وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

آموزش بهترین روش کاشت بلوبری در گلدان+روش مراقبت

آموزش بهترین روش کاشت بلوبری در گلدان+روش مراقبت

اگر بلوبری جزء میوه های مورد علاقه تان است میتوانید به کمک آموزش کاشت و شرایط نگهداری از بلوبری، این میوه ی خوشمزه را به راحتی در گلدان پرورش دهید.

آموزش کاشت بلوبری در گلدان و شرایط نگهداری از آن

پرورش بلوبری داخل گلدان کاری راحت و آسانی است. فقط به شرطی که شما فضای کافی داشته باشید تا بتوانید این گیاهِ حاوی خاصیت آنتی اکسیدان را پرورش دهید؛ اما سوال اینجاست که چگونه باید بلوبری را داخل گلدان پرورش داد؟ در این قسمت از پلاس وی توضیح مفصلی خواهیم داد.

آموزش طریقه کاشت بلوبری در منزل

برای کاشت بلوبری مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. نهال و بذر بلوبری برای محصول دهی و جوانه زدن نیاز به خواب شکنی و سرمادهی دارد، بذرهای موجود در فروشگاه سرما دهی شده و آماده کاشت هستند اما برخی ممکن است هنوز خواب شکنی نشده باشند، پس بعد از تهیه بذر آنها را به مدت 30 روز داخل یخچال و دمای حدوداً 5 درجه قرار دهید.
  2. برای این کار می توانید بذرها را خشک درون یخچال قرار دهید و یا داخل آب خیس نمایید سپس در بین چند لایه دستمال کاغذی تمیز و مرطوب داخل یخچال قرار دهید، در صورت خیس نکردن بذرها آنها را قبل از کاشت در خاک 24 ساعت در آب خیس نمایید.
  3. درون گلدانتان یا سینی نشاء تمیز خاک اسیدی بریزید چرا که بلوبری برای رشد و جوانه زنی نیاز به خاک اسیدی دارد.
  4. خاک را آبیاری نموده تا خاک نشست کند.
  5. بذر ها را بر روی سطح خاک قرار دهید.
  6. لایه نازکی از پیت ماس بر روی آنها بریزید تا حدی که مخفی شوند و خفه نشوند.
  7. با اسپری آب، سطح خاک را خیس کنید.
  8. با پلاستیک شفاف روی بستر کاشت را بپوشانید تا رطوبت خاک بالا برود.
  9. ظرف کاشت را زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید اما در محیطی پرنور با دمای 15 تا 22 درجه قرار دهید.
  10. تا قبل از جوانه زنی سطح خاک نباید به هیچ وجه خشک شود و رطوبت خاک پایین بیاید پس اگر احساس نمودید که رطوبت زیر پلاستیک پایین آمده مجدد آب را بر روی خاک اسپری کنید.
  11. بعد از جوانه زنی گیاه را دو بار در هفته آبیاری کنید اما نباید غرق آبی شده و یا پای بوته ها خشک شو.
  12. بعد از شروع جوانه زنی بر ساعت تابش آفتاب بیافزایید زیرا گیاه به 6 تا 7 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد.
  13. اگر قصد کاشت بذر بلوبری در محیط منزل را دارید برای تامین نور چراغ های رشد یا فلورسنتی را در فاصله ی کمتر از 50 سانتی متری بستر کاشت قرار دهید و روزانه 10 تا 13 ساعت از آنها استفاده نمایید.
  14. بلوبری گیاهی حساس به گرمای زیاد و تابش خورشید است پس در تابستان با ایجاد یک سایه بان (شید) گیاه را از آسیب مصون بدارید.
  15. در زمستان که گیاه خواب بوده تراکم شاخه های بلوبری را کمتر کنید تا رشد عرضی و باردهی بلوبری بیشتر شود.
  16. شکوفه های اولیه بلوبری را برای ثبات ریشه های بلوبری و تمرکز رشد بر روی شاخه ها در فصل زمستان و قبل از بهار حذف کنید.
  17. بلوبری نسبت به کود دهی حساس بوده و باید با دوز بسیار پایین از کودهای ملایم بعد از گذشت 1 تا 3 ماه کوددهی شود.
  18. محصول دهی بلوبری از طریق بذر 2 تا 3 سال زمان می برد.
  19. رشد گیاه در سال اول کند بوده و ممکن است ارتفاع آن 15 تا 20 سانتی متر بیشتر نشود.
  20. برای حفظ رطوبت خاک، جلوگیری از رشد علف های هرز در پای بوته های بلوبری براده های چوب، سبوس برنج، خاک اره، کاه و… را به ارتفاع 5 سانتی متر بریزید.
  21. برای آبیاری از آب باران استفاده نمایید، آب باران دارای PH کمتری نسبت به آب معمولی است اما در صورتی که به آب باران دسترسی ندارید می توانید از آب مقطر استفاده نمایید.

کاشت بلوبری

فصل مناسب کاشت بلوبری

اگر برایتان سوال است که چه زمانی بلوبری را بکاریم، باید بگوییم که کاشت بلوبری داخل گلدان در فصل بهار یا اواخر پاییز بهترین حالت می باشد. اگر در مناطق خیلی سرد زندگی می کنید، باید تا اواسط فصل بهار صبر کنید.

شرایط لازم و مناسب برای کاشت بلوبری

مثل هر گیاه و میوه دیگری، بلوبری نیز برای رشد بهتر نیاز به شرایطی دارد که در ادامه خواهید خواند.

انتخاب محل مناسب

بهتر است که حتما بعد از کاشت بلوبری؛ گلدان تان را جابجا کنید و مطمئن شوید که به اندازه کافی به گیاه تان نور می رسد.

مراقبت از بلوبری داخل گلدان

پرنده ها عاشق بلوبری هستند، بهترین راه برای مراقبت از این میوه این است که اطراف آن را حصار بکشید. تا پرنده ها حداقل چند هفته اول که بلوبری ها هنوز نرسیده اند، به آن ها نزدیک نشوند و خودتان بتوانید میوه هایش را بچینید.

نور مناسب

بلوبری 6 تا 8 ساعت در طول روز به نور خورشید نیاز دارد؛ بنابراین بسیار مهم است که این مقدار نور به آن برسد؛ حتی می توانید در یک روز معمولی گیاه را به طور مستقیم جلوی نور آفتاب قرار دهید اما اگر جایی که زندگی میکنید بیش از حد گرم و آفتابی است، مراقب باشید که گیاه خیلی داغ نشود.

نور مناسب بلوبری

خاک مناسب

گیاه بلوبری از خاک اسیدی لذت می برد. در واقع سطح قلیایی آن باید بین 4 تا 4.8 باشد تا بتواند آب و مواد مغذی را جذب کند و میوه بدهد. از آن جایی که خاک باغ خاصیت اسیدی ندارد، در نتیجه باید تحت کنترل قرار بگیرد. شما می توانید خاک مخصوص بلوبری خریداری کنید که سطح اسیدیته مناسبی دارد.

بهتر است که دو سوم گلدان را با خاک معمولی پر کنید، کمی خاک ترکیبی به آن اضافه کنید تا اسیدیته متناسب با نیاز بلوبری داشته باشد. گیاه بلوبری ریشه های کم عمقی دارد که خیلی سریع خشک می‌ شود، بنابراین به آب زیادی نیاز دارد اما داخل خاک آن باید شن هم باشد؛ همچنین خاک باید زهکشی مناسبی داشته باشد، زیرا گیاه نباید در آب غوطه ور بماند. از طرفی باید سطح خاک کمی حالت مرطوب داشته باشد.

آب دهی مناسب

زمانی هم که باران می بارد، باز هم نباید برنامه آب دهی را قطع کنید. برگ های گیاه بلوبری شبیه به چتر هستند و از رسیدن آب به بیس و پایه گیاه جلوگیری می کنند و در نتیجه همیشه با انگشت تان خاک را چک کنید و ببینید رطوبت دارد یا خیر. اگر هم تا یک هفته یا بیشتر نمی توانستید به گیاه تان آب بدهید، آن را داخل خانه در یک جای نسبتاً سایه قرار دهید تا آب خیلی تبخیر نشود و رطوبتش را از دست ندهد.

دما و رطوبت

گلدان بلوبری را بخصوص در فصل های سرد زمستان باید زیر سقف قرار دهید؛ چرا که بلوبری دوست ندارد در شرایط آب و هوایی خیلی خشک قرار بگیرد و از باد و هوای خیلی سرد خیلی سرد لذت نمی برد و آسیب خواهد دید.

کود مناسب

گیاه بلوبری به کود زیاد علاقه ندارد؛ فقط مقدار کمی کود معمولی در اوایل فصل بهار به آن بدهید که برایش کافی است.

کود مناسب بلوبری

در کنار گیاهان دیگر

زمانی که می خواهید بلوبری را انتخاب کنید، بدانید که این گیاه نیاز به دوست دارد تا بتواند میوه بدهد. حداقل باید دو مورد از میوه های دیگر هم در کنارش باشد؛ پس سعی کنید که چند گیاه دیگر را هم در نزدیکی بلوبری تان قرار دهید.

هرس کردن

گاهی شاخ و برگ گیاه بلوبری خیلی بزرگ می شود و در نتیجه نیاز به هرس کردن پیدا می کند؛ اما شاید این هرس کردن در سالِ چهارم کاشت آن داخل گلدان نیاز شود که بعد از این مدت؛ شما با هرس گیاه می توانید رشد آن را تحریک کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع