وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

آنچه باید از اوتواسکلروز چسبندگی گوش بدانید +علل و درمان

آنچه باید از اوتواسکلروز چسبندگی گوش بدانید +علل و درمان

اتواسکلروز به رشد غیر طبیعی استخوان در گوش گفته می شود که باعث کاهش شنوایی می شود که در اغلب مواقع با یک عمل جراحی بهبود می یابد.

بیماری اوتواسکلروز چیست؟

اوتواسکلروز با رشد غیر طبیعی استخوان در گوش ایجاد می شود که باعث کاهش شنوایی می شود. در مراحل اولیه خود، فرد مبتلا معمولاً تحت تأثیر قرار نمی گیرد. در بیشتر موارد، یک عمل جراحی باعث بهبودی شنوایی می شود.

اوتوسکلروز با سه استخوان کوچک در گوش میانی، به طور مشخص تر استاپ ها ارتباط دارد. بخشی از استخوان به طور غیر طبیعی رشد می کند و این رشد استخوان مانع از لرزش نواحی به طور طبیعی در پاسخ صدا می شود. 

علل اوتوسکلروز

اوتواسکلروز اغلب به ارث می رسد، اگرچه موارد جداگانه نیز اتفاق می افتد. به عنوان مثال، برخی از موارد به سرخک و حاملگی به عنوان عامل وخیم تر شدن بیماری اتواسکلروز مشاهده شده است. هر دو گوش ممکن است مبتلا شوند، اما شایع تر است که یک گوش نسبت به گوش دچار شدیدتر شود. در صورت عدم درمان، کمبود شنوایی به طور تدریجی بدتر می شود تا اواخر سن میانسالی هنگامی که ناشنوایی کامل رخ می دهد.

گفته می شود مشهورترین قربانی اتواسکلروز بتهوون بوده است. ناشنوایی باعث شد که او نتواند آهنگ های آخری خود را بشنود. 

چه کسی به اوتوسکلروز مبتلا می شود و چرا؟

تقریباً 10 درصد از جمعیت بالغ نژاد قفقازی در معرض ابتلا به اتواسکلروز قرار دارند. این بیماری در افراد تبار ژاپنی و آمریکای جنوبی کمتر دیده می شود و در آمریکایی های آفریقایی تبار نادر است. زنان نژاد قفقازی که میانسال هستند بیشتر در معرض خطر هستند. 

بارزترین علامت آن، کاهش شنوایی تدریجی است. این بیماری در هر زمان بین 15 تا 45 سالگی شروع می شود ، اما معمولاً در اوایل دهه 20 سالگی شروع می شود. زنان و مردان هر دو در معرض خطر هستند ، اما این بیماری مخصوصاً برای خانم های باردار مشکل ساز است که به دلایل نامعلوم ، اغلب کاهش سریع توانایی شنوایی را تجربه می کنند.

حدود 60 درصد موارد اتواسکلروز ژنتیکی است. به طور متوسط ، فردی که یکی از والدین خود مبتلا به اوتواسکلروز باشد، 25 درصد احتمال ابتلا به این اختلال را دارد. اگر پدر و مادر هر دو مبتلا به اتواسکلروز باشند، خطر ابتلا تا 50 درصد افزایش می یابد.

کم شنوایی

علائم بیماری اتواسکلروز

بیشتر افراد مبتلا به اتواسکلروز متوجه مشکلات شنوایی در 20 یا 30 سالگی خود هستند. یک یا هر دو گوش ممکن است مبتلا شوند. 

علائم اتواسکلروز شامل موارد زیر است:

  • کم شنوایی که به تدریج با گذشت زمان بدتر می شود
  • مشکل خاص در شنیدن صدای کم، صدای بم و زمزمه ها
  • آهسته صحبت می کنید زیرا صدای شما برای خودتان بلند است
  • شنیدن صدای اصلی هنگام شنیدن صدای پیش زمینه آسانتر است (برخلاف بسیاری از انواع دیگر کاهش شنوایی)
  • شنیدن صداهایی مانند وزوز یا زوزه زدن که از بدن شما ناشی می شود (وزوز گوش)
  • سرگیجه (اگرچه این نادر است)

علائم بیماری اتواسکلروز به سختی می تواند از سایر علائم کم شنوایی قابل تشخیص باشد. 

آیا اتواسکلروز جدی است؟

اتواسکلروز می تواند باعث کم شنوایی خفیف تا شدید شود، اما به ندرت باعث ناشنوایی کامل می شود. شنوایی شما معمولاً طی چند ماه یا چند سال به تدریج بدتر می شود و در صورت نادیده گرفتن و درمان نشدن ممکن است ادامه یابد اما با آوا درمانی یا جراحی می توان کمبود شنوایی را با موفقیت درمان کرد.

شنوایی در حدود 80 تا 90٪ افرادی که جراحی دارند بهبود یافته یا ترمیم می شود. در بعضی مواقع، اتواسکلروز می تواند به گوش داخلی گسترش یابد، در نتیجه سطح کم شدن شنوایی بیشتر می شود که با جراحی قابل بهبود نیست. 

چه موقع مشاوره پزشکی دریافت کنید

اگر نگران شنوایی خود هستید، به پزشک عمومی مراجعه کنید. آنها در مورد علائم شما سؤال می کنند، گوش شما را معاینه می کنند، سوابق پزشکی شما را می گیرند و ممکن است آزمایش های شنوایی ساده ای انجام دهند.

اگر به مشکلی مانند اتواسکلروز مشکوک باشند، شما باید به یک بیمارستان نزدیک دارای متخصص گوش و حلق و بینی یا متخصص شنوایی (شنوایی سنج) مراجعه می کنید. متخصص آزمایشات شنوایی بیشتر و احتمالاً اسکن سر شما را انجام می دهد تا به شما در شناسایی مشکل کمک کند. 

درمان های مربوط به اتواسکلروز

چنانچه در ادامه بخش سلامت پلاس وی عنوان شده است اتواسکلروز معمولاً با استفاده از سمعک یا عمل جراحی با موفقیت درمان می شود. اگر کم شنوایی شما بسیار خفیف است، ممکن است در ابتدا به هیچ درمانی نیاز نداشته باشید. 

سمعک

سمعک وسیله الکترونیکی است که باعث افزایش حجم صدای ورودی به گوش شما می شود ، بنابراین شما می توانید واضح تر چیزها را بشنوید. مزیت استفاده از سمعک این است که برخلاف عمل جراحی، خطری ندارد. سمعک های مدرن، کوچک و با احتیاط هستند و بعضی از آنها می توانند درون گوش شما پوشیده شوند تا آشکار نباشند. می توانید در مورد انواع مختلف سمعک در دسترس با یک متخصص شنوایی صحبت کنید و کدام یک ممکن است برای شما بهترین باشد.

سمعک

عمل جراحی

اگر ترجیح می دهید سمعک نپوشید، جراحی گزینه ای ناگزیر است. عمل اصلی مورد استفاده استاپوتوتومی یا استاپکتکتومی نامیده می شود. این عمل را می توان تحت بیهوشی عمومی، که شما در خواب هستید، یا بی حسی موضع ، که بیدار هستید انجام داد، اما گوش شما کلا بی حس خواهد بود.

بریدگی داخل کانال گوش شما یا گاهی اوقات در بالا یا جلوی گوش شما ساخته شده است تا به استخوان های داخل گوش شما دسترسی پیدا کند. بخشی از استخوان استاپ ها برداشته می شود و یک ایمپلنت پلاستیکی یا فلزی در گوش قرار می گیرد تا صدا از استخوان های باقی مانده به گوش داخلی منتقل شود. شما قادر خواهید بود همان روز یا روز بعد به خانه بروید. این یک عمل ظریف است که معمولاً بسیار موفق است. اما مانند تمام جراحی های دیگر، کمی عوارض را نیز به همراه دارد.

عوارض شامل:

  • از دست دادن بیشتر یا تمام شنوایی خود (در حدود 1 در 100 مورد)
  • حس تغییر طعم و مزه (معمولاً موقتی)
  • وزوز گوش
  • سرگیجه (معمولاً موقتی)
  • ضعف صورت (بسیار نادر)

شما می توانید در مورد خطرات و مزایای استفاده از هر دو عمل جراحی و سمعک با جراح خود صحبت کنید تا به شما در تصمیم گیری که ترجیح می دهید کمک کند. 

علل وجود اتواسکلروز

علت دقیق بروز اتواسکلروز مشخص نیست و مشخص نیست که آیا شما می توانید برای پیشگیری از آن کاری انجام دهید. به نظر می رسد بسیاری از موارد در خانواده ها رخ می دهد و تصور می شود که این ممکن است نتیجه ارث بردن یک ژن معیوب از والدین باشد.

این بیماری ممکن است گاهی در دوران بارداری بدتر شود، که ممکن است به معنای تغییر در سطح هورمون ها باشد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع