مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی از اجرای طرح بهبود و مراقبت روابط زوجین در سال های اولیه زندگی در استانهای تهران و البرز خبر داد و گفت: این طرح متشکل از نظام غربالگری آموزشی، مشاوره ای و مددکاری فعالی است که به افراد کمک می کند با ظرفیت های تخصصی آشنا شوند.
بهزاد وحیدنیا افزود: در اجرای این طرح افراد با ازدواج های در معرض خطر میتوانند از یارانههای مشاورهای به طور صد در صد بهرهمند شوند. همچنین برای افرادی که در بدو زندگی می خواهند زندگی بهتری داشته باشند و داوطلبانه از خدمات مشاورهای استفاده کنند، سیاستهای تشویقی دیده شده و کمکهای یارانهای فقط برای افراد دارای ازدواج پرخطر نیست و داوطلبان استفاده از دورههای آموزشی نیز از این کمکها بهرهمند میشوند.
وی تاکید کرد: باید در نظام مشاوره کشور به این مسئله توجه داشت که منابع رویکردهای مشاورههای خانواده باید تقویت شود و جهتگیری باید به مداخلات قبل و بدو ازدواج باشد. باید برای ازدواج بالغ و پخته فکر کنیم و برنامه داشته باشیم و در حد وسع و با توجه به منابع محدود سعی کردیم چند طرح در این زمینه پیش ببریم.
بهرهمندی سالانه ۸۰۰ هزار نفر از دورههای آموزشی استاندارد
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: برای زوجین دوره های آموزش استاندارد مشاورهای پیش بینی شده که مهارتهای خود را افزایش دهند.
وحیدنیا یادآور شد: سالانه ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر برنامه آموزش استاندارد پیش از ازدواج در کشور را دریافت میکنند که نیمی از خدمت گیرندگان عمدتا در بحث پیش از ازدواج این آموزش ها را دریافت می کنند.
ارائه مشاوره ازدواج و خانواده با هدف توسعه اجتماعی بهزیستن
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی با اشاره به ارائه خدمات مشاوره ای در حوزه خانواده، گفت: بهزیستی در راستای توسعه اجتماعی بهزیستن روی برنامه هایی در حوزه های آموزش زندگی، خانواده، بلوغ نوجوانی، تربیت فرزند و تاب آوری کار کرده است.
وحیدنیا یادآور شد: مباحث مربوط به مهارت های زندگی تنها یکی از چند مجموعه مشاورهای است که از ۵ سال قبل در دستور کار بهزیستی قرار گرفته و منطبق با الگوهای اسلامی با استفاده از دانش روز و بانک مربیان کارآزموده که در این فرصت تربیت می شوند، پیادهسازی میشود.
وی تصریح کرد: در حوزه تعریف استانداردهای خدمات تخصصی، بهزیستی با توجه به قانون برای مراکز تخصصی استاندارد در ۹ حیطه تخصصی مجوز صادر می کند که یکی از این حیطه ها، مراکز مشاوره ازدواج و خانواده تخصصی است که در آنها، ظرفیت های لازم برای پاسخگویی تخصصی به موضوعات ازدواج، تربیت فرزند و مباحث طلاق دیده شده و در نظام خدمات اجتماعی به صورت کشوری گنجانده شده است.
وحیدنیا گفت: بهزیستی از ظرفیت مراکز عمومی روانشناسی و کلینیکها و روانشناسهای حاذقی که دوره آموزشی خانواده را طی کنند، استفاده می کند.