به نقل از سایت بورسینس: دلیل اینکه عدهای در سرمایهگذاری موفق میشوند و نتایج خوبی را رقم میزنند ولی عده دیگری ضررهای سنگینی متحمل میشوند، به موضوع مهم مدیریت سرمایه برمیگردد. امروزه با آموزش مدیریت سرمایه، میتوانید دارایی در دسترس خود را به بهترین شکل نگهداری کرده و حتی در بعضی مواقع از آن سود به دست آورید.
در این مقاله، به طور مفصل درباره آموزش مدیریت سرمایه و به دنبال آن نحوه مدیریت سرمایه در بازارهای مالی صحبت خواهیم کرد. علاوه بر این؛ راهکارهای مناسب جهت مدیریت سرمایه در بورس، مدیریت سرمایه در فارکس و مدیریت سرمایه در ارز دیجیتال را برای شما بیان میکنیم تا بتوانید در هر بازار مالی که قصد سرمایهگذاری دارید، نتایج خوبی به دست آورید.
مدیریت سرمایه چیست؟
مدیریت سرمایه به معنای کسب حداکثر بازدهی از سرمایهگذاری، با یک ریسک کنترل شده است. در میان روشهای مختلفی که برای سرمایهگذاری وجود دارد؛ میتوان به خرید زمین و مسکن، خرید سکه و طلا، خرید دلار، خرید ارزهای دیجیتال، خرید خودرو، استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و خرید سهام شرکتهای معتبر اشاره کرد.
اما قبل از آن لازم است تا با مفاهیم ریسک و بازده آشنا شوید.
- بازده: سودی است که سرمایهگذاران در بازههای زمانی مختلف و در ازای پذیرش ریسک در سرمایهگذاری خود، به دست میآورند.
- ریسک: اختلاف بین بازده واقعی و بازده مورد انتظار سرمایهگذار است.
به عنوان مثال؛ فرض کنید فردی در بازار مسکن سرمایهگذاری کرده و انتظار دارد که از خرید خانهای، بعد از یک سال ۴۰۰ میلیون تومان سود به دست آورد. این ۴۰۰ میلیون تومان، بازده مورد انتظار نام دارد.
حال اگر بعد از گذشت یک سال، آن شخص به جای ۴۰۰ میلیون، ۳۰۰ میلیون تومان سود به دست آورد، به آن بازده واقعی میگویند.
در نهایت تفاوت میان این دو بازده (در این مثال، ۱۰۰ میلیون تومان)، میزان ریسک سرمایهگذار را نشان میدهد.
به بیان سادهتر؛ برای به دست آوردن حداکثر بازدهی، باید ریسک بیشتری را هم تحمل کنید. زمانی سرمایهگذاری شما با شکست مواجه میشود که میزان بازده مورد انتظار شما از بازده واقعی کمتر باشد.
آموزش مدیریت سرمایه در بازارهای مالی
موضوع مدیریت سرمایه در بازارهای مالی نیز از قواعد فوق پیروی میکند. در واقع؛ لازمه مدیریت ریسک در بازارهای مالی، آشنایی و درک تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال در بررسی نمودارهای قیمت است تا بدین وسیله بتوانید بازده مورد انتظار خود را به بازده واقعی نزدیکتر کنید.
قواعدی که در این بخش به آنها اشاره میکنیم؛ جهت مدیریت سرمایه در تمام بازارهای مالی اعم از بازار بورس، بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال کاربرد دارد. توجه داشته باشید که قبل از ورود به بازارهای مالی، بایستی ۲ فاکتور مهم را همواره رعایت کنید؛ غلبه بر هیجان و دوری از طمع.
اگر قیمت دارایی مورد نظرتان، طبق پیشبینی شما پیش رفت؛ طمع نکنید و از معامله با همان سودی که به دست آوردهاید، خارج شوید. اگر هم سهامی که خریداری کردهاید، طبق انتظارات شما پیش نرفت؛ بدون هیچ ترسی از معامله خارج شوید و منتظر بازگشت قیمت نمانید.
در ادامه؛ به برخی از تکنیکهای کاربردی در جهت آموزش مدیریت سرمایه در بازارهای مالی، اشاره خواهیم کرد:
- داشتن استراتژی معاملاتی
برای تحلیل در بازاری که قصد سرمایهگذاری در آن را دارید، روشهای زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید. به عنوان مثال؛ اگر قصد سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال را داشته باشید، سبکهای مختلفی در تحلیل تکنیکال مانند پرایس اکشن، نمودارهای شمعی، الگوهای هارمونیک، امواج الیوت و نئوویو وجود دارند که باید با توجه به شرایط خود یکی از آنها انتخاب کنید.
اولین نکته در مدیریت سرمایه، تسلط کافی بر استراتژی معاملاتی است؛ زیرا در صورت نداشتن مهارت کافی در استراتژی انتخابی خود، با کوچکترین اتفاق احتمال تصمیمهای هیجانی و در نهایت ضررهای سنگین وجود دارد.
- تعیین حد ضرر و حد سود
هنگامی که قصد سرمایهگذاری روی یک سهم را دارید، باید با استفاده از اصول تحلیل تکنیکال، رفتار حرکتی قیمت را پیشبینی کرده و حد سود خود را مشخص کنید. همانطور که قبلتر هم اشاره کردیم؛ وقتی به حد سود تعیین شده خود رسیدید، سهام خود را بفروشید و از معامله خارج شوید.
مفهوم بعدی حد ضرر است که باید با توجه به وضعیت سهام، آن را مشخص کنید. چنانچه قیمت سهام به حد ضرر شما نزدیک شد، فورا سهام خود را بفروشید از معامله خارج شوید. این کار از ضرر بیشتر شما جلوگیری میکند.
- توجه به نسبت ریسک به ریوارد (Reward)
نسبت ریسک به ریوارد، میزان سود شما را نسبت به ضرری که اتفاق افتاده، نشان میدهد. بهترین نسبت ریسک به ریوارد در معاملات، ریسک به ریوارد ۳ به ۱ است؛ یعنی میزان سود دریافتی شما باید سه برابر ضرر احتمالی شما باشد.
- تهیه گزارش از معاملات
یکی از مهمترین کارها در مدیریت سرمایه، تهیه گزارش از معاملات و نوع استراتژی به کار رفته است. بهتر است برای انجام این کار، در یک فایل اکسل مقدار سرمایه اولیه، مقدار سرمایه وارد شده در معامله، حد سود، حد ضرر و نتیجه سرمایهگذاری را برای هر معامله بنویسید. همچنین میتوانید برای هر معامله، دلیل سود یا ضرر خود را نیز یادداشت کنید.
تهیه این گزارش به شما کمک میکند که در هر معامله، استراتژی معاملاتی خود و اشتباهاتی که مرتکب شدهاید را بررسی کنید و معاملات بعدی را با تجربه و مهارت بیشتری انجام دهید.
سخن پایانی
مدیریت سرمایه، مهمترین اصل در بازارهای مالی است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. با مدیریت سرمایه، همیشه میتوانید در بازارهای مالی فعال بوده و سود خوبی کسب کنید.
در این مقاله؛ در جهت آموزش مدیریت سرمایه، راهکارهایی را مورد بررسی قرار دادیم که امیدواریم این راهکارها، راهنمای خوبی برای مدیریت سرمایهگذاریهای شما باشد.
منبع: https://www.bourseiness.com/