خبر news
با ما همراه باشید با اخبار از سراسر دنیا !
2 سال پیش / خواندن دقیقه

پادشاه جدید انگلستان کیست و جانشین او چه کسی خواهد بود؟|چارلز سوم کیست

پادشاه جدید انگلستان کیست و جانشین او چه کسی خواهد بود؟

پادشاه جدید انگلستان کیست و جانشین او چه کسی خواهد بود؟|چارلز سوم کیست

چارلز سوم در تاریخ بریتانیا طولانی‌ترین زمان را به عنوان جانشین و وارث سلطنت سپری کرده و حالا با ۷۳ سال سن، مسن‌ترین فردی است که در تاریخ بریتانیا پادشاه می‌شود.

چارلز سوم نام رسمی پادشاه جدید انگلستان است. چارلز در عین حال که در غم و اندوه از دست دادن مادرش است، در حال تجربه لحظه‌ای تاریخی است چرا که سرانجام به تاج و تخت پادشاهی متحده بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی رسید.

 چارلز سوم در تاریخ بریتانیا طولانی‌ترین زمان را به عنوان جانشین و وارث سلطنت سپری کرده و حالا با ۷۳ سال سن، مسن‌ترین فردی است که در تاریخ بریتانیا پادشاه می‌شود. چارلز سوم می‌داند قدم گذاشتن در نقشی که الیزابت دوم سال‌ها آن را بر عهده داشته به هیچ وجه کار آسانی نیست.

چارلز بزرگ‌ترین فرزند از چهار فرزند ملکه و همسر فقیدش شاهزاده فیلیپ است. هنگامی که ملکه الیزابت در سن ۲۵سالگی تاج و تخت را به دست گرفت، او سه ساله بود و همان زمان وارث تاج و تخت بریتانیا شد. القاب چارلز شامل شاهزاده ولز، دوک کورنوال، دوک روتسی و ارل کریک است. چارلز در سال ۱۹۸۱ با دایانا اسپنسر ازدواج کرد و این زوج به شاهزاده و پرنسس ولز معروف شدند. آنها دو فرزند به نام‌های شاهزاده ویلیام و هری داشتند. چارلز و دایانا در سال ۱۹۹۲ از هم جدا شدند. پس از مرگ دایانا در سال ۱۹۹۷، چارلز در سال ۲۰۰۵ با کامیلا پارکر بولز که اکنون به عنوان دوشس کورنوال شناخته می‌شود، ازدواج کرد.

پادشاه جدید انگلستان کیست و جانشین او چه کسی خواهد بود؟|چارلز سوم کیست

از آنجا که نام کامل او چارلز فیلیپ آرتور جورج است، بنابراین می‌توانست هر قسمت از نام خود را به عنوان نام سلطنتی انتخاب کند. او چارلز را انتخاب کرد و نام رسمی سلطنتی‌اش چارلز سوم شد. معمولاً همسر یک پادشاه، عنوان ملکه یا شهربانو را به خود اختصاص می‌دهد، اما در مورد کامیلا این امر صدق نخواهد کرد، چرا که در سال ۲۰۰۵، در زمان عروسی چارلز و کامیلا، توافقی صورت گرفت که او به عنوان ملکه شناخته نشده و تنها همسر شاهزاده لقب بگیرد. هرچند حالا که چارلز پادشاه است می‌تواند در صورت تمایل عنوان همسر خود را نیز به ملکه تغییر دهد. با این حال، اخیراً ملکه الیزابت دوم در بیانیه‌ای به مناسبت هفتادمین سالگرد به سلطنت رسیدن خود در ماه فوریه گفته بود که دوست دارد زمانی که چارلز به سلطنت رسید، کامیلا به عنوان ملکه شناخته شود.

پادشاه جدید انگلستان کیست و جانشین او چه کسی خواهد بود؟|چارلز سوم کیست

با توجه به رویه‌های موجود در بریتانیا کلیه امور حاکمیتی و سلطنتی از طریق پارلمان اعمال می‌شود و حتی جانشینی تاج و تخت نیز می‌تواند توسط پارلمان تغییر کند. قانون هم تایید می‌کند که تعیین عنوان تاج و تخت بر عهده پارلمان است. قانون انگلستان مقرر کرده که فقط نوادگان پروتستان پرنسس سوفیا- نوه جیمز اول- واجد شرایط سلطنت هستند. بنابراین جانشین تاج و تخت نمی‌تواند کاتولیک باشد. علاوه بر این، حاکم باید با کلیسای انگلستان در ارتباط باشد و سوگند یاد کند که کلیسای تأسیس شده انگلستان و اسکاتلند را حفظ می‌کند. حاکم همچنین باید قول دهد که از جانشینی پروتستان حمایت می‌کند. قانون جانشینی تاج و تخت (۲۰۱۳) سیستمی را که بر اساس آن پسر کوچک‌تر می‌توانست جانشین دختر بزرگ‌تر در صف جانشینی شود اصلاح کرد. البته این قانون برای کسانی که پس از ۲۸ اکتبر ۲۰۱۱ متولد شده‌اند، اعمال می‌شود. این قانون همچنین به مقرراتی که بر اساس آن کسانی را که با کاتولیک‌های رومی ازدواج می‌کنند از جانشینی محروم می‌کرد پایان داد. این تغییرات در مارس ۲۰۱۵ اجرا شد.

بنابراین پس از چارلز، پسر بزرگ او، ویلیام ۴۰ساله معروف به دوک کمبریج قرار دارد. در ردیف بعدی فرزند ارشد ویلیام، شاهزاده جورج است که ۹ سال دارد و سپس پرنسس شارلوت ۷ ساله و شاهزاده لوئیس۴ ساله قرار دارند. هری علیرغم تصمیم بحث‌برانگیزش مبنی بر کناره‌گیری از وظایف سلطنتی و نقل مکان همراه با همسرش مگان به ایالات متحده در ردیف پنجم جانشینی تاج و تخت قرار دارد.

چارلز سوم کیست؛ پیرمرد پرحاشیه‌ای که پادشاه انگلیس شد

پادشاه جدید انگلستان کیست و جانشین او چه کسی خواهد بود؟|چارلز سوم کیست


پادشاه جدید انگلیس درحالی بر کرسی قدرت تکیه زده است که سابقه رشوه خواری و ارتباط با گروه تروریستی القاعده در پرونده اش به چشم می خورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، با درگذشت ملکه الیزابت دوم، اولین پسرش «چارلز» بر تخت سلطنت نشست. چارلز، ۷۳ ساله، شاهزاده ولز عنوانی است که برای پادشاه جدید انگلیس در نظر گرفته شده است. این عنوان پس از آن به چارلز تعلق گرفت که کاخ باکینگهام در شامگاه پنجشنبه درگذشت ملکه الیزابت دوم را تائید کرد.

چارلز اولین وارث مدرن تاج و تخت انگلیس است. او به جای آموزش خصوصی در کاخ، به مدرسه فرستاده شد و پس از آن به اخذ مدرک لیسانس هنر در کمبریج ادامه داد. چارلز سپس در نیروی هوایی سلطنتی و نیروی دریایی سلطنتی خدمت کرد و محل خدمت او در چندین کشتی جنگی انگلیس در دهه ۱۹۷۰ بود.

زندگی چارلز به طور معمول توسط زنانی که وارد زندگی اش شده‌اند، بارها در رسانه‌ها تعریف و تشریح شده است. از همان ابتدا نیز اساسی‌ترین وظیفه چارلز به عنوان پسری که پادشاه آینده انگلیس خواهد بود، محدود به یافتن همسر و تولید وارث برای خانواده سلطنتی بود.

همسر سابق چارلز، دایانا که ماجرای طلاقش از او در دهه ۱۹۹۰ بسیار جنجالی بود، پس از جدایی از ولیعهد وقت انگلیس در پاسخ به سوالی عامل فروپاشی زندگی زناشویی اش را این گونه گفت: «ما سه نفر در این ازدواج بودیم، بنابراین کمی وضعیت شلوغ بود.»

هنگامی که دایانا در سال ۱۹۹۷ در یک تصادف اتومبیل در پاریس کشته شد، وجهه عمومی چارلز به قدری مخدوش شد که بسیاری فکر می‌کردند که او اصلاً نمی‌تواند پادشاه شود و سال‌ها طول کشید تا او توانست از سایه سنگین بدگمانی عمومی پس از مرگ همسر سابقش بیرون بیاید.

در سال‌های اخیر، رسانه‌های وابسته به دربار انگلیس به صورت جدی بر چهره سازی مثبت از شاهزاده چارلز به عنوان گزینه مناسب پادشاهی متمرکز بوده‌اند به خصوص آنکه او نزد افکار عمومی مقبولیت و وجاهت نسل‌های پیشین را ندارد.

روزنامه «ساندی تایمز» اخیراً با انتشار گزارشی از دریافت سه بسته نقدی از سوی شاهزاده چارلز از «شیخ حمد بن جاسم آل ثانی» نخست‌وزیر پیشین قطر پرده برداشته بود. بر اساس این گزارش حمد بن جاسم در یکی از مناسبت‌ها یک میلیون یورو پول در پاکت‌های خرید فروشگاه «فورنتوم و میسون» به پسر ارشد ملکه انگلیس پرداخته است. به روایت این رسانه، دفتر چارلز مدعی شده که این پول‌ها به عنوان کمک‌های خیریه به شاهزاده داده شده است. این سه بسته پول نقد در مجموع سه میلیون یورو بوده و پسر ملکه طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ آنها را دریافت کرده است. با شدت گرفتن انتقادات نسبت به دریافت پول نقد توسط شاهزاده انگلیس از نخست وزیر قطر، رسانه‌های وابسته به دربار فعال شده و تلاش کردند دریافت این مبالغ را «کمک‌های خیریه» معرفی کنند. منتقدین اما گفتند که نفس شکل‌گیری چنین مباحثی به معنای وجود عدم شفافیت در گردش‌های مالی خاندان سلطنتی تلقی شده و ظن عادی بودن دریافت رشوه از سوی دربار سلطنتی را تقویت می‌کند.

همچنین ماه گذشته نیز، روزنامه انگلیسی ساندی تایمز از اقدام پرنس چارلز در دریافت مبالغی از خانواده اسامه بن لادن سرکرده پیشین گروه تروریستی القاعده در سال ۲۰۱۳ پرده برداشت. روزنامه ساندی تایمز نوشت که پرنس چارلز این مبلغ را از برادران ناتنی اسامه بن لادن دریافت کرده است. طبق اعلام این روزنامه انگلیسی، پرنس چارلز در تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۱۳ و پس از گذشت دو سال از کشته شدن اسامه بن لادن توسط نیروهای آمریکایی در پاکستان، در کاخ کلارنس لندن با بکر بن لادن دیدار کرده است. ساندی تایمز مدعی شد که چارلز این مبلغ را علیرغم اعتراض مشاوران سلطنتی و بنیاد خیریه شاهزاده ولز دریافت کرده است. در جولای ۲۰۲۲، منبعی در کاخ سلطنتی بریتانیا گفت که کمک‌های نقدی به بنیاد خیریه ولیعهد دیگر پذیرفته نخواهد شد.

این نخستین بار نیست که کمک‌های مالی به مؤسسات ولیعهد بریتانیا جنجال به پا می‌کند، پلیس متروپولیتن انگلیس در فوریه گذشته تحقیقاتی را در مورد کمک بنیاد خیریه شاهزاده چارلز به «محفوظ بن مرعی» تاجر سعودی برای دریافت مدال در انگلیس در ازای اهدای صدها هزار پوند به این بنیاد آغاز کرده بود و در نهایت نتایج خود را با توجه به عدم شفافیت گردش مالی در دربار انگلیس به صورت ناتمام منتشر کرد.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع