اتفاقاتی که در سال 2016 در دنیای ادبیات افتاد
سال 2016 در زمینه های مختلف برای همه پر از شگفتی بود؛ دنیای ادبیات نیز از این قاعده مستثنی نبود. با رسیدن به پایان سال 2016 و آغاز سال 2017 میلادی بیش از پیش درمی یابیم که سال عجیبی را پشت سر گذاشتیم. دنیای ادبیات نیز تحت تأثیر اتفاقات سیاسی و اجتماعی، شاهد اتفاقات شگفت آوری بوده است. سه اتفاق عجیب در سال گذشته دنیای ادبیات را با هم مرور می کنیم.
معمولا وقتی می خواهیم از اتفاقات عجیبی که به وقوع پیوسته است، حرفی به میان بیاوریم، جمله را با این عبارت شروع می کنیم:«هیچ کس فکرش را هم نمی کرد…» حال اگر به اتفاقات مهمی که در سال 2016 در جهان افتاد نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که بسیاری از اتفاقات وجود دارند که به راحتی می توان قبل از آن ها از عبارت مذکور استفاده کرد.
در ادامه می خواهیم سه مورد از عجیب ترین اتفاقاتی که در سال 2016 در دنیای ادبیات افتاده است، را با هم مرور کنیم:
1- نوبل ادبیات برای ترانه!
نوبل ادبیات برای یک ترانه از اتفاقات ادبی عجیب سال گذشته بود
از انتخاب های عجیب و سالانه ی آکادمی نوبل که بگذریم، باز هم هیچ کس فکرش را نمی کرد نوبل امسال را «باب دیلن» ببرد. باب دیلنی که در روزهای اوجش همیشه به عنوان یک خواننده و آهنگساز مورد استقبال قرار گرفته بود، حالا حکم یک ادیب را پیدا کرده بود که جایزه اش را به خاطر «خلق تعابیر جدید شاعرانه در سنت شعر آمریکایی» دریافت می کرد.
2- هری پاترجدید، کامینگ سوون…
بازگشت دوباره هری پاتر
وقتی آخرین قسمت از سری کتاب های هری پاتر نوشته شد، رولینگ اعلام کرد که دیگر کار او با داستان هری پاتر به اتمام رسیده است. بسیاری از طرفداران هری پاتر نیز فکرش را نمی کردند این داستان باز هم ادامه پیدا کند. انتشار «هری پاتر و فرزند نفرین شده» در سال 2016، بسیاری را خوشحال کرد. اما شکل نمایشی بودن آن هنوز دل بسیاری از دوست داران هری را به دست نیاورده است. انتشار این کتاب، نشان داد که رولینگ هنوز به دنیای هری پاتر وابسته است. دنیایی که به قول خودش تجربه زیست 20 ساله در آن را دارد.
3- فیدل کاسترو، ویراستار غیررسمی آثار مارکز
مرگ فیدل کاسترو از اتفاقات مهم سال 2016 بود
مرگ فیدل در سال 2016 یکی از مهمترین اتفاقات امسال را رقم زد. مردی که موافقین و البته مخالفین بسیاری در سراسر جهان داشت. بعد از مرگ او مطالب بسیاری در مورد زندگی اش به چاپ رسید و بحث های زیادی در این مورد مطرح شد. همیشه رابطه ی بین «فیدل کاسترو» به عنوان کسی که در کوبا انقلاب کرد و «گابریل مارکز» به عنوان یکی از طرفدارانش و کسی که نوعی انقلاب را در ادبیات آمریکای جنوبی پدید آورد، از موضوعات جالب و مورد بحث روزنامه های ادبی بوده است. مارکز بارها در سخنرانی هایش از تاثیر فیدل بر شخصیت خود سخن گفته بود. بعد از مرگ فیدل، بحث های زیادی در این مورد به وجود آمد.