به گزارش ",ورزش"، شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی که متعلق به وزارت ورزش و جوانان است، در سالهای اخیر روسای زیادی را در راس خود دیده که همواره کمبود بودجه را دلیلی برای به ثمر ننشستن پروژه های عمرانی این شرکت عنوان کرده اند.
اخیرا نیز تغییرات در راس این شرکت به وجود آمده و مهیار عسگریان به عنوان سرپرست جدید مشغول فعالیت شده که در جدیدترین مصاحبه خود بودجه لازم برای تکمیل همه پروژه های نیمه کاره وزارت ورزش و جوانان را اعلام کرده است.
سرپرست شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در مورد وضعیت پروژه های در اختیار این شرکت و بودجه لازم برای بهره برداری از آنها می گوید: "شرکت توسعه دارای ۶۳۵ پروژه با درصد پیشرفت های متفاوت است که بهره برداری از آنها نیازمند حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان طی ۵ سال است."
رقمی که این مقام مسئول اعلام کرده با نرخ فعلی ارز حدود 711 میلیون دلار محاسبه می شود، مبلغی که شاید در جهان امروز ورزش چندان قابل توجه نبوده و معادل خرید چند بازیکن تراز اول جهان در کشورهای اروپایی و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس باشد.
اما در خصوص پروژههای نیمه تمام دولتی که سالهاست روی آنها بحث می شود و در دوره ای کلنگ زنی برای آغاز این پروژهها در نوع خود به سوژه ای تبدیل شده بود، باید گفت هیچ وقت بحثی روی تعداد آنها وجود نداشته و بیش از هر چیز محل انجام چنین پروژههایی و نوع ساخت استادیومهای ورزشی مورد توجه قرار گرفته است.
بارها در گزارش خبرگزاریها و برنامه تلویزیونی مشاهده کردیم در برخی روستاها و مناطق دور افتاده استادیومها و سالنهایی با ظرفیت بالا ساخته شده که اصلا متناسب با جمعیت آن منطقه نیست، اما در عوض شهرستانهای بزرگتر از امکانات اینچنینی برخوردار نیستند!
بد نیست به همین بهانه نگاهی به بودجه وزارت ورزش در لایحه بودجه سال 1402 بیاندازیم که اخیرا از سوی دولت تقدیم مجلس شده و البته هنوز مورد تصویب قرار نگرفته است.
بودجه اختصاصی وزارت ورزش و جوانان در بخش جاری و عمرانی معادل یک هزار و ۷۵۴ میلیارد و ۱۵۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است که نسبت به عدد مصوب یک هزار و ۵۷۱ میلیارد و ۱۰۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱، رشدی ۱۱ درصدی داشته است.
بر اساس اطلاعات تکمیلی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، بودجه اختصاصی وزارت ورزش و جوانان در بخش جاری و عمرانی معادل ۱ هزار و ۷۵۴ میلیارد و ۱۵۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که در بخش جاری معادل یک هزار و ۲۸۶ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان و در بخش عمرانی معادل ۴۶۵ میلیارد و ۹۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است.
حالا اگر بودجه عمرانی 465 میلیاردی را با عدد 32 هزار میلیاردی که از سوی سرپرست شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی اعلام شده، مقایسه کنیم؛ متوجه خواهیم شد که این بودجه یک شصت و هشتم، مبلغ مدنظر برای تکمیل پروژههای عمرانی وزارت ورزش است! در واقع اگر تورم را در نظر نگیریم، با این بودجه 68 سال طول خواهد کشید تمامی پروژه های نیمه کاره فعلی وزارت ورزش به سرانجام برسد!