3 سال پیش / خواندن دقیقه

انتقام گرفتن از دید روانشناسی + بهترین راهکار

انتقام گرفتن از دید روانشناسی + بهترین راهکار

انتقام گرفتن از دید روانشناسی، وسیله ای برای گفتن این است که کسی حق آزار دادن دیگران را ندارد. انسان معمولا با سایرین در رقابت است. انتقام همچنین می تواند به این عنوان نمایان شود که فرد می خواهد اعلام کند که او در رقابت پیروز خواهد شد. همیشه می توانید از انتقام اجتناب کنید و اگر فردی با حالات روحی آرام هستید، اغلب نیازی به انتقام گرفتن احساس نمی کنید.

در اینجا می خواهیم بدانیم احساس انتقام گرفتن ناشی از چیست؟

از نظر تاریخی، دو دیدگاه در مورد انتقام وجود دارد. دیدگاهی که به ما می گوید «برای مادام العمر، چشم در برابر چشم، دندان در برابر دندان، دست در برابر دست، پا در برابر پا» در انتقام باید در نظر گرفته شود. اما، مارتین لوتر کینگ جونیور پاسخ داد: قانون قدیمی «چشم در برابر چشم» همه را کور می کند.

حق با کیست؟

همانطور که روانشناسان در حال بررسی مکانیسم ذهنی در رابطه با انتقام هستند، بسته به اینکه چه کسی هستید و چه دیدگاهی نسبت به زندگی دارید، انتخاب شما در رابطه با انتقام گرفتن، متفاوت خواهد بود. اگر شما یک فرد قدرت طلب هستید، انتقام می گیرید تا به دیگران یادآوری کنید که نباید نسبت به حق و حقوق شما بی تفاوت باشند. اگر در جامعه ای زندگی می کنید که حاکمیت قانون ضعیف است، انتقام را به عنوان راهی برای حفظ نظم انتخاب می کنید. اما انتقام بهایی دارد. تحقیقات روانشناسان نشان می دهد به جای اینکه انتقام به شما کمک کند تا زندگی خود را بهتر ادامه دهید، می تواند موجب بدتر شدن شرایط فعلی شما شود.


چرا نباید انتقام بگیریم؟

وقتی کسی به شما آسیب می رساند یا به شما خیانت می کند، ممکن است تمایل داشته باشید که از او انتقام بگیرید اما این هرگز ایده خوبی نیست. در اینجا چند دلیل برای اینکه چرا نباید انتقام بگیریم، ارائه می دهیم.

انتقام گرفتن، باعث نمی شود احساس بهتری داشته باشید

شکسپیر می گوید: «اگر زخم شویم، آیا خونریزی نمی کنیم؟ اگر قلقلک بدهید، آیا نمی خندیم؟ اگر ما را مسموم کنید، آیا نمی میریم؟ و اگر به ما ظلم کردی آیا انتقام نمی گیریم؟». انتقام ممکن است منطقی به نظر برسد، حتی واکنشی اجتناب ناپذیر باشد. شما ممکن است فکر کنید که اینکار همچنین از شدت ناراحتی شما می کاهد و به نوعی شما را تسکین می دهد. متاسفانه، شواهد نشان می دهد افرادی که به جای بخشش یا رها کردن، به دنبال انتقام هستند، در طولانی مدت احساس بدتری دارند. آیا بهتر نیست که انرژی خود را برای حرکت مثبت به سمت جلو در زندگی خود هدایت کنید تا اینکه در چرخه انتقام و عواقب آن قرار بگیرید؟

انتقام در واقع، ممکن است باعث بدتر شدن حال شما شود

در این مورد باید واقع بین بود! اگر خود را انسانی شایسته می دانید، ایجاد ناراحتی یا درد برای شخص دیگر (چه فکر می کنید مستحق آن باشد یا نه) قطعا شما را خشنود نخواهد کرد. در این صورت، انتقام ممکن است باعث بدتر شدن حال شما شود. ممکن است احساس گناه، ناراحتی و پشیمانی کنید.

انتقام گرفتن از دید روانشناسی + بهترین راهکار

ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد

گاندی می گوید: «چشم در برابر چشم، فقط تمام دنیا را کور می کند». به عواقب اعمال خود فکر کنید. با انتقام گرفتن، چه چیزی می توان به دست آورد؟ به مراتب بهتر است خود را از احتمال آسیب بیشتر نجات دهید. بر روی اهداف خوب زندگی خود تمرکز کنید و ببینید چگونه می توانید به جلو حرکت کنید و شخصی را که در گذشته به شما صدمه زده، رها کنید.

شما با انتقام گرفتن، وقت گرانبهای خود را هدر می دهید

کلیشه ای به نظر می رسد، اما زندگی کوتاه است. آیا واقعا می خواهید وقت گرانبهای خود را صرف شخصی کنید که لیاقت آن را ندارد؟ به همه کارهای سرگرم کننده ای فکر کنید که می توانید بجای نقشه کشیدن، برنامه ریزی کردن برای انتقام گرفتن و انرژی منفی ناشی از آن، انجام دهید. هنگامی که شما درگیر انتقام گرفتن و ویرانی های مخرب ناشی از آن هستید، چگونه می توانید راه را برای تجربیات جدید و مثبت باز کنید؟

کارما را فراموش نکنید

چه به آن اعتقاد داشته باشید یا نه، کارما نتیجه اعمال شما را به سمت شما منعکس میکند.

یک اشتباه، بهتر از دو اشتباه است

دنیا به دنبال انتقام گرفتن کسی نیست که به شما ظلم کرده است. بنابراین کار درست را انجام دهید، فرد منطقی و عاقلی باشید. قطعا در طولانی مدت از انتخاب خود بسیار خشنود خواهید بود.

شما ممکن است در یک حلقه انتقام بی پایان گرفتار شوید

شما از شخصی که به شما صدمه زده انتقام می گیرید، سپس او نیز از انتقام شما انتقام می گیرد و چرخه ادامه می یابد. اطمینان حاصل کنید که در یک حلقه گرفتار نمی شوید. زیرا این امر، فقط باعث درد و آسیب بیشتر شما می شود. سعی کنید افکار منفی و افرادی را که در گذشته شما را پایین می آوردند، کنار بگذارید. آنها ارزش وقت و انرژی شما را ندارند.

انتقام گرفتن از دید روانشناسی + بهترین راهکار

بهترین راه برای از بین بردن حس انتقام

اکنون، شما نسبت به عواقب انتقام آگاهی یافته اید. حال میخواهیم به این موضوع بپردازیم که بهترین راه برای از بین بردن حس انتقام چیست؟

در زیر چند نکته در این زمینه ارائه می گردد:

احساسات خود را درک کنید

انتقام، ناشی از افزایش احساسات منفی در فرد می باشد. چنین احساساتی ممکن است باعث عصبانیت شما شود و منجر به تمایل به انتقام شود. احساسات، ابتدا از نظر جسمی، بروز می کند. بنابراین شناخت علائم فیزیکی هر احساس، می تواند به شما در کنترل آن کمک کند. به عنوان مثال، وقتی عصبانی هستید، فشار خون شما بالا می رود و حرارت بدن شما افزایش می یابد. احساسات شما هر چه عمیق تر باشد، بیشتر بر تصمیم شما تاثیر می گذارد. وقتی احساس عصبانیت می کنید، ممکن است تصمیمات عجولانه ای نسبت به سایر زمان ها بگیرید.

در این مقاله، تعریف انتقام گرفتن از دید روانشناسی، عوامل ایجاد حس انتقام در فرد، عواقب انتقام و راهکارهای مقابله با آن ارائه شد. امیدواریم بعد از مطالعه این مقاله، آگاهی بیشتری نسبت به انتقام و عواقب مخرب آن داشته باشید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع