همانطور که می دانیم فال و طالع بینی از دیرباز و نسل های خیلی دور رایج بوده چنانچه هزاران سال پیش این پدیده برای مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار بود اما با این تفاوت که در آن زمان طالع بینی و پیشگویی ها بر اساس فرایندهای آسمانی و چگونگی قرار گیری نقوش در آسمان ها و ستارگان انجام می شد به عنوان مثال مصریان از زمان خیلی قدیم رابطه قابل اعتمادی میان پدیده های آسمانی و فرایندهای زمینی یافته بودند. این گونه بود که طالع بینی به وجود آمد، شبه علمی که در آن انسان براساس وضعیت ستارگان به ظاهر می تواند آینده را پیشگویی کند.
اکنون نیز به وضوح شاهد پیگیری بسیاری از افراد برای فال و طالع بینی هستیم که مشتاق به دانستن پیشامد های آیندۀ خود می باشند و چون درباره شخصیت و طبیعت افراد بحث می کند به موضوع جالبی در بین افراد تبدیل شده است اما در این بین سؤالات زیادی در این رابطه در ذهن برخی ها شکل گرفته که آیا فال فقط یک سرگرمی است؟ طالع بینی علم است یا خرافات؟ چرا بعضی ها به طالع بینی اعتقاد ویژه دارند؟
در ادامۀ این مطلب توضیحات کامل و جالبی در این باره در اختیارتان قرار داده ایم تا شاید به جواب و دلیل قانع کننده ای دربارۀ سوالاتتان برسید.
دلیلی به نام تنبلی
یکی از علل رواج طالع بینی و فالگیری در عصر حاضر این است که انسان امروزی نسبت به انسان های دوران گذشته تنبل تر شده است. یکی دیگر از این علل، احساس تنهایی است که گریبان قسمت عمده ای از مردم روی زمین را گرفته است و یکی دیگر از این عوامل تلقین است.
تنهایی، ناراحتی خیال، توانایی نداشتن در ایجاد رابطه با دیگران، نیاز به پیشرفت و موفقیت در کار، حل مسائل عشقی، عاطفی و زناشویی باعث می شود گاه افراد تحصیلکرده و روشنفکر هم تحت القائات دیگران دست به دامان این مسائل شوند و نداشتن قدرت و توانایی خود را برای حل مشکلات به این صورت ابراز دارند. درواقع به همان نسبت که مشکلات فردی و اجتماعی انسان زیاد شده به همان نسبت هم از میزان صبر و وقت او کم شده است و می خواهد به هرنحوی که شده راه حلی برای مشکلاتش بیابد.
طالع بینی در گذشته به عنوان علمی غیرقابل انکار وجود داشت و این علم شاخه های مختلفی مثل تعبیرخواب و پیشگویی آینده جهان را دربرمی گرفت.
همانطور که در داستان هایی به نقل از قرآن کریم و احادیث آمده که پادشاهان یک عصر توسط ستاره شناسان دربار از نابودی حکومت خود اطلاع پیدا می کردند. مثل تولد حضرت موسی (ع)که فرعون بعد از شنیدن این پیشگویی دستور داد، همه کودکان پسری که به دنیا می آیند را بکشند.
همین طور منجمان در مورد ولادت پیامبران دیگر هم پیشگویی های دقیقی داشته اند که به هیچ عنوان نمی توان نقصی در آنها یافت و این حقایق را زیرسؤال برد و آن را انکار کرد.
نمی شود همه پیشگویی ها را رد کرد
فال و طالع بینی موضوعی است که همه ما کم و بیش با آن سروکار داشته ایم و سؤالات زیادی در این رابطه بی پاسخ مانده که:آیا فال فقط یک سرگرمی است؟ طالع بینی علم است یا خرافات؟ چرا بعضی ها به طالع بینی اعتقاد ویژه دارند؟
پدیده فال و طالع بینی در دوران مختلف و اقصی نقاط جهان به گونه ای مختلف وجود داشته و دارد مثل فال بودا در هند، فال ای- چینگ در چین و فال قهوه از جمله فال های معروف جهانی هستند که جزو اسناد تاریخی سرزمین شان به شمار می آیند. در کشور ما هم فال حافظ از احترام و اعتبار ویژه ای برخوردار است.
در واقع فال و طالع بینی روش هایی هستند برای شناخت آینده و به این دلیل افراد به آنها روی می آورند که از اتفاقی که در آینده ممکن است رخ بدهد باخبر شوند. اما باید به این باور برسیم که تخته سیاهی در آسمان نیست که آینده ما را در آن نوشته باشند و سرنوشت ما به دست خود ما نوشته می شود چنانچه در قرآن کریم آمده است که سرنوشت هر قوم در دستان خود آن قوم است.
ما معتقدیم آینده نوشته نشده، سرنوشت و تقدیر هم اکنون درحال نگارش است، پس کسی نمی تواند از آنچه نوشته نشده به ما خبری بدهد. ولی از جهت دیگر نمی توانیم منکر پیشگویی های بزرگ تاریخ بشری هم، شویم. درواقع این مسائل را نمی توان به طور کلی رد کرد ولی اثباتش هم بسیار مشکل است. اگر مثبت اندیش باشیم، می توان آن را جزء فراعلم قرار داد و اگر منفی نگر باشیم بگوییم خرافاتی بیش نیستند.
چه زمان می توانید از طالع بینی استفاده بکنید
نکته مهم در مورد طالع بینی و فال این است که هنگام فال گرفتن می توانیم بفهمیم چیزی را که در ذهن داریم قابل اجراست یا خیر و اگر طالع ما بد بود چه کنیم؟
بسیاری افراد وقتی طالع شان بد می آید از خواسته خود انصراف می دهند. مثلا اگر برای قبولی در کنکور نیت می کنند و بد می آید و آن وقت می گویند، پس درس خواندن دیگر بی فایده است چون رد شدن خود را حتمی می دانند.
اما باید باور داشته باشیم طالع بینی تقدیر ما نیست و وقتی بد شد باید خوشحال باشیم که از ناخودآگاه خود با خبر شدیم و دانستیم آرزوی ما با باورهای درونی ما در تضاد هستند. پس وظیفه ما این است که باور خود را تغییر دهیم نه اینکه از آرزوی خود دست بکشیم، مگر آنکه آن خواسته برای ما اهمیت چندانی نداشته باشد. ولی اگر اهمیت دارد وظیفه داریم باورهای خود را نسبت به چیزی که برای ما بد آمده، تغییر دهیم. همچنین اگر طالع ما خوب بود باید بدانیم که بیان می کند تصویر ذهنی ما درست است و تا زمانی که این تصویر ذهنی ماست رخداد دلخواه ما انجام می شود و اگر تغییر کند آینده هم تغییر می کند.
در هرصورت انسان باید به خدای بزرگ و متعال توکل کند و سپس از تحمل و منطق خود استفاده کند تا بتواند بهتر تصمیم بگیرد و از عواقب اعتماد به طالع بینی چه خوب باشد چه بد در امان بماند.
چرا آدم ها طالع بینی را دوست دارند؟
1- از دیدگاه روانشناسی طالع بینی جاذبه ای بسیار قوی به شمار می رود، زیرا درباره شخصیت و طبیعت افراد بحث می کند، بنابراین به موضوع جالبی برای سرگرمی افراد تبدیل می شود.
2- طالع بینی را می توان راه فرار مناسب برای افرادی دانست که می خواهند به هر نحوی شده از تصمیم گیری شانه خالی کنند و از طالع بینی به عنوان کمکی برای تصمیم گیری استفاده کنند.
درواقع آنها هر تصمیمی را بهتر از بی تصمیمی می دانند و طالع بینی کمک می کند تا آنها تصمیمی بگیرند حتی اگر به ضررشان باشد.
3- بعضی افراد هرگاه با سؤال گیج کننده ای مواجه شده اند و نتوانستند به طور منطقی و ساده به آن پاسخ دهند به طالع بینی مراجعه می کنند. مثلا آیا ازدواج این 2نفر حتما موفق خواهد بود؟
آیا آغاز یک کار تجاری با موفقیت همراه خواهد بود؟ یا سؤالاتی از این دست که فکر می کنند فقط طالع بینی می تواند به آنها جواب دهد.
4- کسانی که در زمینه طالع بینی فعالیت می کنند بیشتر اوقات خود را در موقعیتی رازآمیز می بینند. موقعیتی ویژه که با علوم غریبه در ارتباط است. آنها از علائم عجیب استفاده می کنند،
جدول های نجومی را به کار می گیرند و همواره احساس می کنند بر نیروهایی احاطه دارند که برای علم ناآشناست. این مسائل برای دیگران جاذبه دارد و آنها را به خود جذب می کند.