به گزارش ",ورزش"، در سالی که برای پرسپولیس نیمهتمام ماند و آن تیم پرستاره به خاطر برگزاری جام جهانی نتوانست فصل را به پایان برساند، ستارهای جوان، تکنیکی و البته شوتزن به خط میانی قرمزپوشان اضافه شد. در دورانی که حمید درخشان به کمک عابدینی هر چه استعداد جوان به جز فرهاد مجیدی را برای پرسپولیس جذب میکرد، حامد کاویانپور در سن 19سالگی راهی این تیم شد و فصل بعد خیلی زود خود را به ترکیب ثابت متکوویچ تحمیل کرد.
اما عمر حضور این سرمربی کروات روی نیمکت پرسپولیس چندان طولانی نبود و در مهر 77 موعد بازگشت سلطان بعد از پنج سال دوری از فوتبال فرا رسید. بر خلاف انتظار جنس بازی حامد از همان اولین بازی برابر سایپا به دل علی پروین نشست و این هافبک جوان تبدیل به یکی از ستارههای ثابت پرسپولیس آن مقطع شد.
حامد کاویانپور به معنای واقعی یک هافبک باکس تو باکس بود و از محوطه جریمه خودی تا پشت محوطه حریف را پوشش میداد. ارسالهای دقیق و خطکشیشده، تکلهای بینقص، پاسهای تماشایی، جنگندگی و البته ظرافت، او را تبدیل به یکی از مهمترین استعدادهای فوتبال ایران در نیمه دوم دهه 70 کرده بود. در سال 77 و 78، پرسپولیس با درخشش ستارههای جوانی چون او، مهدی هاشمینسب و دیگران در فوتبال ایران بدون رقیب و چند هفته مانده به پایان فصل به عنوان قهرمانی میرسید و در آسیا نیز بدشانس بود که همیشه دست آخر نمیتوانست راهی فینال شود.
در سال 79 اما با جدایی مهدی هاشمینسب و انتقال او به تیم رقیب، موازنه قدرت در فوتبال ایران تغییر کرد. استقلال در اواخر فصل و بعد از برتری در دربی پنج اسفند دیگر تقریبا قهرمانی خود در آخرین دوره لیگ آزادگان را قطعی ساخته بود و پرسپولیس فقط جام باشگاههای آسیا را در پیش داشت.
میزبانی مرحله یک چهارم به تهران و پرسپولیس واگذار شد و این تیم در دو بازی اول خود به نتایجی بهتر از دو تساوی بدون گل برابر الاتحاد و ایرتیش دست پیدا نکرد. تقابل در سومین دیدار با الهلال مؤید آن بود که تیم علی پروین راه بسیار دشواری برای صعود به نیمهنهایی دارد و باز شدن دروازه پرسپولیس در دقایق ابتدایی کار را دشوارتر کرد. در اواخر نیمه اول میزبان به گل تساوی رسید تا پرسپولیس امیدوار به رختکن برود. اما توفان میزبان در نیمه دوم، الهلال پرستاره را با سامی الجابر، یوسف الثنایان، نواف التمیاط و... بازنده به خانه و پرسپولیس را صدرنشین به نیمه نهایی فرستاد.
ابتدا هند ناشیانه مدافع الهلال منجر به اعلام یک پنالتی به سود پرسپولیس شد و علی انصاریان نه یک بار که دو بار در نهایت آرامش دروازهبان بزرگ عربستانی را مغلوب کرد. اما در اواخر مسابقه و در دقایقی که الهلال برای بازگشت مبارزه میکرد، نوبت یکی از زیباترین گلهای تاریخ باشگاه پرسپولیس رسید.
یک پاس رو به بیرون، با شوت سرضرب، محکم و غیرقابلمهار حامد کاویانپور به گوشه دروازه محمد الدعیع همراه بود و این سنگربان شهیر درحالیکه به سمت توپ هم شیرجه زده بود، در نهایت نومیدانه شاهد ورود ضربه فوقالعاده فرمانده خط میانی پرسپولیس به درون دروازه بود.
در نهایت پرسپولیس در یکی از شیرینترین شبهای تاریخ خود در آزادی با نتیجه 1-3 از سد الهلال عبور کرده و راهی نیمه نهایی آسیا شد. این درخشش حامد کاویانپور در بازی بعدی مقابل سامسونگ در کره جنوبی نیز ادامه یافت و پرسپولیس با تکگل دقایق ابتدایی هافبک 23ساله خود فاصلهای تا صعود به فینال نداشت، اما دریافت دو گل در 10 دقیقه پایانی همهچیز را خراب کرد و رسیدن پرسپولیس به اولین فینال تاریخ را 17 سال به تعویق انداخت.
درخشش حامد کاویانپور در آن فصول او را تبدیل به یکی از ستارههای ثابت خط میانی تیم ملی تحت هدایت میرو بلاژویچ کرد و او در سن 23سالگی حتی مرز خیرهکننده 50 بازی ملی را نیز رد کرد. در آن فصول اخبار زیادی در مورد احتمال انتقال این بازیکن به لیگ برتر انگلیس و پیشنهاد تیمهایی چون نیوکاسل و بولتون شنیده میشد، اما در تابستان 80 پرسپولیس اجازه این انتقال را نداد و یک سال بعد انتقال نافرجام به الوصل امارات، سرآغاز دوران افت ستاره جوان فوتبال ایران در ابتدای راه شد.
در ادامه، بازگشت کاویانپور به پرسپولیس، رفتن به ترکیه و بعد هم استیل آذین و فراموش شدن. هیچکس متوجه نشد چرا سرنوشت برای حامد اینگونه پیش رفت و ستارهای که بسیاری او را فرمانده سالهای طولانی خط میانی تیم ملی و پرسپولیس میدانستند، اینقدر زود با سطح اول فوتبال وداع کرد. اما به هر حال، حامد کاویانپور بین سالهای 77 تا 81 قطعا یکی از چند استعداد مهم فوتبال ایران بود و تا همان 24سالگی نیز به افتخارات بزرگ فردی و تیمی زیادی دست پیدا کرد.
آریا فاطمیمقدم