آیا می توان وراث را از ارث محروم کرد
میراث افراد پس از مرگ آن ها معمولا به دو گروه مالی و معنوی تقسیم می شود اما آنچه اکثر اوقات با شنیدن کلمه ارث در ذهن متبادر می شود جنبه ی مالی و به جای گذاشتن مال و اموال از سوی والدین برای فرزندان است.
محرومیت فرزندان از ارث
پدرم قبل فوتش خانه اش را به نام مادرم کرد و قرار شد ورثه اش که سه دختر و سه پسر هستن تا وقتی مادر زنده است خانه را تقسیم نکنند. الان مادرم خانه را به نام سه دختر کرده که بعد فوتش به سه دختر برسد و من هم سهمم را به خواهرانم بخشیدم. و امضا کردم و دو برادر دیگرم مخالف این کارن و میگن باید منزل بین همه قانونی تقسیم بشه..میخواستم ببینم اولا این کارمادرم قانونیه ؟ و ثانیا من پشیمون شدم از بخششم .آیا من میتونم مالی را که بخشیدم پس بگیرم؟ضمنا منزل فوق سند قولنامه ای بوده و فقط نوشته ای را که امضا کردم در محضر به ثبت رسانده اند.ممنونم
ندادن ارث به وارث
از آنجا که ملک مذکور در زمان حیات مورث بصورت رسمی به مادر منتقل شده است ، لذا نمی توان آنرا جزو ماترک مرحوم تلقی نمود و مطمئنا وراث نمی توانند ادعا کنند که ما این انتقال را قبول نداریم، چون هر کسی می تواند در زمان حیات خود بر اساس اراده حقوقی و آزاد مالش را به دیگران ببخشد. اما اگر این بخشش در قالب وصیت یعنی بعد از فوت باشد، تا یک سوم محدودیت دارد و وصیت مازاد بر ثلث نیاز به تایید ورثه دارد.پاسخ: