به طبیعت گردی خوش آمدید . شما میتوانید اطلاعات مربوط به مکان های دیدنی هر شهر را در اینجا ببینید
3 سال پیش / خواندن دقیقه

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا


روستاهای سنندج را در این مطلب به شما معرفی خواهیم کرد .۱۸۹ روستای سنندج که کردنشینان مهمان نواز و خونگرم ساکن آنها هستند و سالانه گردشگران زیادی برای سیاحت به این روستاها می روند . در ابتدا با شهرستان سنندج آشنا می شویم . شهرستان سنندج یکی از شهرستان‌های استان کردستان در غرب ایران است. مرکز این شهرستان شهر سنندج است. این شهرستان در مرکز استان قرار دارد.جمعیت این شهرستان بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۵۰۱۴۰۲ نفر بوده‌است.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا


تقسیمات کشوری

بخش مرکزی شهرستان سنندج
دهستان آبیدر
دهستان آرندان
دهستان حومه (سنندج)
دهستان نران
دهستان سراب قامیش
شهر: سنندج

بخش کلاترزان
دهستان ژاورود غربی
دهستان کلاترزان
دهستان نگل
شهر: شویشه

بخش سیروان
دهستان ژاورود شرقی
دهستان میانرود
بخش حسین‌آباد
دهستان حسین‌آباد شمالی
دهستان حسین‌آباد جنوبی

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

ریشه نامگذاری سنندج

شهرستان سنندج را به علت واقع شدن در دامنهٔ کوه، در قدیم سنه می‌خواندند و چون قلعه آن از لحاظ نظامی اهمیت زیادی داشته، آن را سنه‌دژ (قلعه‌ای در پای کوه) می‌نامیدند که کم‌کم به سنندج بدل شد. ژاک دمورگان که در اواخر سلطنت ناصرالدین‌شاه به ایران آمده، همه‌جا از این شهر با نام سنه یاد کرده‌است.سابقهٔ سکونت در محل کنونی شهر سنندج (سنه یا سنه‌دژ) به گذشته‌های دور بازمی‌گردد. با این وجود شهر جدید سنندج در دورهٔ صفوی و در روزگار شاه‌صفی در سال ۱۰۴۶ هجری قمری توسط سلیمان‌خان اردلان پایه‌گذاری شده‌است. نام سنه به احتمال زیاد از ریشه اوستایی گرفته شده‌است. تا قبل از دوره قاجار از این شهر به‌عنوان سنه یاد می‌شده‌است اما بعد از این دوره به سنندج تغییر نام پیدا کرد.

تاریخچه‌ای از منطقهٔ سنندج

پس از انهدام قلعه حسن‌آباد، در سال ۱۰۴۶ هجری قمری در زمان حکومت شاه صفی، سلیمان‌خان اردلان پسر تیمورخان اردلان از بستگان مورد اعتماد شاه صفی به کردستان آمد، مرکز ایالت کردستان را از حسن‌آباد به سنندج انتقال داد و شهر سنندج را در محل روستای سینه پی نهاد و دژ حکومتی را بر بالای تپه‌ای به بلندای ۲۰ متر در کنار روستای سینه (که امروزه به باشگاه افسران معروف است) ساخت و در بیرون و پیرامون دژ؛ خانه، گرمابه و بازار و مسجدی ساخت و یک رشته کاریز نیز در دشت «سرنوی» پی نهاد و آب آن را به شهر و میان قلعه آورد. دژی را که «سلیمان خان» بنا نهاد «سنه دژ» نامیدند که بر اثر گذشت زمان و تلفظ‌های گوناگون به «سنه دج» و سپس «سنندج» دگرگون شد. بنای اصلی آن از زمان خسروخان اول تا امان‌الله خان اول طول کشید. حسنعلی خان اردلان، والی سنندج در سال ۱۱۱۶ هجری قمری درمیان قلعهٔ حکومتی چند تالار و عمارت بنیان می‌کند و سپس مسجد و مدرسه‌ای بزرگ در شهر سنندج بر پا می‌کند که دو منار بلند داشته‌است. این دو منار یک صد سال پا بر جا بود تا اینکه «امان‌الله خان اردلان» والی کردستان که مردی سخت مذهبی و تندرو بود، آن را تخریب کرده و به جایش مسجد و دو منار و باغی به نام فردوس ساخت.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

جاهای دیدنی سنندج

موزه‌ها
موزه سنندج (عمارت سالار سعید)، خیابان امام خمینی. معماری و ساخت این ساختمان موزه خود نشان از معماری عصر قاجاریه دارد. زیر زمین موزه به شکل حوض خانه ساخته شده و دارای سقف گنبدی شکل با تزیینات و آئینه کاری است و در همین قسمت شاه نشین و حوض سنگی به شکل شش ضلعی ساخته شده‌است. جالب‌ترین قسمت موزه ارسی بزرگ تالار است که ۴سال صرف ساختن آن شده‌است. موزه سنندج بخش باستان‌شناسی و مردم‌شناسی است که در بخش باستان‌شناسی آن اشیای دوره‌های مختلف از ماقبل تاریخ تا دوره قاجار نگهداری می‌شود. در میان اشیای پیش از تاریخ، بخش پیه‌سوزهای مکشوفه از بانه بسیار قابل توجه هستند. موزه تاریخ طبیعی، خیابان فلسطین. این موزه وابسته به آموزش و پرورش استان کردستان می‌باشد. موزه در برگیرنده پیکره جانوران گوناگون منطقه کردستان است که به صورت علمی تاکسیدرمی (خشک) شده و در ویترین‌های مخصوص به نمایش درآمده‌اند.

عمارت و خانه‌های تاریخی
از عمارت و خانه‌های تاریخی شهر سنندج می‌توان به عمارت خسروآباد، موزه سنندج، عمارت مشیر دیوان، عمارت امجدالاشراف، عمارت وکیل الملک، عمارت احمدزاده، عمارت سرهنگ آزموده اردلان، عمارت ملا لطف‌الله شیخ‌الاسلام، عمارت ملک التجار، مجموعه عمارت شیخ محمد باقر غیاثی، عمارت سالار سعید (موزه سنندج)، عمارت آصف وزیری (خانه کرد)، خانه پیر مرادی، خانه معمار باشی، خانه آیت‌الله شیخ محمد مردوخ کردستانی، خانه گله داری و خانه مجتهدی اشاره کرد.

بازارها
مشهورترین و تاریخی‌ترین بازارهای سنندج عبارت اند از بازارتاریخی سنندج و بازار سرتپوله. بازار سنندج در دو طرف خیابان انقلاب قرار گرفته و در سال ۱۰۴۶ ه‍.ق هم‌زمان با مرکزیت شهر سنندج به‌عنوان مرکز حکومت اردلان‌ها ساخته شده‌است. پلان این بازار به صورت مستطیل بزرگی است که در اثر خیابان کشی دوران حکومت پهلوی به دو بخش تقسیم شده و بخش شمالی آن بازار سنندجی است و بخش جنوبی آن بازار آصف نام گرفته‌است.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

حمام‌ها
از حمام‌های تاریخی سنندج می‌توان به حمام شیشه، حمام خان، حمام صلاحی، حمام عبدالخالق، حمام عمارت آصف، حمام عمارت ملالطف الله شیخ الاسلام، حمام وکیل الملک، اشاره کرد.

دیگر آثار تاریخی
پل تاریخی قشلاق واقع در شرق سنندج، بر روی رودخانه قشلاق ساخته شده که از آثار دوره صفویه و زندیه است.ساختمان شهرداری این ساختمان در زمان دولت دکتر مصدق و توسط «ابراهیم مختار پوریان» معمار سنندجی ساخته شده‌است.
جاذبه‌های مذهبی
سنندج بالغ بر ۱۴۰ مسجد دارد، بیشتر منابع از شهر سنندج به‌عنوان شهر مساجد ایران یاد می‌کنند.

