17 بیماری که در بین زنان شایع تر است
التهاب مفصل، لوپوس و آلزایمر بر خانم ها بیشتر از آقایان تاثیر می گذارد. متاسفانه بروز برخی از بیماری ها با دلایلی مشخص و یا غیر مشخص احتمال وقوعشان در زنان نسبت به آقایان بیشتر است و اگرچه برخی از این بیماری ها مثل سلیاک و لوپوس بیماری های خودایمنی هستند و قابل پیشگیری نمی باشند اما دیگران می توانند از خود در برابرشان محافظت کنند. از آن جایی که زنان باید بدانند با چه مشکلاتی روبه رو هستند بنابراین در بخش سلامت پلاس وی برخی از بیماری هایی که تاثیر بیشتری بر زنان دارند را برایتان جمع آوری کرده ایم.
شایع ترین بیماری هایی که زنان به آن ها مبتلا می شوند
1. سرطان سینه
اگرچه ممکن است مردها هم سرطان سینه بگیرند اما زنان بیشتر با این شرایط مواجه می شوند. در حقیقت سرطان سینه در سفید پوستان تقریبا 100 بار کم تر در مردان نسبت به زن ها دیده شده و در سیاه پوستان 70 درصد کم تر می باشد.
2.عفونت مجاری ادراری
عفونت مجاری ادراری در زنان شایع تر از آقایان است. محققان براین باورند از آن جایی که زنان مجرای پیشاب کوچک تری دارند ، لوله هایی که کمک به دفع ادرار از مثانه را برعهده دارند بیشتر در معرض انتقال باکتری در ناحیه تناسلی می باشند.
3.التهاب مفصل
التهاب مفصل از هر 4 بزرگسال بیش از یک نفر را درگیر می کند . این بیماری در زنان رواج بیشتری دارد. به طور کلی پزشکان التهاب مفصل را 26 درصد در زنان و 18 درصد در آقایان تشخیص داده اند.
4.آلزایمر
در مطالب قبلی بخش سلامت پلاس وی با موضوع علائم آلزایمر گفتیم که مدتی طولانیست که مشخص شده زنان بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به آلزایمر هستند. از افراد مبتلا به این بیماری در یک کشور، تقریبا دو سوم آن ها خانم هستند. دلیل این ماجرا هنوز مشخص نشده اما طی تحقیقات اخیرا بهعمل آمده، محققان هنگام بررسی یک نوع apoe-4 ژنی که احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد دریافتند زنانی که این ژن را دارند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر در مقایسه با زنان فاقد این ژن هستند. وجود این ژن در آقایان نمی تواند رابطه چندانی با ابتلا به این بیماری داشته باشد.
5.بیماری عروق کوچک
بیماری عروق کوچک بیماری قلبی است که به واسطه آسیب رسیدن به دیواره های سرخرگ های کوچک در قلب مشخص می شود. اگرچه خطر ابتلا به این بیماری به سبب فشار خون بالا و استعمال دخانیات بدون درنظر گرفتن جنسیت افزایش میابد اما این بیماری هنوز در زنان شایع تر است.
6.لوپوس
لوپوس بیماری خودایمنی مزمن یا تکرار شونده ای است که می تواند به هرچیزی، از سلول های خونی گرفته تا مغز آسیب برساند. این بیماری نقص ایمنی در زنان بزرگسال بیشتر به چشم آمده است. زنانی با پوست رنگی نسبت به زنان سفیدپوست دو تا سه برابر بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
7.سکته مغزی
در آقایان و خانم ها سکته مغزی دلیل مهمی برای نگرانی بهوجود می آورد. به این دلیل که مرگ ناشی از سکته مغزی در آقایان رتبه پنجم و در زنان رتبه سوم را به خود اختصاص داده است بنابراین زنان باید گوش به زنگ تر باشند.
8.ام اس
مدتی طولانیست که پزشکان دریافتند که زنان بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به ام اس هستند و تحقیقاتشان برای چرایی این ماجرا را شروع کردند. آن ها مغز زن ها و مرد هایی که ام اس دارند را به منظور پیداکردن تقاوتی در آن ها مورد مطالعه قراردادند و دریافتند که زنان آسیبپذیر از این بیماری سطح بالای قابل توجهی از S1PR2، یک رگ خونی گیرنده پروتئین که به پروسه بهوجود آمدن ام اس کمک می کند را دارند.
9. سلیاک
اگر عاشق غذاهایی با کربوهیدرات بالا مانند نان و ماکارونی هستید بنابراین آخرین چیزی که برایتان تشخیص داده می شود بیماری سلیاک است . افراد مبتلا به این بیماری نمی توانند چیزهایی حاوی پروتئین گلوتن ، مانند گندم، چاودار و جو مصرف کنند و در صورت استفاده باید انتظار گرفتگی عضلات شکمی و تکرر ادرار را داشته باشند. خبر بد برای زنان این است که این بیماری خودایمنی در بین آن ها بیشتر تشخیص داده شده است.
10. افسردگی
زنان آسیب پذیری بیشتری در مسائل بهداشت روانی دارند . در سال 2010 ، تشخیص داده شد که در جهان 5.5 درصد از زنان و تنها 3.2 درصد از آقایان به افسردگی دچار بودند.
11. سندرم روده تحریک پذیر
10 تا 15 درصد از افراد جهان از سندرم روده تحریک پذیر، یک اختلال مربوط به معده و روده که سبب شکم درد، نفخ و ناراحتی های دیگر می شود، رنج می برند. تقریبا 60 درصد از افراد دارای این بیماری زن و 40 درصد مرد می باشند.
12. تیروئید
درتحقیقات به عمل آمده بر زن ها و مرد ها مشخص شده بیماری تیروئید به طور کلی در زنان هشت برابر بیشتر است. به طور ویژه از افرادی که مورد بررسی قرار گرفته اند 47 درصد از زن ها و 19 درصد از مرد ها به کم کاری تیروئید مبتلا بودند.
13.بیماری گریوز
گریوز نوعی اختلال خودایمنی است که با فعالیت بسیار زیاد تیروئید مشخص می شود. این وضعیت معمولا در زنان جوان و یا میانسال به خصوص افرادی که اعضای خانوادهاشان سابقه این بیماری را داشته باشند رخ می دهد.
14.سنگ کیسه صفرا
یکی از عوامل مهم ریسک سنگ کیسه صفرا زن بودن است . زنان دو تا سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به سنگ صفرا نسبت به آقایان هستند به خصوصا اگر سابقه بارداری داشته باشند.
15.آسم بزرگسالان
اگر چه از هر سه نفر در سراسر جهان یک نفر به آسم مبتلا است ، 9.8 درصد زنان بالای 18 سال و 5.4 درصد از آقایان با اختلال تنفسی مواجه هستند.
16.هپاتیت خودایمنی نوع 1
انواع مختلفی از هپاتیت، بیماری که سبب التهاب کبد می شود وجود دارد. هپاتیت خود ایمنی نوع 1 یکی از انواع آن است که اغلب در سنین جوانی ظاهر می شود و بیشتر در زنانی که بسیاری از آن ها شرایط خودایمنی دیگری نیز دارند دیده می شود.
17.پوکی استخوان
پوکی استخوان در بین زنان نسبت به آقایان رایج تر است . اگرچه تقریبا 80 درصد افراد دارای پوکی استخوان یک کشور زن بودند اما این شرایطی است که همگان باید آن را جدی بگیرند. این بیماری باعث میشود تا استخوان ها بسیار شکننده شوند که حتی کوچک ترین عملی مانند عطسه کردن سبب ترک خوردنشان شود.