حمام گلستان که در بافت تاریخی شهر اسدآباد و در محله درب کاروانسرا قرار دارد، یکی از حمامهای قدیمی این شهر محسوب میشود که در بین مردم محلی اسدآباد آن را با نامهای حمام نیلوفر، حمام حاجی خان، حمام قدیمی بازار نیز میشناسند. اگرچه از سال ساخت بنا کتیبهای موجود نیست اما با توجه به مطالعات انجام شده پایههای بنای حمام گلستان را به دوران صفویه نسبت میدهند.
حمام گلستان که از جاذبه های تاریخی اسدآباد می باشد، دارای دو درب ورودی در شمال و جنوب است. از قسمتهای دیگر بنا میتوان به درب ورودی، سربینه، گرمخانه، خزینه آب سرد و گرم و طاق گنبدی اشاره کرد. در ساخت حمام گلستان از مصالحی چون سنگ مرمر، سنگ لاشه، آجر و ملاط گچ استفاده کردهاند.
این بنای تاریخی از لحاظ ساختمانی دارای چند قسمت مختلف از جمله جلوخان و سردر ورودی، سر بینه، مخزن است که به یکدیگر مرتبط هستند، ورودی این بنا از طریق راه پلهای به پهنای 55 .1 متر به محوطه شش ضلعی به قطر 67 .2 متر با پوشش گنبدی راه دارد و از طریق آن وارد سر بینه میشدند. سر بینه هم محوطهای هشت ضلعی است که در 6 ضلع آن، 6 صفه برای رخت کندن ساخته شده و سقف همه این صفهها جناغی است.راهروی ورودی به گرمخانه به پهنای 95 و درازای آن 520 متر و بلندی آن تا تیزی طاق 170 سانتیمتر است که طاق هر دو راهرو جناغی است.البته گرمخانه از سه قسمت مجزا از یکدیگر ساخته شده که بر روی هر یک از این سه بخش یک طاق گنبدی زده شده و در ضلع غربی بخش مرکزی، خزینه آب گرم قرار دارد، امروز از مخزن آب گرم حمام استفاده میشود.
سفر به روستای زیبای وهنان