انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با انتشار تصویری در توئیتر از دیدار و رایزنی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در یک شام کاری درباره برجام خبر داد.
معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در این توئیت نوشت: با جوسپ بورل و رابرت مالی یک شام کاری در بروکسل داشتم.
مورا ادامه داد: گفت وگوی مفصلی درباره برجام و چشماندازهای منطقهای در خاورمیانه در سطح وسیعتر داشتیم.
معاون بورل تصریح کرد: مالی تعهد آمریکا برای بازگشت به برجام را تکرار کرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز ۲۸ خرداد در مورد آخرین تحولات گفت وگو برای لغو تحریمها تبادل نظر کردند.
امیرعبداللهیان ضمن قدردانی از تلاشهای بورل برای رسیدن به توافق و انتقاد از اقدامهای غیر سازنده و شتابزده آمریکا در صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و در پاسخ به درخواست تداوم مذاکرات اظهارکرد: تهران از مذاکره منطقی و مبتنی بر نتیجه همواره استقبال کرده است اما برای رسیدن به توافق خوب و پایدار ضروری است طرف مقابل رفتارهای دوگانه و متناقض خود را کنار بگذارد.
وی افزود: ما بعد از صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس، نشان دادیم که از حقوق ملت عقب نشینی نمیکنیم و اگر آمریکا بخواهد رفتار غیرسازنده خود را ادامه دهد، با پاسخ متناسب ما مواجه خواهد شد.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: ما همچنان معتقدیم که دیپلماسی بهترین و مناسبترین مسیر و راه حل است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفت وگوی تلفنی با ابراز تمایل برای تداوم ایفای نقش مثبت در رسیدن به توافق نهایی اظهار کرد: راه برون رفت از شرایط کنونی، پیگیری دیپلماسی و اجتناب از اقدامهای غیر سازنده است.
بورل با اذعان به اراده سازنده ایران برای دستیابی به توافق خوب و پایدار، گفت: تا رسیدن به توافق در وین فاصله زیادی نداریم و اکنون نیز زمان آن است که گفت وگوها بار دیگر و با سرعت از سر گرفته و تلاش شود تا از افزایش تنش جلوگیری شود.
بورل افزود: آمادهام تا در اسرع وقت مساعی لازم را برای نیل به نتیجه مورد توافق طرفها صورت دهم.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند تا آمریکا تصمیم سیاسی خود را بگیرد.
دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و نیز تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است بلکه در راستای سیاستهای شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده و در تازهترین اقدام نیز نه تنها همسو با رژیم صهیونیستی به تلاشهای ضد ایرانی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران پیوست بلکه تحریمهایی را علیه صنعت پتروشیمی ایران وضع کرد.