از سبدهای خرید سوپرمارکت گرفته تا نیروگاه های عظیم، تعداد زیادی از تجهیزات سبک و همچنین تجهیزات صنعتی، بدون استفاده از بلبرینگ ها قادر به فعالیت نخواهند بود.
بلبرینگ ها یک جزء مهم تریبولوژیکی بسیاری از انواع ماشین آلات هستند و در اشکال و انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند. آنها را می توان به عنوان یک عنصر ماشینی تعریف کرد که فقط نوع خاصی از حرکت را در سیستمی که ممکن است تحت بارگذاری استاتیک یا دینامیکی باشد، پشتیبانی می کند.
دیجی برینگ در این مطلب، عملکرد و کاربرد انواع مختلف بلبرینگ در صنایع مختلف را از نگاهی تازه مورد بررسی قرار داده است. بنابراین، این مطلب را با دقت مطالعه کنید.
هدف اصلی بلبرینگ، چیست؟
کاربرد کلی بلبرینگ معمولا در ماشین آلات است، اما در بسیاری از صنایع نیز به طور گسترده استفاده می شود. بلبرینگ ها در ساخت همه چیز از لوازم خانگی گرفته تا کاربردهای خودرو و هوا فضا، به کار گرفته می شوند.
اما هدف اصلی بلبرینگ ها را می توان در کاهش اصطکاک دانست. طراحی بلبرینگ های به نحوی است که حاوی توپ هایی هستند که تماس سطحی کمتری دارند و اصطکاک کمتری نسبت به سطح صاف ایجاد می کنند. حلقه داخلی و حلقه بیرونی به جای اصطکاک لغزشی دارای اصطکاک غلتشی هستند. بنابراین بلبرینگ ها می توانند به آرامی بچرخند.
انواع مختلف بلبرینگ
با در دسترس بودن طیف گسترده ای از بلبرینگ، انتخاب نوع مناسب برای کاربردهای صنعتی بسیار مهم است. برخی از انواع متداول بلبرینگ مانند تماس زاویه ای و شیار عمیق وجود دارد که عملکرد و ویژگی های متفاوتی را ارائه می دهد.
هر نوع بلبرینگ همچنین می تواند به سبک باز یا بسته ، مهر و موم باشد. بلبرینگ های سبک باز رایج ترین نوع هستند. بلبرینگ های شیلددار دارای سپرهای فلزی در یک یا هر دو طرف هستند. سپر مانع از تماس کثیفی و زباله و تاثیر بر عملکرد بلبرینگ می شود. با این حال، جریان آزاد روغن را از طریق بلبرینگ برای عملکرد صاف نیز امکان پذیر می کند.
اما انواع مختلف بلبرینگ های مناسب فعالیت صنعتی، مواردی هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
بلبرینگ رانش: از این نوع بلبرینگ در ساخت فن های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی صنایع مانند صنعت هوافضا، خودرو و معدن به این بلبرینگ نیاز مبرم دارند.
بلبرینگ تماس زاویه ای: این نوع بلبرینگ در ساخت کمپرسور و پمپ، موتورهای الکتریکی و ژنراتورها به کار برده می شود.
تقاضا برای استفاده از بلبرینگ تماس زاویه ای در صنایع فولاد، نشان از توانایی بالای این بلبرینگ در تحمل بار و فشار زیاد است.
بلبرینگ شیار عمیق: رایج ترین نوع بلبرینگ را می توان در موتورهای الکتریکی، موتورهای خودرو، ماشین آلات اداری، ابزار باغبانی و ... پیدا کرد.
بلبرینگ مینیاتوری: بلبرینگ های ظریف و کوچکی که با قابلیت ضد زنگ تولید می شوند. از این بلبرینگ در ساخت موتورهای کوچک، جریان سنج، بادسنج، گیبربکس ها و ... استفاده می شود.
بلبرینگ های خود تراز شونده: استفاده از این نوع بلبرینگ سیستم های مکانیکی بسیار متداول است. البته، استفاده از بلبرینگ های خود تراز شونده باید به کاربردهای بار محوری سبک محدود شود، زیرا راهروی حلقه بیرونی مقدار محدودی پشتیبانی برای عناصر نورد فراهم می کند.
بلبرینگ خطی: بلبرینگ های خطی برای ارائه حرکت آزاد در یک جهت طراحی شده اند. آنها پرکاربردترین انواع اسلایدهای خطی هستند و حرکت دقیق صاف را در امتداد طرح خطی تک محور تضمین می کنند. این بلبرینگ ها با دارا بودن فناوری خود روانکاری، عملکرد و قابلیت اطمینان را بهینه می کنند. مونتاژ روباتیک، تجهیزات اشعه ایکس و تصویربرداری، ابزار دقیق و ... از جمله صنایعی هستند که از بلبرینگ خطی استفاده می کنند.
طراحی ساخت، مدل و جنس مواد اولیه می توانند تعیین کننده بلبرینگ های مناسب فعالیت صنعتی مختلف باشند. برای آشنایی بیشتر با دیگر مدل های بلبرینگ های مناسب فعالیت صنعتی، از افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید. کارشناسان دیجی برینگ منتظر تماس شما هستند!