2 سال پیش / خواندن دقیقه

3 راهکارهایی برای مقابله با شوهر خسیس

در این مقاله 3 راهکارهایی برای مقابله با شوهر خسیس را به شما خواهیم گفت. تا زندگی شما از حالت کسالت بار به یکی زندگی جذاب و عالی تبدیل شود. هر چند که بهتر است با مشاوره پیش از ازدواج و قبل از وارد شدن به ارتباط این موضوع را مشخص کنید، ولی اگر همکنون و در شرایط فعلی حضور دارید، می توانید از یک زوج درمانگر روانشناس کمک بگیرید.

  • آیا من را دوست ندارد؟
  • آیا باید برم کار کنم که نیازی به او نداشته باشم؟
  • آیا شوهر خساس و بد اخلاق بایل درمان است؟
  • تست خسیس بودن شوهر چگونه مشخص می شود؟
  • و سوالات دیگری که در این مقاله خواهید خواند.

خساست چیست؟

خساست یک صفت است و یک رفتار محسوب میشود. افرادی که دچار این خصلت هستند مانند شوهر خسیس، میلی به خرج کردن دارایی های خود ندارند و مدام در حال جمع آوری بیشتر و حرص خوردن در به دست آوردن منابع مالی هستند.

در واقع یا آنچه را که دارند نگه میدارند و نه خود و نه اطرافیانشان از آن لذت میبرند و یا مدام در حال به دست آوردن و خرج نکردن پول بیشتری و نگه داری بیشتری هستند. به این گروه از افراد خسیس گفته میشود.

معمولاً گلایه های همسران خسیس این است که همسرانشان برای آنها خرج نمیکنند و باید برای هر آنچه که میخواهند مدت ها توضیح دهند و اصطلاحاً چانه زنی کنند.

قطعاً هیچ شریک زندگی مایل نیست برای بدست آوردن کمترین امکانات مالی مدت ها گلایه کند و توضیح بدهد.

خساست چگونه به وجود می آید

یکی از دلایل تربیتی مهم شکل گیری خساست، دوران از پوشک گرفتن کودکان ۲ ساله است. شاید بسیار عجیب به نظر بیاید. اما دوره گرفتن کودکان از پوشک و هدایت کردن کودکان به دستشویی و راهنمایی دقیق و مؤثر والدین برای دستشویی کردن فرزندانشان اثر بسیار مهمی در ایجاد این خصلت رفتاری دارد.

3 راهکارهایی برای مقابله با شوهر خسیس

شکل گیری خساست در دوران مهم کودکی

کودکانی که از پوشک گرفته میشوند ممکن است اشتباهاً در فرصت هایی، خود، خانه و محیطی که در آن هستند را کثیف کنند. اما آنچه که مهم است نحوه برخورد والدین با کودک است.

هراس کودک از دستشویی رفتن و ترس از لحظه ایی که به اشتباه خود را کثیف کرده است و با واکنش تند و غیراصولی والد مواجه میشود باعث میشود کودک از دستشویی رفتن و دستشویی کردن اباع پیدا کند و دستشویی خود را نگه دارد.

بنابراین این روش از نگهداری ادرار و مدفوع به دلیل ترس و واهمه از رفتار والد باعث میشود خصوصیات اخلاقی در کودک به وجود بیاید که خساست یکی از مهمترین این خصوصیات است.

دوره مقعدی از نگاه فروید

به زبان فروید کودک در دوره معقدی تثبیت میشود و نگهدارنده ادرار و مدفوع خود است و از نگهداری ادرار و مدفوع خود لذت میبرد. در تعریف فروید نیز کودکان تثبیت شده در دوره معقدی نگه دارنده، خساست فراوانی دارند.

الگوی رفتاری از والدین

الگوی رفتاری از والدین نیز از اثر بخش ترین شیوه های غلطی است که به واسطه آن کودک خساست را می آموزد. از آنجایی که خساست یک صفت رفتاری است بنابراین یادگیری در به دست آوردن صفات بسیار مهم و مؤثر است.

والدینی که خود خصوصیات افراد خسیس را دارا هستند و برای هر خواسته ایی از خود و یا فرزندانشان دچار اضطراب برای خرج کردن میشوند. یا اصلاً به ذهنشان ساطع نمیشود که بخواهند پولی را برای خود و رفاه خود خرج کنند و مدام در حال بررسی قیمت ها، گران و ارزان شدن، خرج کردن و خرج نکردن هستند. قطعاً الگوی رفتاری هستند که کودک میتواند عیناً در بزرگسالی به طور ناخواسته نیز رفتارهای والدین خود را تکرار کند.

همانطور که ادب و احترام آموختنی است هر صفت و رفتار درست و غلطی را کودکان از والدین خود میاموزند و در ناخودآگاهشان ثبت میکنند. از اینرو در هر شرایط مشابهی همان ویژگی رفتاری را ازخود نشان میدهند و اجرا میکنند.

نقش وراثت در خساست

قطعاً وراثت نیز به میزان تربیت والدین و الگو برداری از آنها نیز مؤثر است. کسانی که خساست را بدون اینکه الگوی فرد خسیسی داشته اند در خود میبینند باید به وراثت در اقوام نزدیک خود نگاه کنند. ژن های ناقل هر رفتار و خصوصیتی میتواند حتی پس از چندین نسل انتقال پیدا کند و در ما و یا اطرافیانمان خود را نشان دهد. هر چند که در بعضی از مناطق و وجود شکل گیری مدام چنگ و کمبود غذا به نوعی احساس خطر کلی برای نگه داشتن مقاداری گندم یا برنج برای روزهای قحطی وجود داشته است که تعریف آن چه در زنان و چه درمردان متفاوت است. گاهی خساست با اضطراب همپوشانی دارد حتی برای زمانی که اجناسی غیر ضروری در انباز یا خانه باید به دور انداخته شود که فرد در برابر آن مقاومت می کند. در نظر داشته باشید که وسواس احتکار هم به دلیل اضطراب ایجاد می شود.

چه راهکارهایی میتوان برای شوهر خسیس داشت؟

1. انطباق با شرایط سخت و سازگاری

اگر شما به عنوان همسر فردی که خسیس است در کنار او هستید قطعاً باید پیش از ازدواج به این بینش دست پیدا میکردید که او خسیس است اما من با این صفت مشکلی ندارم. بنابراین امروز در این شرایط باید بپذیرید که اگر هر نشانه ایی که پیش از ازدواج دیده بودم، نادیده نمیگرفتم قطعاً امروز احساس بهتری نسبت به انتخاب خود داشته ام.

3 راهکارهایی برای مقابله با شوهر خسیس

با تمام این توضیحات اگر فرد پس از ازدواج با همسری خسیس مواجه شد، باید انعطاف پذیری خود را بالا ببرد و بداند او مسئول سازگاری با چنین شرایطی است که بتواند ادامه زندگی خود را سخت تر و نا امید کننده تر از این نکند.

2. ایجاد منبع مالی برای خودمان

اگر فردی شوهر خسیسی دارد قطعاً باید در مواردی به توانایی های خود و دستاوردهای خود اتکا کند. ایجاد یک منبع مالی و کسب میزانی درآمد باعث میشود در زندگی بتوانیم بسیاری از هزینه های جانبی خود را خود متقبل شویم.

مثلاً اگر در ماه مایل هستیم دو بار به آرایشگاه و یا سینما برویم میتوانیم خودمان برای خودمان هزینه کنیم و از شرایط ایجاد شده لذت ببریم.

قطعاً هیچ کسی نمیتواند فرد خسیسی را راغب به خرج کردن پول هایش بکند، بنابراین نشستن و گلایه کردن از همسر خسیس هیچ دستاوردی به غیر از ایجاد احساس ناخوشایند بیشتر برای هیچ کسی ندارد اما ایجاد فرصتی برای به دست آوردن میزانی از درآمد میتواند شرایط را بسیار بهتر از قبل کند.

3. داشتن مبلغ مشخصی به عنوان خرجی

اگر شوهر فردی خسیس باشد، میتوانند با توافقی ضمنی مبلغ مشخصی را به عنوان خرجی در نظر بگیرند و آن را به همسر خود بدهد.

این پول کم یا زیاد قطعاً فقط برای خود او است و میتواند به هر نحوی که بخواهد و مایل باشد آن را خرج کند. از این رو فرد میداند که در طول یک ماه به چه میزانی پول دارد و چگونه میخواهد پول خود را خرج کند و به همان میزان بحث ها بر سر خساست و یا خرج نکردن کمتر میشود.

خساست شوهر احساس ناامیدی را ایجاد میکند

زمانی که فردی شوهر خسیسی داشته باشد، نه تنها برای برآورده نشدن بسیاری از خواسته های خود احساس ناخوشایندی دارد، بلکه در بیشتر موارد احساس ناامیدی از بی توجهی و کم ارزشی حاصل از خساست طرف مقابل میتواند او را آزار بدهد.

پیش از هر تصمیم مهم و قطعاً پیش از ازدواج باید نشانه هایی برای ایده آل های خود در نظر بگیرید و مسئولیت انتخاب خود را خودتان به عهده داشته باشید که پس از ازدواج تماماً درگیر چالش هایی از این دست نشوید.

راه حل های علمی موضوع شوهر خسیس

  1. اگر برای شما خرج کردن همسرتان مهم است پس قبل از ازدواج این موضوع را باید بررسی کنید.
  2. در صورتی که خساست به مرحله ای رسیده است که فکر می کنید خود فرد هم آسیب می بیند حتماً فرد خسیس باید به روانشناس مراجع کند.
  3. به متخصص زوج درمانی مراجعه کنید.
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع