تریاک چیست؟
تریاک، عصاره خشکشده گیاه خشخاش است که از خراشیدن این گیاه، بهدست میآید. حدود ۱۲ درصد از تریاک را مرفین، تشکیل میدهد که یک آلکالوئید اپیوئیدی ضد درد است. مرفین از طریق فرایندهای شیمیایی به هروئین و سایر اپیوئیدها برای مصارف درمانی و تولید مواد مخدر تبدیل میشود. در تریاک، آلکالوئیدهای دیگری از جمله کدئین، نارسئین، پاپاورین، نوسکاپین و تبائین نیز وجود دارد. تریاک به شیوه سنتی، با ایجاد خراش بر روی کپسولهای بذر و در واقع میوه گیاه خشخاش و جمعآوری عصاره (لاتکس)و خشک کردن آن تولید میشود. با تبدیل تریاک به مرفین، %۸۸ از وزن تریاک کاسته شده و قاچاق آن، آسانتر خواهد شد. با تبدیل مرفین به هروئین، تأثیر آن حدوداً ۲ برابر شده و قیمت نسبی آن نیز افزایش مییابد.
اعتیاد به تریاک و عوارض آن
تریاک ماده مخدری است که از شیره نارس گیاه خشخاش ساخته می شود. از گذشته تا کنون به دلیل همجواری ایران با افغانستان که بزرگترین تولید کننده تریاک درجهان است افراد و خانواده های زیادی با اعتیاد به تریاک و عوارض ناشی از آن مبارزه می کنند.
فرد در اوایل مصرف تریاک احساس سرخوشی و شادابی و کاهش هوشیاری دارد اما با مصرف طولانی مدت عوارض ناشی از آن خود را نشان می دهند. تریاک عوارض بسیاری دارد که این عوارض عبارتند از:
تعریق زیاد، تکرر ادرار، کاهش اشتها، ناتوانی در تمرکز، اختلال در بینایی، خواب آلودگی زیاد، عدم درد و استرس، احساس گسستگی عاطفی، ناهماهنگی حرکتی، شنگولی و سرحالی، کاهش تحریکات جنسی، خارش نقاط مختلف پوست، دگرگون شدن خلق و فرایندهای اخلاقی، تهوع و استفراغ.
عوارض ترک اعتیاد به تریاک در منزل
ترک اعتیاد عوارض و علائمی دارد که باید تحت نظر پزشک متخصص مدیریت و کنترل شود. در غیر این صورت عواقب جبران ناپذیر جسمی و روانی به دنبال خواهد داشت. ترک تریاک حدود ۱۲ روز خماری شدید دارد.از جمله شایع ترین علائم و عوارض آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ترس و حملات هیجانی
- احساس نا امنی و بی قراری
- شکاک بودن
- ناامیدی و افسردگی
- احساس سرما و لرزش بدن
- آبریزش چشم و بینی
- مشکلات عروقی
- اسهال و استفراغ
- خستگی و بی حوصلگی
- بی خوابی و بد خوابی
بنابراین بهتر است با مشورت پزشک و با کمک کمپ ترک اعتیاد خصوصی تهران این کار را انجام دهید تا به سلامتی شما آسیبی وارد نشود.