جامعه
بررسی مسائل و مشکلات موجود در جامعه
3 سال پیش / خواندن دقیقه

افزایش سن زیستی زنان | زنان ۴۰ ساله همانند دختران ۲۰ ساله هستند! | نباید نگران فرزندآوری بود | به سفارش دیگران بچهدار نشوید!

دکتر غلامعلی افروز روانشناس و استاد برجسته دانشگاه تهران:

افزایش سن زیستی زنان | زنان ۴۰ ساله همانند دختران ۲۰ ساله هستند! | نباید نگران فرزندآوری بود | به سفارش دیگران بچه‌دار نشوید!


روانشناس و استاد ممتاز دانشگاه تهران با بیان اینکه ازدواج نیازی فطری و ضرورتی اجتماعی و فرزندآوری لازمه حیات پویا و نشاط اجتماعی است، گفت: اینکه گفته می‌شود زنان بالای ۳۵ سال بچه‌دار نشوند «واماندگی فرهنگی» است. در ازدواج و فرزندآوری سن زیستی و روانی مهم‌تر از سن شناسنامه‌ای است.

افزایش سن زیستی زنان | زنان ۴۰ ساله همانند دختران ۲۰ ساله هستند! | نباید نگران فرزندآوری بود | به سفارش دیگران بچهدار نشوید!

دکتر غلامعلی افروز رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در چهل و هشتمین جلسه از سلسله نشست‌های اندیشه‌ورزی این اندیشکده اظهار کرد: قوانین فرزندآوری در برخی کشورها قابل مقایسه با ایران نیست. برای مثال در انگلستان پس از ازدواج به افراد خانه‌ای ۴۵ متری داده می‌شود و پس از تولد فرزند به آنها خانه ای دو خوابه داده می‌شود. عده‌ای نگران گسست روابط مادر و فرزند در فرزندآوری سنین بالا هستند. برای مثال می‌گویند این امر که مادری ۶۵ ساله فرزندی پنج ساله داشته باشد نگران کننده است حال آنکه گسست در عواطف معنا ندارد و اگرچه ازدواج و فرزندآوری به هنگام بسیار بهتر است اما اگر به هر دلیلی این امر به تعویق افتاد نباید نگران بود.

وی گفت: با توجه به افزایش سن زیستی در جهان، گستره سنی زنان دو برابر شده است، درواقع زنان ۴۰ ساله اکنون همانند دختران ۲۰ ساله ۱۰۰ سال قبل هستند و از این رو اگرچه ازدواج به هنگام بسیار بهتر است؛ اما اگر به هر دلیلی ازدواج عقب افتاد نباید نگران فرزندآوری بود.

این استاد ممتاز دانشگاه تهران ادامه داد: مطابق با آمار منتشر شده در انگلستان تنها ۱.۱ درصد نوزادان، ۴۸۲۲ خانم باردار در گستره سنی ۴۵ تا ۵۵ سال، سندرم داون داشتند و این به معنای افزایش سن زیستی زنان در جهان است.


وی معتقد است که طبق آمار رسمی سازمان ثبت احوال کشور، میانگین سن ازدواج در کشور به نسبت ۵۰ سال گذشته حدود ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است و می‌توان همین امر را در غالب کشورهای جهان مشاهده کرد.

این استاد ممتاز روانشناسی، سه ماهه دوم بارداری را مهم ترین زمان بارداری زنان دانست و توضیح داد: روح الهی در حدود ۱۶ هفتگی در جنین دمیده و رشد جنین در سه ماهه دوم بارداری به صورتی است که مرتب دست و پا می‌زند و صداهای بیرون را شنیده و نسبت به این صداها واکنش نشان می‌دهد. از این رو بهترین زمان انعقاد نطفه در آغاز فصل بهار است تا بخش قابل توجهی از سه ماهه بارداری در تابستان واقع شود چراکه در تابستان افسردگی کم‌تر، اکسیژن هوا بیشتر و شرایط برای بارداری مطلوب‌تر است.


با نیت پسر خواهی بچه‌دار نشوید

افروز در بخش دیگر سخنان خود به تعیین جنسیت جنین نیز اشاره و تصریح کرد: تعیین جنسیت دست خداوند است و همسران باید از تعصبات ناروا در تعیین جنسیت به دور باشند و با نیت پسر خواهی یا دختر خواهی بچه‌دار نشوند.

به سفارش دیگران بچه‌دار نشوید

رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با تاکید بر اینکه زن و شوهرهایی که با یکدگیر اختلاف دارند باید از فرزندپروری خودداری کنند، ادامه داد: زمانی که زن و شوهر اختلاف و یا دعوا دارند نباید به سفارش کسی بچه‌دار شوند. از سوی دیگر زن و شوهر باید به خاطر یکدیگر و نه فرزندان در کنار هم زندگی کنند. در واقع اگر زن‌ و شوهر یکدیگر را دوست دارند باید بچه‌دار شوند.

این استاد ممتاز روانشناسی، معتقد است: زمانی که زوجین از بیشترین رضایتمندی نسبت به یکدیگر برخوردار شدند، آمادگی شناختی و روانی و اخلاقی و تربیتی داشتند، به باور استواری نسبت به مؤلفه‌های سن حقیقی رسیدند و آمادگی عاطفی و احساس نشاط معنوی داشتند؛ می‌توانند اقدام به فرزندآوری کنند.

وی با بیان اینکه نظریه‌های ترجمه‌ای مربوط به سبک‌های فرزند پروری عموما در غرب نیز جوابگو نبوده و تئوری‌های ناقصی به شمار می‌روند، خطاب به زوجین توصیه کرد: فرزندان را در حال دریابید و برای فردا تربیت کنید، تلاش کنید همیشه محبوب دل فرزند باشید و باور داشته باشید فرزندان محبت پذیر و تحقیر گریز هستند و باید به هنگام صحبت با آنها به جای استفاده از واژه‌های انضباطی از گل واژه‌های عاطفی استفاده کنید. همچنین باید اولویت خود را در ارتباط با فرزندان، به فرزند بزرگتر اختصاص دهید.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع