به گزارش ",ورزش"، از اوایل دهه 60 بود که یک مدافع تند و تیز و ترکهای به نام صادق ورمزیار، در سمت چپ ترکیب استقلال ظهور کرد. به واسطه ارتباط پدر این بازیکن با حسن روشن، صادق در تمرینات باشگاه جوانان استقلال حضور پیدا کرد و در ادامه یکی از بهترین بازیکنان تاریخ این تیم و البته یکی از ارکان اصلی قدرتمندترین استقلال تاریخ لقب گرفت. صادق ورمزیار نزدیک به 300 بار با لباس آبیپوشان به میدان رفته و 16 گل برای این تیم به ثمر رساند، اما شاید لقب "اعجوبه دربی" بهترین گزینه برای توصیف این مدافع چپ کلاسیک باشد.
صادق ورمزیار همیشه در تقابل با پرسپولیس فوقالعاده بازی کرده و از 16 گل، سه گل خود را به رقیب دیرینه استقلال اختصاص داد. اولین بار در آن دربی معروف سال 70 بود که او با ضربهای فوقالعاده از سمت چپ به گوشه دروازه، توانست مقابل پرسپولیس گلزنی کند. اما دومین گل صادق ورمزیار مقابل قرمزپوشان احتمالا عنوان خاصترین کری تاریخ باشگاه استقلال را از آن خود خواهد کرد.
در دربی جنجالی 30 دیماه 73 و وقتی پرسپولیس قدرتمند و پرستاره با دو گل از حریف پیش افتاده بود، استقلال در دقایق پایانی صاحب یک ضربه پنالتی شد. ابتدا به نظر میرسید ادموند اختر جوان و گلزن که در کورس آقای گلی قرار داشت، قصد دارد پشت توپ قرار گیرد، اما این مهاجم ارمنی بعد از چند لحظه منصرف شد.
خود اختر بعدها تعریف کرد احمدرضا عابدزاده که برای اولین بار مقابل تیم سابقش قرار میگرفت، با آن روحیه خاص و کریخوانیهای منحصربهفرد خود به این بازیکن گفته که قطعا پنالتیاش را میگیرد و در اوج جوانی و محبوبیت، وجهه خود را در بین طرفداران استقلال از دست خواهد داد و ...
پس صادق ورمزیار با اعتمادبهنفس توپ را برداشت و پشت ضربه پنالتی قرار گرفت. احمدرضا که حد و مرزی برای کری خواندن و خراب کردن روحیه بازیکنان حریف نداشت، این بار به سمت صادق رفته و با همبازی خود در تیم ملی نیز شوخی میکند. اما صادق ورمزیار که اهل کم آوردن نبود، با عابدزاده شرط بسته و به دروازهبان محبوب و پرافتخار پرسپولیس میگوید که حتی اگر جهت ضربه پنالتی را نیز تشخیص دهد، برنده این شرطبندی شده است.
در نهایت صادق با ضربهای دقیق و البته خلاف جهت، دروازه عابدزاده را باز کرده و زمینهساز بازگشت استقلال میشود. در ادامه و در فاصلهای کوتاه، اختر گل دوم را میزند و بعد هم که داستان آن درگیری عجیب محرمی و امیر قلعه، ناتمام ماندن بازی و سنگینترین احکام انضباطی تاریخ فوتبال ایران. اما در آن سالها این جمله "اگه جهتشم بری قبوله"، تبدیل به جدیترین کری هواداران استقلال و صادق ورمزیار که عابدزاده را مغلوب کرده بود، بیش از گذشته در بین طرفداران این تیم محبوب شد.
شاید بهترین مدافع چپ تاریخ استقلال اما در تیم ملی فرصت چندانی برای عرض اندام پیدا نکرد و سالهای متوالی مغلوب رقابت با مجتبی محرمی شد. خط خوردن در آخرین لحظات از لیست پکن اجازه نداد او قهرمانی در رده ملی را تجربه کند، اما صادق ورمزیار با لباس استقلال به تمام افتخارات ممکن دست یافت.
قهرمانی و نایب قهرمانی با استقلال در آسیا در بهترین روزهای دوران فوتبالی، عضو مهم آن تیم شکستناپذیر اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 و البته بازیکنی که اولین بار صفت "باتعصب" را از هواداران استقلال دریافت کرده و سالها با شعار "صادق باتعصب" روی سکوهای آزادی تشویق میشد.
این مرحوم بهرام شفیع بود که صادق ورمزیار را با فامیلی "ورمرزیار" خطاب کرده و در واقع یک حرف "ر" به نام خانوادگی او اضافه میکرد تا هنوز هم بسیاری از هواداران فوتبال مرتکب این اشتباه شوند. ستاره بازگشت تاریخی استقلال برابر نوف باخور، سالهای سال با نفوذهای درخشان خود از سمت چپ در ترکیب این تیم گلسازی کرد و تصور کنید سمت مقابل نیز جواد زرینچه و مجید نامجو و عجب استقلال فوقالعاده و پرستارهای.
سالهای پایانی دوران حضور صادق ورمزیار در استقلال چندان خوب سپری نشد و او آخرین بار در تاریخ 20 تیر 76 و در روز خداحافظی فرشاد پیوس و شکست سنگین و 0-3 آبیپوشان برابر استقلال، برای این تیم به میدان رفت. در ادامه صادق ورمزیار قربانی پروژه جوانگرایی ناصر حجازی شد، یک فصل برای سایپا بازی کرد و بعد هم خداحافظی یکی از بهترین و باسابقهترین بازیکنان تاریخ استقلال با فوتبال. مدافعی که در کریخوانی حتی مقابل عابدزاده باابهت هم کم نمیآورد.