اخبار ورزشی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

جنگ جهانی سوم، جدال پرسپولیس و فولاد است!

جنگ جهانی سوم، جدال پرسپولیس و فولاد است!

به گزارش ",ورزش"، تقابل پرسپولیس و استقلال، مهمترین بازی فوتبال ایران است و شاید دور از ذهن باشد که حتی در سال‌های آینده نیز یک مسابقه فوتبال یا حتی یک رویداد ورزشی در ایران، اهمیتی بیشتر از دربی پیدا کند. اما بازی‌های دیگری هم هستند که به دلایل مختلف از جمله اهمیت در جدول، حساسیت تماشاگران و دوئل بازیکنان یا مربیان، تبدیل به دیداری خاص می‌شود.

برای تیم فوتبال پرسپولیس، چنین دیداری با رقبای متفاوتی بوده و این رقیب دائما تغییر کرده است. در اواسط دهه 1380 این تیم فوتبال سپاهان بود که به یک رقیب تمام عیار برای پرسپولیس تبدیل شده بود و حالا به نظر می‌رسد فولاد به واسطه شکل خاصی که با حضور جواد نکونام و مهدی هاشمی نسب پیدا کرده، این جایگاه را به دست آورده است.

**سپاهان؛ رقیب جنجالی اما فوتبالی
دیدار پرسپولیس و سپاهان در فینال جام حذفی 1385 یکی از بازی‌های مهمی بود که درنهایت با قهرمانی سپاهان به پایان رسید. یک سال بعد، برتری 4-1 در نیمه نهایی جام حذفی، در روزی که 80هزار نفر در ورزشگاه آزادی تماشاگر بازی بودند، شکستی تلخ را در ذهن طرفداران پرسپولیس ثبت کرد؛ شکستی که مقدمه آن، پنالتی بحث‌برانگیز محسن قهرمانی به سود زردپوشان اصفهانی بود و باعث اعتراض شدید قرمزها نیز شد.

در فصل 87-86 پرسپولیس و سپاهان برای نخستین بار دوئل قهرمانی لیگ برتر را تشکیل دادند. بازی رفت با پیروزی سپاهان به پایان رسید. اما نکته ویژه این دیدار اتفاقاتی بود که روی سکو رقم خورد و باعث نابینا شدن یک سرباز شد و محرومیت چندماهه سپاهان از میزبانی را هم به دنبال داشت. بازی برگشت اما خاطره‌انگیزتر شد و پرسپولیس با گل دقیقه 90+6 سپهر حیدری بردی تاریخی را کسب کرد؛ بردی که در سایه خود حواشی عجیب و غریبی را به دنبال داشت.

این جدال با ماجرای آب‌های آلوده فولادشهر، باخت در فینال حذفی 1392 و پنالتی جنجالی محسن قهرمانی در لیگ سیزدهم به اوج خود رسید و لقب «الکلاسیکوی فوتبال ایران» را هم به دست آورد، اما سپاهان آهسته آهسته جای خود را به یک رقیب دیگر داد.

1795921

**تراکتور؛ جنگِ روی سکوها
تراکتور تیمی است که نه به واسطه نتایجش، بلکه به دلیل شور و حال تماشاگرانش تبدیل به یک قطب در فوتبال ایران شد. آنها به واسطه ساخت یک استادیوم بزرگ در شهر تبریز، توانستند پتانسیل هواداری خود را به لیگ برتر ایران عرضه کنند و تبدیل به رقیب مستقیم پرسپولیس و استقلال از نظر سکوها و تماشاگران بشوند.

رقابت تراکتور در بدو ورود به لیگ برتر با تیم استقلال بود و آنها به واسطه حضور امیر قلعه‌نویی و همچنین چند جابجایی مهم، تبدیل به دشمنان قسم‌خورده یکدیگر شدند. اما در ادامه معادلات تغییر کرد و به خصوص از لیگ پانزدهم، پرسپولیس و تراکتور دربی سرخپوش فوتبال ایران را نمایندگی کردند.

