RATA
یک سال پیش / خواندن دقیقه

سامانه ERP چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مطلب به بررسی سامانه ERP که یک نرم افزار برای برنامه ریزی منابع سازمانی در شرکت های مختلف می باشد، می پردازیم. این سامانه کمکی برای یکپارچه کردن و برقراری ارتباط درست میان بخش های مختلف یک شرکت می باشد. پس از برقراری این ارتباط میان فرایندهای فروش، اقدامات بازاریابی، منابع انسانی و... می توان با کمک این نرم افزار، به رشد و پیشرفت یک تجارت کمک زیادی کرد.

سامانه ERP اطلاعات مربوط به بخش های مختلف هر سازمان را جمع آوری کرده و این داده ها را با قسمت های دیگر این شرکت ها به اشتراک می گذارد؛ در نتیجه همه بخش ها می توانند به راحتی به اطلاعات سازمان دسترسی داشته باشند. این موضوع سبب می شود که هماهنگی میان بخش های مختلف آسان تر انجام شده و تمامی فرایندهای عملیاتی با سرعت و دقت بهتری انجام شوند. علاوه بر این، این نرم افزار در صرفه جویی در هزینه ها و افزایش راندمان شرکت هم تاثیرگذار می باشد.

نرم افزار ERP در گذر زمان

سیستم های ERP در سال های قبل به شکل امروزی نبودند و با روش های سنتی اجرا می شدند. در واقع در گذشته این سیستم ها طوری طراحی شده بودند که هر کدام از بخش های سازمان، ای آر پی مخصوص خود را داشتند و به دیگر بخش های سازمان متصل نبودند؛ اما در مدل های امروزی سامانه ERP تمامی اطلاعات و داده های سازمانی در یک سامانه گردآوری شده اند و مزیت های بیشتری برای توسعه های درون سازمانی دارند.

هم چنین حضور فضای ابری، سبب تکامل این سامانه در گذر زمان شده است و این روزها امکانات سفارشی سازی اضافه شده به این نرم افزار، نوآوری های زیادی را به همراه داشته است که در سرعت پیشرفت و گسترش سازمان ها نقش موثری خواهد داشت.

مزایای ERP چیست؟

حال که با تعریف این نرم افزار و کاربردهای آن آشنا شدیم، برخی از مزایای ERP برای یک سازمان کوچک و یا بزرگ را مورد بررسی قرار می دهیم. با نگتهی به این مزیت ها می توانید درباره نیاز سازمان خود به این سامان تصمیم گیری کنید.

  • امکان سفارشی سازی بر اساس نیازهای سازمان
  • ایجاد ارتباط میان بخش های مختلف شرکت ها
  • امکان دسترسی از راه دور
  • صرفه جویی در زمان و هزینه
  • دسترسی به تمام اطلاعات سازمان در یک بستر

تفاوت ERP و CRM

ERP و CRM هر دو نمونه ای از نرم افزارهای سازمانی هستند که برای کاربردهای مختلفی در کسب و کارها استفاده می شوند. تفاوت این دو نرم افزار در تمرکز آنها بر ناقط مختلف سازمان است. همان طور که اشاره کردیم، ERP برای ایجاد ارتباط میان منابع سازمانی طراحی شده است؛ اما CRM نرم افزاری برای مدیریت ارتباط با مشتریان است که به صورت تخصصی بر ارتباط موثر با مشتریان تمرکز دارد. ERP به طور کلی بر بهبود بهره وری کلی یک شرکت و CRM بر بهبود روابط با مشتریان و افزایش آنها موثر هستند.

اگر قصد خرید سامانه CRM و یا ERP برای شرکت خود را دارید، با بازدید از سایت مجموعه رهسام تک می توانید بهترین انتخاب را با دریافت مشاوره از کارشناسان این مجموعه داشته باشید.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع