مواد لازم آش دندان :
- نخود : 1 پیمانه
- لوبیا چیتی : 1 پیمانه
- لوبیا قرمز :1 پیمانه
- لوبیا سفید : 1 پیمانه
- عدس : 1 پیمانه
- گوشت گوسفندی :نیم کیلو
- قلم گوساله :1 عدد
- برنج :1 پیمانه
- گندم پوست کنده :3 پیمانه
- نمک ، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه :به مقدار لازم
- پیاز داغ و نعناع داغ :برای تزیین
- کشک و کوفته قلقلی : برای تزیین
طرز تهیه آش دندان :
حبوبات را بشویید و هر کدام را جداگانه از 48 ساعت قبل خیس کنید. طی آن آب آنها را چند بار عوض کنید.
برای اینکه زمان پخت حبوبات با هم فرق میکند لوبیا چیتی و لوبیا سفید را با هم بپزید و نخود را با لوبیا قرمز بپزید.عدس را هم به تنهایی بپزید.
به هر کدام از آنها در حال مقداری نمک اضافه کنید. گوشت را هم با مقداری آب ، یک عدد پیاز و فلفل و زردچوبه روی حرارت قرار دهید تا بپزید.
در آخرای پخت ، به آن مقداری نمک اضافه کنید.
بعد از پخت همه حبوبات ، آب آنها را خالی کنید و آنها را با هم مخلوط کنید و آب قلم و آب گوشت پخته شده را داخل حبوبات بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آش جا بیفتد.
کمی نمک ، فلفل و زردچوبه به آش اضافه کنید و گوشت پخته شده را ریشریش کنید و به همراه پیاز داغ در پایان پخت آش ، به آن اضافه کنید.
آش پخته شده را با نعناع داغ ، پیاز داغ ، کشک و کوفته قلقلی تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش دندان
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آش دندان را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .