به گزارش ,ورزش، حتى برترين و ارزشمندترين پرتاب هاى از راه دور در بسكتبال جهان بيش از سه امتياز نداشته، اما ایده و طرح پرتاب چهار امتیازی براى اولين بار در جهان از سوی اکبر شیرکوند پس از چند سال مطالعه، کار پژوهشی و جلسات متعدد با سرمربیان، مربیان و بازیکنان تیم ملی و اساتید دانشگاه همچنین مسئولین فدراسیون بسکتبال و دریافت لایسنس از وزارت علوم تحقیقات و فناوری انجام شد.
البته چنين موضوعى در سال هاى اخير چند بارى از سوى ستاره هاى بزرگ بسكتبال جهان از جمله فیل جکسون بازیکن و مربی افسانه ای بسکتبال NBA، لری برد اسطوره بسکتبال NBA و بسیاری از بزرگان دیگر در خصوص پرتاب چهار امتیازی در بسکتبال پنج نفره، مطرح شده بود.
با حمایت فدراسیون از اين طرح، پس از بررسی و کارشناسی اساتید فدراسیون، رویداد پرتاب چهار امتیازی برای اولین بار در جهان، به منظور ارائه گزارش مصور و عملیاتی به فیبا برگزار شد.
از ویژگیهای این طرح تقسیم زمان بازی به دو وقت معمول (نه دقیقه کوارتر اول، دوم و سوم و هشت دقیقه کوارتر چهارم) و وقت طلایی (یک دقیقه پایانی کوارتر اول، دوم و سوم و دو دقیقه کوارتر چهارم) است. همچنین پرتاب یا سوپر شوت هایی که از ناحیه مشخص (برای وقت معمول دایره وسط زمین و برای وقت طلایی بیرون خط چهار امتیازی) انجام گیرد، دارای چهار امتیاز است. ضمناً پرتاب های چهار امتیازی وقت معمول چنانچه به ثمر ننشیند یک امتیاز به تیم مقابل داده می شود.
شیرکوند ایده پرداز طرح، دستاوردهای این طرح را؛ جذابتر کردن و بالا بردن هیجان بازی بسکتبال، برقراری عدالت ورزشی بویژه برای برخی کشورهای با میانگین قد پائین، پائین آوردن حاشیه امنیت بویژه در دقایق پایانی بازی، برون رفت از بازی های یک طرفه و... عنوان كرده است.
این رویداد با رقابت جذاب بین دو تیم بسکتبال دانشگاه صنعتی شریف و تیم منتخب بازیکنان شوتیست بسکتبال سه نفره و تعدادی از ملی پوشان، توسط فدراسیون بسکتبال و با مدیریت نوید آرازشی برگزار شد. تیم داوری که با قوانین جدید این رقابت را قضاوت كردند، پیش از بازی کلاس توجیهی به جهت انتقال قوانین و شرایط بازی برای تیم ها و عوامل اجرایی برگزار کردند و در پایان رویداد از بهامین صبوح با عنوان بهترین بازیکن پرتاب کننده چهار امتیازی و نمایندگان تیم های حاضر تقدیر شد. در این بازی مجموعاً دوازده پرتاب چهار امتیازی موفق انجام گرفت.