در لیگ پانزدهم، پرسپولیس توانست برای اولین بار از زمان بازگشت تراکتور، این تیم را در تبریز شکست دهد و خشم هواداران تبریزی را برانگیزد. در دیدار برگشت، برخورد یک نارنجک به پشت نیمکت تراکتور، این بازی را تحت‌تاثیر خود قرار داد.

لیگ شانزدهم، پرسپولیس و تراکتور رقبای مستقیم در راه قهرمانی بودند. پیش از بازی برگشت، اختلاف هواداران دو تیم به اوج خود رسید و محرومیت تراکتور از نقل و انتقالات در آستانه شروع بازی، آتش تی‌تی‌ها را تندتر هم کرد. تماشاگرانی که در بهمن 1395 برای تماشای این بازی به ورزشگاه آزادی رفته باشند، احتمالا این جدال و تقابل را بیشتر هم حس می‌کنند؛ دیداری که اگرچه درگیری خونین نداشت، اما با شعارهای تند همراه بود.

در لیگ هجدهم، با صعود پرسپولیس به فینال آسیا، هواداران تراکتور دست به کار عجیبی زدند و تیم کاشیما آنتلرز را مورد تشویق قرار دادند و در بازی‌های بعدی نیز پرچم کشور ژاپن را با خود به ورزشگاه بردند. این موضوع در دیدار مستقیم دو تیم به اوج خود رسید.

با توجه به شیوع کرونا و جلوگیری از ورود تماشاگران، بازی پرسپولیس و تراکتور هم تبدیل به یک جدال عادی در فوتبال ایران شده بود، اما فصل گذشته دیداری که در حضور تماشاگران برگزار شد، به وضوح نشان داد که علت حساسیت این دیدار، بیشتر مربوط به اتفاقات روی سکوست. بازی سال گذشته اولین دیدار دو تیم بود که نیمه‌کاره ماند و هواداران تراکتور غیبت چندساله خود در ورزشگاه را یکجا جبران کردند.

1795922

**فولاد؛ هماورد جدید با جدال نیمکت‌ها
اگر تقابل با سپاهان دیدار داخل زمین بوده باشد و بازی با تراکتور رقابت تماشاگران روی سکو، بی‌تردید هماوردی پرسپولیس - فولاد، یک جدال واقعی بین نیمکت دو تیم است. البته این موضوع مستقیما به جواد نکونام و مهدی هاشمی‌نسب برمی‌گردد و با حضور آنهاست که این رقابت تشکیل شده است.
سبک بازی فولاد و برخورد نیمکت‌نشینان این تیم، 4 بازی اخیر پرسپولیس و فولاد را تبدیل به یک رقابت جدی بین مربیان دو تیم کرده است. در بازی رفت شعارهای تند تماشاگران پرسپولیس علیه جواد نکونام، بنزینی بود بر آتش این دیدار.

همچنین شعار هواداران پرسپولیس علیه مهدی هاشمی‌نسب که شاید یکی از موردبحث‌ترین بازیکنان تاریخ نزد هواداران سرخپوش باشد نیز باعث شد تا او با مصاحبه شدیداللحن بعد از بازی، تبدیل به تیتر یک رسانه شود. البته بعدا ویدیویی از واکنش‌های او به تماشاگران نشان داد که شاید هاشمی‌نسب چندان هم بدش نمی‌آید که در قامت یک دستیار این چنین موردتوجه قرار بگیرد.

بازی برگشت دو تیم هم که روز گذشته برگزار شد، اگرچه شاید موقعیت داخل بازی و حساسیت جدولی چندانی نداشت، اما باز هم پرحاشیه شد و یک نگاه جزئی به تیتر یک رسانه‌ها نشان می‌دهد باز هم مربیان دو تیم نقش اصلی را در غیاب تماشاگران ایفا کردند.

آیا فولاد می‌تواند جایگاه خود به عنوان هماورد اصلی پرسپولیس بعد از استقلال را تبدیل به یک جایگاه ثابت و فوتبالی کند؟ این پرسشی است که در آینده پاسخش پیدا خواهد شد.

1795923
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع