شمعهایی باشد که شما میسازید.
جامهای شیشهای هم که همیشه علاقهمندان و هواداران بسیاری دارند. اگر از شمعهای رنگی در جام شیشهای استفاده کنید، بسیار جذاب خواهد بود. استفاده از پارافین شفاف به همراه گل خشک نیز از انواع شمع معمول در جام است.
و در نهایت چند شیشه بزرگ در اندازههای مختلف که ته آنها با پارافین مات و روی آنها با پارافین شفاف پر شده است. میتوانید داخل پارافین شفاف از ستارههای تزئینی یا مهرههای رنگی استفاده کنید.
امیدواریم این مطلب به شما کمک کرده باشد تا درست کردن شمع در خانه را بیاموزید. روشهای درست کردن شمع برداشتی از مقاله How to Make a Candle بود. نظر شما درباره درست کردن شمع در خانه چیست؟ چه ترفندهایی برای این کار سراغ دارید؟ دیدگاه و نظرات ارزشمندتان را از طریق ارسال نظر با دیگر مخاطبان ستاره درمیان بگذارید. همچنین مطلب پاک کردن لکه شمع از سطوح مختلف برای کسانی که در آغاز راه شمعسازی هستند، کاربردی خواهد بود.