مساجد
از مساجد تاریخی سنندج می‌توان به مسجد و زیارتگاه هاجره خاتون، مسجد امین، مسجد خورشید لقا خانم، مسجد دارالاحسان، مسجد دارالامان، مسجد رشید قلعه بیگی، مسجد وکیل، مسجد وزیر اشاره کرد.

دارالقران بین‌المللی سنندج
هم‌اکنون در حال ساخت است که به گفته سید محمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان کردستان هدف آن را ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرده‌است.

امامزاده‌ها
از دیگر مکان‌های مذهبی اسلامی می‌توان به، امامزاده پیرعمر سنندج، امامزاده پیرمحمد، مقبره شرف الملک اردلان، مقبره شیخ محمد باقر غیاثی و مقبره هاجر خاتون خواهر علی بن موسی الرضا اشاره کرد.

مکان‌های مذهبی دیگر ادیان
از مکان‌های مذهبی دیگر ادیان که در حال حاضر پابرجا مانده‌است می‌توان به کلیسای سنندج و کنیسه یهودیان سنندج اشاره کرد.

جشن‌های مذهبی
از دیگر جاذبه‌های شهر سنندج مراسم عرفانی دراویش می‌باشد که به صورت هفتگی در برخی تکایای آن اجرا می‌گردد و گردشگرانی از این مراسم دیدن می‌نمایند. در استان کردستان دو فرقه عمده تصوف وجود دارد: قادریه و نقشبندیه

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

روستاهای سنندج

روستای علی‌آباد

علی‌آباد (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۶ نفر (۲۸خانوار) بوده‌است.

روستای علی‌آباد بزیندر

علی‌آباد بزیندر،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن کمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای آساوله

آساوله (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۰۰۹ نفر (۲۳۹۶ خانوار) بوده‌است.

روستای آلیجان

آلیجان (سنندج)،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۴ نفر بوده‌است.

روستای اجگره

اجگره، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. معنی اجگره : همنشین بد
اجگر این کار ما از هم نشین است
عذاب دوزخ ازبئس القرین است .
( اسرارانامه عطار )
اما معنی نام محلی آن فرق میکند “هژیره” به معنی : شایستگی و لیاقت. || هرچیز که آن را محترم دارند و خاصگی. || زیبائی. || جلدی و چابکی. || هوشیاری.
این روستا در دهستان آرندان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۳ نفر بوده‌است.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

روستای امروله

امروله، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۳ نفر بوده‌است.

روستای اندر

اندر (سنندج)،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۱ نفر بوده‌است.

روستای اندرآب

اندرآب (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۲ نفر بوده‌است.

روستای انگوژان

انگوژان، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۶ نفر بوده‌است.

روستای اویهنگ

اویهنگ، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۷۲ نفر بوده‌است.

روستای آرندان

ئارهنان، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ئارهنان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۰۶ نفر بوده‌است.

روستای باباریز

باباریز، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۳۰ نفر بوده‌است.

روستای بازی رباب

بازی رباب، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۰ نفر بوده‌است.

روستای باقل‌آباد

باقل‌آباد ، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۶ نفر بوده‌است.

روستای باینچقلو

باینچقلو، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۲ نفر بوده‌است.

روستای باینچوب

باینچوب،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. باینچوب به علت وجود آرامگاه بابا شیخ احمد روستایی مذهبی به شمار میاید و هر سال میزبان زائرانی است که از نقاط مختلف به جهت زیارت مرقد بابا شیخ احمد میایند میباشد ، حضرت بابا شیخ احمد دارای مقام و اعتبار خاصی در میان مردمان منطقه علل الخصوص مردمان شهر سنندج میباشد و همین موضوع یکی از دلایل برجسته کردن باینچوب در منطقه میباشد ، از دلایل دیگر اهمیت این روستا می توان بیان کرد که این روستا زادگاه بسیاری انسانهای بزرگ ، صاحب نظر و تاثیر گذار در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی میباشد ، همچنین موقعیت جغرافیایی و تقسیم بندی محلی و عرفی باینچوب بعنوان موقعیت میانه یعنی قرارگیری و نزدیکی در میانه چند منطقه مانند چم شار ، سارال ،لیلاخ ،گروس ، کلاترزان میباشد ، از دلایل دیگر می توان به وجود طبیعت بکر و کوههای مرتفع و نامی در منطقه مانند سخناخ ، آلمالو ، سنگر سید عطا نام برد ، وجود اتحاد و همدلی میان مردم روستا و شهر نشینان باینچوبی بخصوص در مراسم فقدان و از دست دادن ها ، یکی دیگر از دلایل بزرگی نام باینچو در منطقه میباشد .
این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۴۳ نفر بوده‌است.

روستای برازان

برازان (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۸۴ نفر بوده‌است.

روستای برزآب

برزآب، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶ نفر بوده‌است.

روستای برقرو

برقرو، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۳۶ نفر بوده‌است.

روستای برودر

برودر، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۶ نفر بوده‌است.

روستای بزان

بزان، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۲ نفر بوده‌است.

روستای بزلانه

بزلانه،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۰ نفر بوده‌است.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

روستای بنه‌دار

بنه‌دار روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۶ نفر بوده‌است.

روستای بوربان

بوربان، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۱ نفر بوده‌است.

روستای پتلیدر

پتلیدر، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳ نفر بوده‌است. اهالی این روستا مهاجرانی از روستای تخته هستند که به دلیل دور بودن مزارعشان از روستای تخته در کنار مزارعشان که در حال حاضر پَتلیدَر نام دارد ساکن شدند.

روستای پیچون

پیچون، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۲ نفر بوده‌است.
درخت کهنسال
در روستای پیچون دو درخت بنهٔ کهنسال وجود دارد که یکی پشت تپ پیچون، و دیگری در درهٔ خوش‌نظر قرار دارند، و به ترتیب با شماره‌های ۵۸۲ و ۵۸۴ در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ به عنوان میراث طبیعی ارزشمند در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌اند.

روستای تازه‌آباد دکتر واسع

تازه‌آباد دکتر واسع، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد دویسه

تازه‌آباد دویسه، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۴ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد عیسی‌آباد

تازه‌آباد عیسی‌آباد ، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۴ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد قراگل

تازه‌آباد قراگل،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد قلعه جوق

تازه‌آباد قلعه جوق، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۸ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد کیخسرو

تازه‌آباد کیخسرو، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در کلاترزان ،شویشه ،چهل کیلومتری سنندج قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱ نفر بوده‌است.

روستای تخته

تخته (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۰۷ نفر بوده‌است. طبق آمار سازمان بهداشت و آموزش پزشکی، در سال ۱۳۷۵ جمعیت روستای تخته ۱۵۰۰ نفر بوده که این تعداد به دلیل مهاجرت بی‌رویه به شهرها، که بیشتر به دلیل نبود درآمد در روستا بوده‌است، به ۷۸۰ نفر در سال ۱۳۸۹ رسیده‌است

روستای تکیه هشمیز

تکیه هشمیز،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۷ نفر بوده‌است.

روستای تودارروته

تودارروته، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۲۸ نفر بوده‌است.

روستای تودارصمدی

تودارصمدی،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۶۸ نفر بوده‌است.

روستای تودارملا

تودارملا، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۲۸ نفر بوده‌است.

روستای توریور

روستای توریور در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی و در موقعیت ساعت هفت و سی دقیقه شهر سنندج واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۷۶۷ نفر (۲۰۶خانوار) بوده‌است.از میوه های این روستا میتوان به توت فرنگی اشاره کرد که به سراسر ایران نیز ارسال میشود.

روستای تیرگران

تیرگران،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۳ نفر بوده‌است.این روستا در نزدیکی روستای قلیان سنندج قرار دارد و در کنار سد وحدت سنندج واقع است و از روستاهای اطراف ش هم می توان به به ایسیر یا عیسی در اشاره کرد.این روستا در ۵۰۰متری سد وحدت سنندج قرار دارد و البته هیچ امکاناتی اعم از گاز.آب.تلفن برخوردار نیست.جاده ی آن نیز خاکی ست و آسفالت نیست.یک دشت هم در کنار این روستا وجود دارد که به دشت الیار معروف است.

روستای تیژتیژ

تیژتیژ، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۳ نفر بوده‌است.

روستای جبرئیلان

جبرئیلان، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۵۳ نفر (۵۳ خانوار) بوده‌است.

روستای جنت‌بو

جنت‌بو روستایی است از توابع كلاترزان که در ۴۵ کیلومتری جاده سنندج به مریوان قرار دارد.این روستا دارای آب و هوای کوهستانی و پوشش‌های گیاهی گوناگون است.جمعیت جنت‌بو ۵۶۱ نفر (۱۱۰ خانوار) است.

روستای چاولکان حاجی

چاولکان حاجی، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۷ نفر بوده‌است.

روستای چتان

چتان، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۸ نفر بوده‌است.

روستای چرمیله

چرمیله، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۲۲ نفر بوده‌است.

روستای چرندو

چرندو، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. روستای چرنو یکی از روستاهای بخش مرکزی سنندج در استان کردستان و مربوط به دهستان روستای سراب قامیش است که این روستا در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر سنندج و در مسیر جاده آسفالته دیواندره واقع شده است. چرنو، به معنای چراگاه می باشد و روستای چرنو دارای کوه و مراتع زیاد است و محل چرای دام می باشد و به همین دلیل به چرنو یعنی محل چرای دام نامگذاری شده است. روستای چرنو دارای امکانات آب آشامیدنی، برق، تلفن، گاز و مدرسه ابتدای و طرح هادی است. این روستا دارای یک مسجد است که این مسجد در سال ۱۳۴۲ ساخته شده و در سال ۱۳۸۸ با همت و مساعدت مردم روستا و خیرین کاملا تخریب و بازسازی گردید. این روستا دارای یک مدرسه ابتدایی ۵ کلاسه و در حدود ۲۲ دانش آموز است. شغل مردم روستای چرنو، کشاورزی و دامداری است و از لحاظ کشاورزی دارای محصولات گندم، جو، نخود و اکثرا به صورت دیم می باشد. کوههای معروف روستای چرنو عبارتند از: سخناخ – مره شان و روستاهای اطراف چرنو عبارتند از : ماموخ سفلی – باینچوک – کچک چرمگ – سراب قامیش – چل گزی و تازه آباد در سال ۱۳۸۷ به بعد تاکنون، طرح های مختلفی به مرحله اجرا درآمد که این طرحها نقش بسزایی در پیشرفت روستا داشته است که این طرح ها به شرح ذیل می باشد: ۱- اجرای فاضلاب کشی روستا ۲- احداث پارک کودک ۳- احداث و بازسازی تعداد ۲ دهنه چشمه موجود در داخل روستا ۴- احداث جایگاه زباله و احداث پل روستای چرنو، یکی از روستاهای بسیار قدیمی است که حدود چند زیارتگاه در اطراف روستا نشان بر آن دارد که این روستا دارای قدمتی حدود ۷۰۰ سال است
این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۰۱ نفر (۱۱۰خانوار) بوده‌است.

روستای چناران

چناران (سنندج)،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵ نفر بوده‌است.

روستای چناره

چناره (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۰ نفر بوده‌است.

روستای چنو

چنو، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. و آب هوایی سرد دارد.این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۷ نفر بوده‌است.

روستای چهل گزی

چهل گزی (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۱ نفر بوده‌است.

روستای حسن‌آباد

حسن‌آباد (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷٬۲۹۲ نفر (۱٬۸۶۸خانوار) بوده‌است. روستای حسن‌آباد در سال ۱۳۸۹ به شهر تبدیل و با تأسیس شعبه شهرداری و با توجه به نزدیکی مسافت به عنوان ناحیه منفصل شهری از شهرداری منطقه ۳ سنندج شناخته‌شد.

روستای حلوان

حلوان (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۵۳ نفر بوده‌است.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

روستای خاکروزی

خاکروزی، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۵ نفر بوده‌است.

روستای خانقاه جوجو

خانقاه جوجو، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای خانقاه حسن گاوگیر

خانقاه حسن گاوگیر، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۹ نفر بوده‌است.

روستای خانقاه گلین

خانقاه گلین،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴۲ نفر بوده‌است.

روستای خروسه

خروسه(“خورۆسه” به کوردی) یک منطقهٔ مسکونی کردنشین ایران است که در استان کردستان واقع شده‌است.خروسه ۸۰۰ نفر جمعیت دارد.

روستای خشکه‌دول

خشکه دول (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۷ نفر بوده‌است.

روستای خشکین کوماسی

خشکین کوماسی، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۲ نفر بوده‌است.

روستای خلیچیان

خلیچیان،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. خلیچیان فاصله‌ای حدوداً ۱۵ کیلومتری با شهر سنندج دارد ، این روستا در بین دو کوه واقع شده‌است و در زمستان‌ها به دلیل واقع شدن در دامنه کوه هوایی سرد و زمستانی دارد .این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۹۹ نفربوده‌است.

روستای خلیفه ترخان

خلیفه ترخان،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۹ نفر بوده‌است.

روستای خنجره سفلی

خنجره سفلی،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای خواشت

خواشت، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲ نفر بوده‌است.

روستای خوشاب

خوشاب (سنندج)، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۱ نفر بوده‌است.

روستای خیاره

خیاره یک روستا در ایران است که در استان کردستان واقع شده‌است.خیاره ۶۰۶ نفر جمعیت دارد.

روستای دادانه

دادانه،روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۰۸ نفر بوده‌است.

روستای دادانه کمانگر

دادانه کمانگر، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۴ نفر بوده‌است.

روستای دانیکش

دانیکش روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا بین دو روستای نگل و شویشه قرار دارد.این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۵۲۹ نفر بوده‌است.

روستای دربنده

دربنده، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۸ نفر بوده‌است.

روستای درویشان

درویشان (سنندج)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۲ نفر بوده‌است.

روستای دره خشکه

دره خشکه، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۱۴ نفر (۴۰ خانوار) بوده‌است.

روستای دره کوله

دره کوله، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۵ نفر بوده‌است.

روستای دریله

دریله، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۱ نفر (۴۲خانوار) بوده‌است.

روستای دوشان

دوشان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۰۰۹ نفر (۲۱۱۳ خانوار) بوده‌است.

روستای دول باغ

دول باغ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن کمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای دولبندی

دولبندی، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۳ نفر بوده‌است.

روستای دولت‌آباد

دولت‌آباد (کورکوره)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۵۳ نفر (۱۶۹خانوار) بوده‌است.

روستای دویسه

دویسه (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۱۰ نفر بوده‌است.

روستای رشنش

رشنش، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۷ نفر بوده‌است.

روستای زروان

زروان (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۳ نفر بوده‌است.

روستای زندان

زندان (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۹ نفر بوده‌است.

روستای زنوری

زنوری، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۴ نفر بوده‌است.

روستای زونج

زونج، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نگل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۳۵ نفر بوده‌است.

روستای ساتیله

ساتیله، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۵ نفر بوده‌است.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

روستای سالیان

سالیان (سنندج)، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶۵ نفر بوده‌است.

روستای سراب باینچقلو

سراب باینچقلو، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین‌آباد جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۸ نفر بوده‌است.

روستای سراب قامیش

سراب قامیش، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. سراب قامیش روستایی در منطقه سارال در شمال سنندج ۱۵ کیلومتری شمال سنندج واقع شده و بر روی سد قشلاق واقع شده . از نکات مثبت روستا می توان به خوش صفا بودن و زیبایی منطقه ، دلنشین بودن آن و موقعیت جغرافیای عالی اشاره کرد امکانات آن عبارت است از مدرسه ابتدایی ، راهنمایی دخترانه ، راهنمایی پسرانه ، درمانگاه ،زمین ورزشی چمن،باشگاه ورزشی ، ایستگاه آتش نشانی و غیره.
از نکات منفی این روستا می توان به تبدیل شدن زراعی کشاورزی به مسکونی، کمبود(نبود) آب اشامیدنی (۱ساعت در شبانه روز) با وجود قرار گرفتن بر روی سد ، آنتن دهی خیلی ضعیف، محدودیت اینترنت ADSL به ۲مگابیت، قطع وصلی زیاد برق و تلفن ثابت، نبودن سرویس رفت و آمد شهری به صرفه، نبود پارک و فضای سبز ، و گرانی زمین مسکونی به دلیل غارت و خورد شورای و دهیار روستا و کم اهمیتی نسبت به آن است.
این روستا در دهستان سراب قامیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۰۱ نفر بوده‌است.
روستاهای اطراف
از روستاهای اطراف می توان به تازه آباد دویسه-چهل گزی-دویسه-چرنو-تودار صمدی و چتان می توان اشاره نمود.این دهستان در کنار سد وحدت سنندج قرار دارد.

روستای سرخه دزج

سرخه دزج، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آرندان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۲۱ نفر بوده‌است.

روستاهای سنندج ( معرفی ۱۸۹ روستای سنندج ) | روستاهای خوش آب و هوا

روستای سرسوی سفلی

سرسوی سفلی، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸ نفر بوده‌است.

روستای سرسوی علیا

سرسوی علیا، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان آبیدر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱ نفر بوده‌است.

روستای سرنجیانه سفلی

سرنجیانه سفلی، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۶۸۳ نفر بوده‌است.

روستای سرنجیانه علیا

سرنجیانه علیا، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۸۹ نفر بوده‌است.

روستای سرهویه

سرهویه، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۹۹ نفر بوده‌است.شغل اصلی اهالی روستا کشاورزی میباشد.محصول اصلی توت فرنگی وگردومیباشد.بزرگترین چشمه که آب روستا رانیزتامین میکنددرزبان محلی به (هانه چیا)به معنی آب خنک معروف است. از جاذبه های گردشگری میتوان به (درو ویم)دره ویم (درو دگا)دره روستا اشاره کرد
روستای سرهویه در چند سال اخیر نسبت به روستاهای اطراف خود چه از نظر جمعیت چه از نظر ساخت ساز رشد زیادی داشته در سالهای ۹۴ و۹۵ روستای سرهویه شاهد مراسمات بزرگی به نام (بهشت ژاورد) که به صورت خود جوش از طرف اهالی روستا برگزار شد شاهد سیلی عظیمی از مردم که از اقسا نقاط کردستان بود حضور به عمل اوردن بود.وهمچنین اولین جشنواره گردو سنندج در روستا سرهویه که با کمک مردم و دهیاری این روستا بود برگزار شد

روستای سفیدبن

سفیدبن، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۴ نفر بوده‌است.

روستای سمان

سمان، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۹ نفر بوده‌است.

روستای سمیران

سمیران (سنندج)، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۷ نفر بوده‌است.

روستای سنگ سفید

سنگ سفید روستایی در دهستان نران بخش مرکزی شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۴۵ نفر (۱۴ خانوار) بوده‌است.

روستای سنگ سفید (حسین‌آباد)

سنگ سفید روستایی در دهستان حسین‌آباد جنوبی بخش حسین‌آباد شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۱۸۷ نفر (۵۶خانوار) بوده‌است.

روستای سو

سو یک روستا در ایران است که در استان کردستان واقع شده‌است. سو ۵۶۶ نفر جمعیت دارد.

روستای سواریان

سواریان، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۱ نفر بوده‌است.

روستای سوره‌وان

سوره‌وان، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۱ نفر بوده‌است.

روستای سه پیران

سه پیران، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج که در استان کردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ژاورود غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۲ نفر بوده‌است.

روستای سیاسران سفلی

سیاسران سفلی، روستایی است از روستاهای سنندج از توابع بخش مرکزی که در استان کردستان واقع شده است. تمام سا

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع