این دختر خانم به عنوان زیباترین دختر ایران انتخاب شد اما به چه قیمتی
جراحی پلاستیک (به انگلیسی: Plastic surgery)، یک تخصص پزشکی است که با اصلاح یا ترمیم شکل و کارکرد سروکار دارد. ترمیم کارکردی، ساختاری، و زیبایی هرگونه نقص یا بدشکلی بدن انسان را گویند.
در حالی که بیشتر برای جراحی زیبایی شناختهشدهاست، جراحی پلاستیک بسیاری از انواع جراحیهای ترمیمی، جراحی دست، جراحی ریز، و ترمیم سوختگیها را هم شامل میشود. واژهٔ «پلاستیک» از واژهٔ یونانی «plastikos» به معنای قالب یا شکلدهی است؛ کاربرد آن در اینجا هیچ ارتباطی با مادهٔ پلیمری مصنوعی به نام پلاستیک ندارد. جراحی پلاستیک نوین در دو زمینهٔ گسترده تکامل یافتهاست: بازسازی نقصهای جسمی و زیباترکردن شکل عادی.
اصول جراحی در جراحی پلاستیک بر حفظ عروق، جایگزینی بافت مشابه با مشابه، توجه به مناطق کالبدی، و بهبود زخم بهحداقلرساندن بافت آسیبدیده متمرکز است
تا مدت ها قبل بسیاری از خانمهای ایرانی برای جوان تر یا زیبا تر شدن به سراغ تاتوی ابرو ، چشم و لب می رفتند ولی امروزه با تبلیغات گسترده درباره انواع جراحی زیبایی، این نگرش تا حد بسیار زیادی تغییر کرده است.
تغییر شکل بینی، کوچک و بزرگ کردن سینه ، لیپوساکشن ، بزرگ کردن لب ، گونهسازی ، لیفتینگ صورت و تزریق چربی و ژل برای رفع چروک پوست از جمله اقداماتی است که خانم ها و حتی آقایان خود را به تیغ جراحان زیبایی می سپارند. در ایران، آمار رسمی در ارتباط با میزان جراحی های زیبایی در دست نیست، اما سالانه شاهد افزایش چشمگیر این جراحی ها هستیم.
گاهی از رواج جراحی های غیر ضروری پلاستیک زیبایی به عنوان یک مد یاد میشود، اما مانند همه مدها، همه افراد اجتماع از آن پیروی نمی کنند. مبتلایان به اختلال شخصیت هیستریونیک (نمایشی) و اختلال شخصیت خودشیفته جزو نخستین کسانی هستند که از مدهای مختلف از جمله تب جراحی زیبایی پیروی می کنند.
در واقع همیشه کسانی هستند که می پندارند تغییر ظاهر میتواند جای تغییر باطن را بگیرد. چنین شخصی میپندارد دیدگاهها و احساس عدم کفایت روانی او ناشی از ناشایستگی ظاهری اوست. در حالی که اگر این افراد بکوشند نارسایی های درونی و اضطراب خود را رفع کنند نیازی به عمل زیبایی نخواهند داشت.