روش صحیح کاشت و پرورش پیاز در خانه
اگر پیاز دوست دارید و می خواهید آن را به صورت کاملا طبیعی در بالکن یا باغچه پرورش دهید، در این قسمت از نمناک به شما یاد می دهیم که چگونه این کار را انجام دهید.
با این مراحل ساده می توانید این کار را در باغچه خانه خود نیز پیش ببرید و بدون نیاز به هورمون یا دارو پیاز پرورش بدهید. افرادی که پیاز تازه دوست دارند، باید سریع دست به کار شوند و آن هایی که پیاز خشک دوست دارند، باید کمی صبور باشند. زمانی که پیاز های خام را جمع آوری می کنید، قطعاً طعم ارگانیک پیاز را متوجه خواهید شد. افرادی که می خواهند این کار را انجام دهند، در ادامه این بخش از نمناک ما را همراهی کنند.
سه مرحله آسان برای پرورش پیاز در خانه
پیازی که جلوی چشم خودتان پرورش داده شود، می تواند در بهترین زمان ممکن برداشت گردد و طعم خوبی را به وعده های غذایی شما بدهد. در این قسمت مرحله به مرحله به شما یاد می دهیم که چگونه پیاز خشک و پیاز تازه پرورش دهید. زمانی که می خواهید پیاز را در خانه پرورش دهید، اول از همه باید محیط و مواد مورد نیاز را آماده کنید. اگر می خواهید در نهایت کار شما تمیز انجام شود، باید تمام مواد مورد نیاز را داخل ظرف بزرگ قرار دهید بنابراین مواد روی زمین نمی ریزند و کار شما به هم نخواهد ریخت.
برای کاشت پیاز مواد زیر را تهیه کنید :
- یک عدد گلدان بزرگ یا یک عدد بطری مخصوص کاشت گلدان
- کود ارگانیک
- خاک غنی از مواد معدنی
- پیاز کوچک که به عنوان دانه استفاده می شود
- اسپری یا آبپاش
مراحل کاشت پیاز
مرحله 1
زمانی که می خواهید پیاز را در خانه بکارید، ابتدا گلدانی به رنگ مورد علاقتان بخرید. سپس گلدان را بشویید و بعد از شستن، آن را به آرامی خشک کنید و برای ریختن خاک آماده کنید.
نصف گلدان را با خاک غنی از مواد معدنی پر نمایید.
2 کف دست کود گیاهی به خاک اضافه کنید و کاملاً آن دو را با یکدیگر ترکیب کنید.
نصف دیگر گلدان را دوباره با خاک غنی از مواد معدنی پر کنید و دوباره دو کف دست کود گیاهی بریزید و با خاک ترکیب نمایید.
هنگام هم زدن خاک با کود گیاهی نباید روی خاک فشار وارد کنید. خاک باید کمی منعطف و شل باشد.
هرچه رنگ خاک تیره تر باشد، یعنی کود بیشتری داخل آن قرار دارد.
قلیایی بودن یا PH خاکی که برای پیاز انتخاب می کنید، بسیار مهم است. بهتر است پیاز را در PH بین 6.5 تا 7.5 بکارید. اما افرادی که می خواهند پیاز را داخل بطری گلدانی قرار دهند، باید یک حفره بزرگ در یک بطری 5 لیتری ایجاد کنند و سپس خاک را داخل آن بریزند. سپس باید پیاز کوچک را داخل ترکیب خاک داخل بطری یا گلدان قرار دهند.
مرحله 2
قبل از قرار دادن پیاز های کوچک می توانید تعداد آن ها را طبق سایز گلدان تعیین کنید.
اگر گلدان پهن و بلندی دارید، بین هر عدد پیاز کوچک به اندازه دو انگشت فاصله بگذارید و سپس پیاز ها را داخل خاک قرار دهید.
در این مرحله اول مطمئن شوید که نوک پیاز به سمت بالا می باشد. پیازها از همین قسمتِ نوک رشد می کنند.
افرادی که پیاز را داخل بطری می کارند، باید آن را نزدیک به سوراخ حفر شده بزرگ در بوته قرار دهند زیرا پیاز از این سوراخ ها رشد خواهد کرد.
حالا باید کمی خاک اطراف این پیازهای کوچک بریزید. مراقب باشید که پیازها را کاملاً داخل خاک مدفون نکنید. کمی خاک اضافه کنید اما مراقب باشید که پیازها فضایی برای تنفس داشته باشند.
مرحله 3
اکنون مرحله آخر است که باید گلدان را در یک فضای مناسب قرار دهید و به آن آب برسانید. بعد از کاشت پیاز به آن آب دهید اما نه این که خاک آن را با آب پر کنید زیرا باعث می شود که تشنگی خاک و گیاه برطرف گردد.
همچنین باید گلدان را در یک موقعیت با نور جانبی در باغچه یا بالکن قرار دهید.
فراموش نکنید که هیچ گونه گرمای شدید در طول اولین دوره رشد پیاز نباید به آن برسد. در طول این زمان یعنی دوره اول رشد ، پیاز ها بزرگ می شوند و اول به رنگ سبز در خواهند آمد.
سپس بعد از گذشت 4 ماه قابل خوردن هستند.
سایر نکات و دانستنی های مهم برای کاشت پیاز
- دوره های مشخصی برای رشد پیاز وجود دارد. می توانید هر زمان را برای این کار انتخاب کنید، به غیر از فصل پاییز.
- هوای مرطوب و بارانی فصل پاییز باعث پوسیدگی پیاز می شود. فرقی ندارد که چه مدت پیاز را داخل بالکن نگه داشته باشید. در هر حال تحت تاثیر آب و هوای فصلی قرار خواهد گرفت.
- همزمان که ریشه های پیاز بلند تر می شوند، باید گلدان بزرگ تر انتخاب کنید. اگر نمی خواهید گلدان را مدام عوض کنید، بهتر است که از ابتدا گلدان 20 سانتی متر یا بزرگتر انتخاب کنید.
- باید بین هر عدد پیاز کوچک کاشته شده در گلدان، حدود 10 سانتی متر فاصله باشد. دانه هایی که بیش از حد نزدیک به هم باشند، رشد آرامی خواهند داشت. انتخاب خاک بسیار مهم است. پیازها به خاک غنی از مواد معدنی و گِلی علاقه دارند.
- پیاز عاشق کود است، کود ریختن داخل گلدان قبل از کاشت گیاه باعث افزایش رشد آن ها می شود. اگر گیاه دیگری را داخل گلدان در بالکن کاشته اید، می توانید گلدان پیاز راه نزدیک آن ها بگذارید؛ بنابراین نیاز ندارید که جای آن ها را عوض کنید و یا آن ها را از همدیگر دور کنید.
- زمانی که پیاز به یک مکان جدید می رود، ناگهان تغییرات دما به آن غلبه می کند. این تغییرات می توانند عاملی برای رشد کرم ها باشند؛ مخصوصاً اگر مکان جدید هوای گرم تری داشته باشد. به همین دلیل باید مکان را از همان روز اول درست انتخاب کنید.
- آب دادن به پیاز را فراموش نکنید هر دو روز یکبار به آن آب دهید. زمانی که فصل برداشت پیاز می رسد، زمانی است که پیاز ها رشد کرده و خشک شده اند. در چنین حالتی تا 15 روز نباید به پیاز آب بدهید تا بتوانید راحت تر آن ها را جمع آوری کنید.
- متوقف کردن پروسه آبیاری قبل از برداشت به شما کمک می کند که راحت تر پیازها را از خاک جدا کنید.
- دما برای پرورش پیازهای سالم تر بسیار مهم است. پیاز ها تا دمای بالای منفی 8 درجه سانتیگراد دوام می آورند و بهترین حالت برای رشد آن ها دمای 22 درجه سانتیگراد است. همچنین می توانید پیازها را در دمای بین دو عدد بالا بکارید. درست است که پیاز ها در دمای منفی 8 درجه سانتیگراد در فصل زمستان یخ نمی زنند اما به هرحال محیط باید دمای مناسبی داشته باشد. اگر قصد دارید که پیاز را داخل بطری بکارید، بطری شما حتما باید حداقل 2 متر باشد.