3 سال پیش / خواندن دقیقه

همه چیز درباره هیپنوتیزم درمانی | کلینیک هیپنوتیزم + نکات


همه چیز درباره هیپنوتیزم درمانی | کلینیک هیپنوتیزم + نکات

هیپنوتیزم درمانی چگونه انجام می شود؟ به گفته یکی از متخصصین مرکز هیپنوتیزم درمانی در تهران، هیپنوتیزم که به آن (هیپنوتیزم درمانی یا پیشنهاد خواب آور) نیز گفته می شود، حالتی است که در آن تمرکز و هوشیاری مراجع افزایش داده می شود و در حالتی آرامش گونه قرار می گیرد. هیپنوتیزم معمولاً با کمک یک درمانگر با استفاده از تکرار کلامی و تصاویر ذهنی انجام می شود. هنگامی که تحت هیپنوتیزم قرار دارید، معمولاً احساس آرامش و راحتی می کنید و در ارائه پیشنهادات و خلاقیت های خود بازتر هستید.

هیپنوتیزم درمانی در کلینیک هیپنوتیزم می تواند برای کمک به شما در کنترل رفتارهای نامطلوب یا کمک به شما در کنار آمدن بهتر با اضطراب یا درد بسیار کمک کننده باشد. مهم است که بدانید اگرچه در هنگام هیپنوتیزم نسبت به ارائه پیشنهادات خود بیشتر باز هستید، اما کنترل رفتار خود را از دست نمی دهید.

هیپنوتیزم یا هیپنوتیزم درمانی از آرامش هدایت شده، تمرکز شدید و توجه متمرکز برای دستیابی به حالت آگاهی بیشتری استفاده می کند. توجه فرد در حالی که در این حالت قرار دارد بسیار متمرکز است که هر آنچه در اطراف فرد اتفاق می افتد به طور موقت مسدود یا نادیده گرفته می شود. در این حالت طبیعی، ممکن است فرد توجه خود را با کمک یک درمانگر آموزش دیده روی افکار یا کارهای خاص متمرکز کند.

چرا هیپنوتیزم درمانی انجام می شود؟

همه چیز درباره هیپنوتیزم درمانی | کلینیک هیپنوتیزم + نکات

هیپنوتیزم درمانی می تواند روشی موثر برای کنار آمدن با استرس و اضطراب باشد. به طور خاص، هیپنوتیزم می تواند استرس و اضطراب را قبل از یک روش پزشکی، مانند نمونه برداری از پستان، کاهش دهد. کلینیک هیپنوتیزم برای موارد دیگری هم خدمات دارد از جمله:

  • کنترل درد: هیپنوتیزم ممکن است به درد ناشی از سوختگی، سرطان، زایمان، سندرم روده تحریک پذیر، فیبرومیالژیا، مشکلات مفصل گیجگاهی فکی، اقدامات دندانپزشکی و سردرد کمک کند.
  • گرگرفتگی: هیپنوتیزم ممکن است علائم گرگرفتگی مرتبط با یائسگی را برطرف کند.
  • تغییر رفتار: هیپنوتیزم با موفقیت در درمان بی خوابی، خیس شدن تخت، سیگار کشیدن و پرخوری استفاده شده است.
  • عوارض جانبی درمان سرطان: از هیپنوتیزم برای کاهش عوارض جانبی مربوط به شیمی درمانی یا پرتودرمانی نیز استفاده می شود.
  • درمان مسائل به سلامت روانی: هیپنوتیزم ممکن است به درمان علائم اضطراب، ترس و استرس پس از سانحه کمک کند.

آمادگی برای هیپنوتیزم درمانی

برای انجام هیپنوتیزم درمانی به آماده سازی خاصی نیاز ندارید. اما بهتر است برای کمک به آرامش خود لباس تنگ نپوشید. همچنین اطمینان حاصل کنید که به خوبی استراحت کرده اید تا تمایل به خواب رفتن در طول جلسه نداشته باشید. یک هیپنوتراپ یا متخصص مراقبت های بهداشتی را انتخاب کنید که دارای مجوز انجام هیپنوتیزم باشد. از شخصی که به او اعتماد دارید استفاده کنید. در مورد هر تراپیستی که در نظر دارید اطلاعات کسب کنید. با پرسیدن سوال شروع کنید:

  • آیا در زمینه ای مانند روانشناسی، پزشکی، مددکاری اجتماعی یا دندانپزشکی آموزش می بینید؟
  • آیا در رشته تخصصی خود در این شهر مجوز دارید؟
  • کجا به دانشگاه رفتید و تحصیلات تکمیلی خود را کجا انجام دادید؟
  • چقدر در هیپنوتیزم و از چه فردی آموزش دیده اید؟
  • به چه سازمان های حرفه ای تعلق دارید؟
  • چه مدت در عمل بوده اید؟
  • هزینه های شما چقدر است و آیا بیمه خدمات شما را پوشش می دهد؟

درمانگر شما روند هیپنوتیزم درمانی را توضیح می دهد و اهداف درمانی شما را مرور می کند. سپس درمانگر معمولاً با لحنی آرام و آرامش بخش صحبت می کند و تصاویری را توصیف می کند که احساس آرامش، امنیت و راحتی ایجاد می کنند.

هنگامی که در وضعیت پذیرایی هستید، درمانگر روش هایی برای دستیابی به اهداف خود مانند کاهش درد یا از بین بردن ولع مصرف سیگار برای شما پیشنهاد می کند. درمانگر همچنین ممکن است به شما کمک کند تصاویر ذهنی زنده و معناداری از خود در رسیدن به اهداف خود تجسم کنید. وقتی جلسه به پایان رسید، یا می توانید خود را از هیپنوتیزم خارج کنید یا اینکه درمانگر به شما کمک می کند تا حالت آرامش خود را پایان دهید.

برخلاف آنچه هیپنوتیزم در فیلم ها یا تلویزیون گاهی به تصویر کشیده می شود، شما در حالی که تحت هیپنوتیزم درمانی هستید کنترل رفتار خود را از دست نمی دهید. همچنین، شما به طور کلی از آنچه در هنگام هیپنوتیزم اتفاق می افتد آگاه هستید و به یاد می آورید. در نهایت ممکن است بتوانید خود هیپنوتیزمی برسید، در این شرایط حالت هیپنوتیزم را در خود ایجاد می کنید. در صورت لزوم می توانید از این مهارت استفاده کنید به عنوان مثال، پس از یک جلسه شیمی درمانی. در حالی که هیپنوتیزم درمانی می تواند در کمک به افراد برای کنار آمدن با درد، استرس و اضطراب موثر باشد، درمان شناختی رفتاری خط اول درمان برای این شرایط محسوب می شود.

هیپنوتیزم همچنین ممکن است به عنوان بخشی از یک برنامه جامع برای ترک سیگار یا کاهش وزن استفاده شود. هر چند هیپنوتیزم برای همه مناسب نیست. به عنوان مثال، ممکن است نتوانید کاملاً به حالت هیپنوتیزم وارد شوید تا موثر واقع شود. برخی از درمانگران معتقدند که هرچه ورود شما به هیپنوتیزم بیشتر باشد، احتمال اینکه از هیپنوتیزم بهره مند شوید بیشتر است.




هنگام هیپنوتیزم چه اتفاقی برای مغز می افتد؟

محققان دانشگاه هاروارد مغز 57 نفر را هنگام هیپنوتیزم هدایت شده مورد مطالعه قرار دادند. آن ها دریافتند که دو ناحیه از مغز که مسئول پردازش و کنترل آنچه در بدن می گذرد هستند، در طول هیپنوتیزم فعالیت بیشتری نشان می دهند. به همین ترتیب ناحیه ای از مغز که مسئول اعمال شماست و ناحیه ای که از اعمال آگاه است به نظر می رسد در طول هیپنوتیزم قطع شده است.

هیپنوتیزم درمانی چگونه انجام می شود؟

هیپنوتیزم درمانی معمولا کمکی به روان درمانی (مشاوره یا درمان) در نظر گرفته می شود، زیرا حالت خواب آور به افراد امکان می دهد افکار، احساسات و خاطرات دردناکی را که ممکن است از ذهن آگاه خود پنهان کرده اند کشف کنند. علاوه بر این، هیپنوتیزم افراد را قادر می سازد برخی چیزها را متفاوت ببینند، مانند مسدود کردن آگاهی از درد.

از هیپنوتیزم درمانی میتوان به 2 روش استفاده کرد

پیشنهاد درمانی

حالت خواب آور باعث می شود فرد بتواند بهتر به پیشنهادات پاسخ دهد. بنابراین، هیپنوتیزم درمانی می تواند به برخی از افراد در تغییر برخی رفتارها، مانند قطع سیگار یا جویدن ناخن، کمک کند. همچنین می تواند به افراد در تغییر درک و احساسات کمک کند، و به ویژه در درمان درد بسیار مفید است.

همه چیز درباره هیپنوتیزم درمانی | کلینیک هیپنوتیزم + نکات

تجزیه و تحلیل

این روش از حالت آرام استفاده می کند تا علت اصلی روانشناختی یک اختلال یا علامت مانند رویداد آسیب زای گذشته را که فرد در حافظه بیهوش خود پنهان کرده است، کشف کند. به محض آشکار شدن تروما، میتوان در روان درمانی آن را برطرف کرد.

حالت خواب آور به فرد اجازه می دهد تا در بحث و پیشنهاد بیشتر باشد. این می تواند موفقیت سایر درمان ها را برای بسیاری از بیماری ها بهبود بخشد، از جمله:

  • فوبیا، ترس و اضطراب
  • اختلالات خواب
  • افسردگی
  • فشار
  • اضطراب پس از ضربه
  • غم و اندوه

هیپنوتیزم همچنین ممکن است برای کمک به کنترل درد و غلبه بر عاداتی مانند سیگار کشیدن یا پرخوری استفاده شود. همچنین ممکن است برای افرادی که علائم آن ها شدید است یا نیاز به مدیریت بحران دارند مفید باشد.

هیپنوتیزم درمانی ممکن است برای شخصی که علائم روان پریشی دارد، مانند توهم و یا کسی که از مواد مخدر یا الکل استفاده می کند مناسب نباشد. این روش باید فقط برای کنترل درد استفاده شود، زیرا پزشک فرد را از نظر هرگونه اختلال جسمی که ممکن است به درمان پزشکی یا جراحی نیاز داشته باشد، ارزیابی کرده است. هیپنوتیزم همچنین ممکن است در مقایسه با سایر روش های سنتی، مانند دارو، برای اختلالات روانپزشکی، یک نوع درمان موثر باشد.

برخی از درمانگران از هیپنوتیزم برای بازیابی خاطرات احتمالی سرکوب شده استفاده می کنند که معتقدند با اختلال روانی فرد در ارتباط است. با این حال، کیفیت و قابلیت اطمینان اطلاعاتی که بیمار تحت هیپنوتیزم به یاد می آورد همیشه قابل اعتماد نیست. علاوه بر این، هیپنوتیزم می تواند خطر ایجاد خاطرات دروغین را معمولاً در نتیجه پیشنهادات ناخواسته یا پرسیدن سوالات اصلی توسط درمانگر ایجاد کند.

به همین دلایل، هیپنوتیزم درمانی دیگر بخشی رایج یا اصلی در بیشتر اشکال روان درمانی محسوب نمی شود. همچنین، استفاده از هیپنوتیزم برای برخی اختلالات روانی که در آن بیماران ممکن است بسیار مستعد ابتلا به پیشنهادات باشند، مانند اختلالات تجزیه، به خصوص بحث برانگیز است.




آیا هیپنوتیزم درمانی خطرناک است؟

هیپنوتیزم درمانی یک روش خطرناک نیست. این کنترل ذهن یا شستشوی مغزی نیست. یک درمانگر نمی تواند شخص را وادار به انجام کاری شرم آور یا آنچه شخص نمی خواهد انجام دهد، کند. بیشترین خطر، همانطور که در بالا گفته شد، این است که میتوان به طور بالقوه خاطرات نادرست ایجاد کرد و ممکن است از پیگیری سایر درمان های روانپزشکی تثبیت شده و سنتی، تاثیر کمتری داشته باشد.

هیپنوتیزم انجام شده توسط یک درمانگر آموزش دیده یا متخصص مراقبت های بهداشتی یک درمان پزشکی ایمن، مکمل و جایگزین محسوب می شود. با این حال، ممکن است در افرادی که بیماری روانی شدید دارند، هیپنوتیزم درمانی مناسب نباشد. واکنش های جانبی به هیپنوتیزم نادر است، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سردرد
  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • اضطراب یا پریشانی
  • ایجاد خاطرات نادرست

وقتی هیپنوتیزم به عنوان روشی برای کار با مسائل استرس زا از اوایل زندگی پیشنهاد می شود، محتاط باشید. این عمل ممکن است احساسات شدیدی ایجاد کند و ایجاد خاطرات نادرست را به خطر بیندازد.

همه چیز درباره هیپنوتیزم درمانی | کلینیک هیپنوتیزم + نکات

نتیجه گیری

هیپنوتیزم توسط یک متخصص هیپنوتراپ مجاز یا دارای مجوز انجام می شود که به طور خاص در این روش آموزش دیده است.

هیپنوتیزم درمانی یک نوع روان درمانی نیست، بلکه ابزاری یا روشی است که به تسهیل انواع روش های درمانی و درمان های پزشکی یا روانشناختی کمک می کند. فقط ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی آموزش دیده و دارای مجوز هیپنوتیزم بالینی می توانند با بیمار خود در مورد استفاده از هیپنوتیزم همراه با سایر روش های درمانی تصمیم بگیرند. همانند روان درمانی، طول دوره هیپنوتیزم نیز بسته به پیچیدگی مشکل متفاوت است.

اگرچه تکنیک های مختلفی وجود دارد، اما هیپنوتیزم درمانی بالینی معمولاً در یک محیط آرام و درمانی انجام می شود. درمانگر شما را به حالت آرام و متمرکز راهنمایی می کند و از شما می خواهد که به تجربیات و موقعیت ها با روش های مثبتی فکر کنید که می تواند به شما کمک کند طرز تفکر و رفتار خود را تغییر دهید. برخلاف برخی نمایش های نمایشی از هیپنوتیزم در فیلم ها، کتاب ها یا روی صحنه، شما بیهوش نخواهید شد، در خواب نخواهید بود و به هیچ وجه از کنترل خود خارج نخواهید شد.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع