آموزش آزادسازی سهام عدالت
بطور کلی سهام عدالت از سهام 49 شرکت می باشند که هم در بازار بورس و هم در بازار غیربورسی فعالیت می کنند و مشمولان آن تعداد قابل توجهی از جمعیت کشور را در بر می گیرد چرا که حدودا 50 میلیون نفر در داخل کشور دارای این سهام هستند و این روزها هم خبر از آزادسازی سهام بورس منتشر شده است که هر یک از عموم می توانند سهام خود را به انتخاب بفروشند.
سهام عدالت در سال 1385 به دستور مقام معظم رهبری برای گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانواده های کم درآمد به رئیس جمهور ابلاغ شد که مردم هم هم در اقتصاد کشور سهم داشته باشند و اینک بعد از گذشت 13 سال ارزش این سهام به میزان زیادی افزایش پیدا کرده اند که باعث تغییر و تحول زیادی در بازار بورس کشور شده است.
ارزش سهام عدالت
شاید الان این سوال برای شما پیش بیاید که سهام عدالت نسبت به روزهای اولیه چقدر افزایش ارزش داشته است که در قسمت ذیل می توانید به ارزش این سهام پی ببرید؛
به نقل از برنا : ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی بعد از گذشت 13 سال به حدود 13 میلیون و 900 هزار تومان رسیده و به همین نسبت ارزش سهام 532 هزار تومانی نیز 13.9 برابر (یعنی 7 میلیون و 394 هزار تومان) شده است.
از این رو سهام عدالت به دو دسته 1 میلین تومانی و 532 هزار تومانی تقسیم می شود که اگر شما می خواهید متوجه میزان سهام عدالت خود شوید، در مراحل آموزش زیر بطور کامل توضیح داده شده است که باید یک سری مراحل را پیش بروید تا به اطلاعات خودتان دسترسی پیدا کنید. بنابراین اگر این سوال «چگونه بفهمیم مشمول سهام عدالت هستیم؟» برای شما پیش آمده است، باید مراحل زیر را پیش بروید.
نحوه آزاد سازی سهام عدالت
تمام سوالات شما در مورد سهام عدالت، در این آموزش گنجانده شده است و به همین دلیل توصیه می شود که حتما این آموزش را با دقت انجام دهید و به نکاتی که گفته می شود توجه داشته باشید. برای آزادسازی سهام عدالت مراحل زیر را پیش بگیرید؛
در مرحله اول باید وارد وب سایت samanese.ir شوید که با کلیک بر روی لینک آبی رنگ می توانید وارد شوید.
مرحله دوم؛ وارد وب سایت سازمان خصوصی سازی شده اید که دو لینک وجود دارد که لینک بالایی برای ورود به سامانه و لینک دوم برای ورود به وب سایت سازمان خصوصی سازی است. از این رو اگر شما به دنبال اطلاع از سهام خود هستید، باید بر روی لینک نارنجی رنگ کلیک کنید و در غیر اینصورت اگر به دنبال آخرین اخبار در این زمینه هستید، باید بر روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
مرحله سوم؛ یک سری قانون وجود دارد که توسط سازمان خصوصی سازی تهیه شده است که قبل از ورود به سامانه باید این 6 قانون را مطالعه کنید و در صورت پذیرش هر یک از قوانین بالا تیک گزینه «مطالب فوق را مطالعه نموده و می پذیرم» را فعال کنید و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کنید که در صورت عدم فعال سازی تیک گزینه مربوطه، نمی توانید به ادامه مراحل برسید.
مرحله چهارم؛ اینک در باکس جدیدی که برایتان باز شده است، باید کد ملی خود را بصورت کامل حتی با صفر/صفرهای اول وارد کنید که یک کد رقمی می باشد و بعد از آن در قسمت زیر کد امنیتی درج شده است که باید آنرا وارد کنید. بعد از به اتمام رساندن این گزینه، بر روی ادامه کلیک کنید.
مرحله پنجم؛ بعد از وارد کردن کدملی، باید چند مرحله را بگذارنید. این مراحل تنها جهت احراز هویت شما می باشد تا افراد سودجو به حساب شما دسترسی پیدا نکند و به همین دلیل در این راستا باید به سوالاتی اعم از نام پدر، کد شناسنامه و سال تولد را وارد کنید تا وارد صفحه زیر شوید که در صورت اطمینان بر روی «تایید و تاکید» کلیک کنید و در غیر اینصورت بر روی «اصلاح» کلیک کنید.
توجه : اگر موفق به وارد شدن به مرحله ششم شدید، یعنی اینکه شامل سهام عدالت هستید.
مرحله ششم؛ اگر ورود شما موفقیت آمیز بوده باشد، وارد «داشبورد اطلاعاتی» خود در سازمان خصوصی سازی خواهید شد که 4 باکس در وسط وجود دارند که عبارتند از آزادسازی سهام عدالت، صورت وضعیت دایی سهام، شماره شبا بانکی و شماره تلفن همراه می باشد. خب! همان گونه که در قسمت بالا توضیح داده شد، سهام عدالت به دو دسته 1 میلیون تومانی و 532 هزار تومانی تقسیم می شود که اگر می خواهید متوجه این موضوع در حساب کاربری خود شوید، می توانید بر روی گزینه «مشاهد» در باکس «صورت وضعیت دارایی سهام» کلیک کنید.
نکته : تا این مرحله شما موفق شدید تا به اطلاعات کلی و اولیه خود دسترسی پیدا کنید و اما اگر قصد دارید تا با نحوه آزادسازی سهام عدالت آشنا شوید، باید از مرحله هفتم پیش بروید.
مرحله هفتم؛ در سمت راست سامانه سازمان خصوصی سازی منو سیاه رنگی وجود دارد که می توانید گزینه «طرح آزادسازی سهام عدالت» را در آن مشاهده کنید که بعد از مشاهده بر روی آن کلیک نمائید.
مرحله هشتم؛ با کلیک بر روی گزینه درج شده، پیغامی برای شما نمایش داده خواهد شد که یک پیام کاملا مهم و ضروری است و نباید قبل از مطالعه کامل آن، بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید. مهم ترین گزینه ای که در این قسمت وجود دارد این است که آزادسازی سهام عدالت تنها یکبار امکان پذیر است و پس اگر به ادامه مراحل خواهید پرداخت باید این گزینه را مطلع باشید.
اما بعد از کلیک بر روی گزینه «ادامه» با دو گزینه با عناوین «آزادسازی سهام عدالت مستقیم» و «آزادسازی سهام عدالت غیر مستقیم» روبرو خواهید شد که شاید برای شما سوال پیش بیاید که تفاوت این دو گزینه چیست که در قسمت ذیل به این گزینه پرداخته ایم؛
1- غیر مستقیم
بصورت پیش فرض آزادسازی سهام عدالت شما قبل از هر اقدامی، بصورت غیرمستقیم می باشد که در این روش اگر شما در سامانه سجام یا در بورس نام کاربری ندارید و تاکنون ثبت نام نکرده اید، باید از این گزینه استفاده کنید که در این روش شما دیگر حق دخل و تصرف یا مدیریت سهام خود را ندارید چرا که در این روش مالکیت و مدیریت سهام عدالت شما از طریق شرکت های سرمایه گذاری استانی خواهد بود.
2- مستقیم
بر خلاف روش غیر مستقیم است و بدین معناست که اگر در سامانه سجام ثبت نام کرده اید، می توانید سهام عدالت خود را بصورت مستقیم به کد بورسی خودتان منتقل کنید که در این روش مدیریت سهام بر عهده خودتان خواهد بود.
در ادامه به یک سری پرسش و پاسخ در زمینه ازادسازی سهام عدالت خواهیم پرداخت؛
تا چه زمانی مهلت به آزادسازی سهام عدالت خود دارید؟
طبق گفته آقای علیرضا صالح، از 10 اردیبهشت تا 10 خرداد است که اگر مشمولان سهام عدالت تا 10 خرداد بصورت مستقیم اقدام به آزادسازی سهام عدالت خود نکنندف بصورت غیرمستقیم ازادسازی خواهد شد.
اگر بصورت غیر مستقیم آزادسازی شد چه اتفاقی می افتد؟
طبق روال عادی سالانه سودی برای شما واریز خواهد شد
در روش مستقیم می توانیم سهام خود را معامله کنیم؟
بله. می توانید در بورس اقدام به خرید و فروش سهام خود کنید.
برای آزادسازی سهام باید مبلغی پرداخت کنیم؟
اگر خودتان آزادسازی کنید، خیر. اما اگر در کافی نت اقدام به آزادسازی کنید، مبلغ ناچیزی به عنوان حق الزحمه پرداخت خواهید کرد.