مزایای مش وای فای
سیستمهای مشوایفای سازمانی راهحل جامعی در اختیار موسسات، شرکتها، مجتمعها، هتلها و مراکزی قرار میدهند که به دنبال دسترسی بدون سیم و کابل به اینترنت هستند. سامانههای مش وایفای به شکل همزمان روی دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز دستیابی به سرعتهای بالا مثل 1167 مگابیت بر ثانیه را ارائه میکنند و از فناوریهایی مثل True Mesh Technology پشتیبانی میکنند. سامانههای مش وایفای بر مبنای طراحی منحصر به فردی که دارند مجهز به آنتنهای داخلی هستند تا عملکرد سامانهها به شکل قابل توجهی بهبود پیدا کند. واقعیت این است که فناوری منحصر به فرد مش، انقلابی در دنیای شبکههای کامپیوتری و به ویژه پروژههای بیسیم به راه انداخت که سهولت در پیادهسازی شبکه و قابلیت نصب حتا با وجود کمترین نیروی متخصص از مزایای آن هستند.
همانگونه که اشاره شد، سامانههای مش نوید دسترسی به یک شبکه مبتنی بر امواج بیسیم را ارائه میکنند. این سامانهها با شعار خداحافظ کابل شبکه (Say goodbye to The Cable ) به بازار عرضه شدند و توانستند در مدت زمان کوتاهی نظر مساعد شرکتها را به خود جلب کردند. همانگونه که اشاره شد این سامانهها از فناوری True Mesh استفاده میکنند و به سرپرستان شبکه اجازه میدهد اکسسپوینتها را به یکدیگر متصل کرده و تنها از یک کابل برای دسترسی به کل سیستم مش استفاده کنند.
قابلیت نگهداری بلندمدت
پشتیبانی از قابلیت مدیریت محلی، مدیریت از راه دور، عیبیابی شبکه بر اساس APP و تعمیر و نگهداری شبکه از راه دور از ویژگیهای شاخص محصول این حوزه به شمار میرود. یکی از موارد مهمی که در زمان خرید یک سیستم مش باید به آن دقت کرد، نحوه احراز هویت و دسترسی به سامانه است. سرور احراز هویت از پیش ساخته شده این سامانهها به اپراتور اجازه میدهد مکانیزمهای احراز هویت تحت وب، احراز هویت حساب کاربری مبتنی بر گذرواژه و احراز هویت مبتنی بر پیام کوتاه را فعال کرده و از آنها استفاده کند. یک سامانه مش زمانی با استقبال خوب کاربران روبرو میشود که دست کاربر را برای پیادهسازی و نصب سامانه باز گذاشته باشد. تقریبا بیشتر کسبوکارها و حتا کاربران خانگی با مشکل نقطه کور در شبکه وایفای روبرو هستند. برای حل این مشکل راهحلهای مختلفی وجود دارد، اما راهحلی که برخی از این سامانهها ارائه میکنند مبتنی بر طراحی آنتنهای تمام جهته و فناوری Beamforming+ (اتصال دقیق و برد وسیع) است که اجازه میدهد سیگنالها در وضعیتی پایدار و قابل اعتماد به تمامی دستگاههای کلاینت تحت شبکه برسد. نکته مهم دیگری که بسیاری از شرکتها در زمان خرید روترهای بیسیم، توسعهدهندهها، اکسسپوینتها و سامانهها مش به آن دقت نمیکنند وجود فناوری Seamless Roaming است. فناوری فوق بهطور خودکار کلاینتها را از یک وایفای به وایفای دیگر وصل میکند تا کلاینتها هیچگاه بدون اتصال وایفای نباشند و همواره به نزدیکترین وایفای پرسرعت و با آنتندهی بالا متصل شوند. بهطور معمول، این سامانهها متشکل از سختافزارهای مختلفی مثل روتر، توسعهدهنده مش و غیره هستند.
به بیان دقیقتر، روترهای بیسیم، توسعهدهندهها یا همان اکستندرهای وایفای و اکسسپوینتهایی که از فناوری مذکور پشتیبانی میکنند، به شکل خودکار شما را از یک وایفای به وایفای دیگر وصل کرده تا هیچگاه بدون اتصال به وایفای نمانید و همیشه به نزدیکترین وایفای پرسرعت و با آنتندهی بالا متصل شوید.
روتر بیسیم مش
یک روتر بیسیم است که بهطور خاص برای دستیابی به فناوری مش ساخته شده و مجهز به آنتنهای داخلی است. این روتر میتواند در تعامل با شبکه مش توزیعی مشکل نقاط کور را حل میکنند. این مسیریابها از حالتهای روتر و بریج (AP) پشتیبانی میکنند تا بدون مشکل قادر به پیادهسازی شبکههای مش باشید. از قابلیتهای کاربردی مهم این روترها میتوان به کنترل هوشمند پهنای باند، احراز هویت تحت وب، احراز هویت مبتنی بر پیام کوتاه، قابلیت ادغام شدن در سناریوهای مختلف و پشتیبانی از وایفای 802.11ac با Wave 2 که سرعت تبادل دو برابری را ارائه میکند اشاره کرد.
توسعهدهنده مش
یک توسعهدهنده سامانه مش وایفای از فناوری مش واقعی پشتیبانی کرده و مجهز به آنتنهای همه جهته است. این توسعهدهندهها در ترکیب با روترهای مش یک شبکه توزیعی کارآمد را ایجاد کرده و مانع از آن میشود تا کلاینتهای درون یک مجموعه مشکلی در رابطه با عدم دریافت سیگنالها داشته باشند. این توسعهدهندگان دست سرپرستان شبکه را در نصب باز گذشته و اجازه میدهند بر مبنای محیط و پروژهای که قرار است از آن استفاده شود به روشهای مختلف در محیط نصب شود. از ویژگیهای کلیدی این توسعهدهندهها میتوان به پشتیبانی از فناوری مش واقعی، Seamless Roaming، APP Management، 1200Mbps 11AC Wave 2 Wi-Fi و پشتیبانی از حالتهای نصب براکت دیواری، پایه سقفی، پایه ستونی و پایه میزی اشاره کرد.
مزایای مش وای فای
از مزایای شاخص سیستمهای مش وایفای باید به پوششدهی بهتر اشاره کرد که شاید مهمترین مزیتی است که باعث میشود شرکتها علاقهمند به خرید آن باشند. هنگامی که روترهای مش وایفای را نصب میکنید، اگر سامانهای هماهنگ با مساحت محیط کاری خریداری کرده باشید، دیگر با مشکل نقطه کور وایفای در محیط کار روبرو نخواهید شد و حتا جایی پیدا نمیشود که سیگنالهای وایفای ضعیف در آن قرار داشته باشد. یک سامانه مش وایفای عادی قادر است مساحتی بالغ بر 200 مترمربع را پوشش دهد، در حالی که مدلها پیشرفتهتر و البته گران قیمتتر، قادر به پوششدهی بالغ بر 600 متر مربع هستند.
دومین مزیتی مهمی که چنین سامانههایی ارائه میدهند، عدم قطعی سیگنال است. با توجه به این که هیچ روتر یا اکسسپوینت مرکزی در شبکههای مش وایفای وجود ندارد، تمامی گرهها و روترها عملکردی شبیه به یکدیگر دارند که پایداری و اتصال پیوسته کاربرن و کلاینتها به وایفای و اینترنت را تضمین میکنند. علاوه بر این، شرکتهای تولید کننده سامانههای مش وایفای فناوریهای مختلف مثل Seamless Roaming را مورد استفاده قرار میدهند تا مانع از بروز قطعی در شبکه شوند یا کلاینتها به لینکهای ارتباطی قطع شده متصل شوند. در چنین شرایطی، اگر یک روتر یا گرهی خراب شده و قابل استفاده در شبکه نباشد، در کوتاهتری زمان روتر نزدیکتر فرآیند اتصال کلاینتها به شبکه را انجام میدهد. همچنین، اگر کلاینتی در مسافتی دورتر از یک روتر قرار داشته باشد، در کوتاهترین زمان به نزدیکترین روتر متصل میشود. روتری که سیگنال قویتر و پایدارتری در اختیار کلاینت قرار میدهد.