تاثیر کمبود ویتامین A در بارداری بر مغز جنین
داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی که سرشار از انواع ویتامین ها باشد برای داشتن نوزادی سالم و باهوش الزامی است. تغذیه مادر در دوران بارداری بسیار مهم است چرا که کمبود برخی از ویتامین ها در این دوران منجر به اتفاقاتی جبران ناپذیر میشود . ویتامین A یکی از ویتامین های مهم در دوران بارداری است که کمبود آن منجر به اختلالاتی در رشد مغز جنین میشود.
داشتن یک خانواده سالم نیازمند رعایت نکات تغذیه ای است چرا که برخی از کمبودها تاثیرات جبران ناپذیری را در بدن برجای می گذارد و متاسفانه بیشتر کاستی ها در تغذیه مادر در دوران بارداری مستقیما بر سلامت جسم و مغز نوزاد می گذارد.
ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که در کبد ذخیره می شود و برای رشد دستگاه های مختلف جنین مانند چشم، شش ها، استخوان ها و سیستم عصبی مرکزی لازم است. به علاوه این ویتامین به مقاومت در برابر عفونت ها نیز کمک می کند.
این ویتامین در منابع حیوانی مانند تخم مرغ، شیر و جگر وجود دارد. پیش ساز این ویتامین نیز در میوه ها و سبزیجات یافت می شود. ذخایر ویتامین A مادر به آسانی جوابگوی نیاز جنین است.
ارتباط کمبود ویتامین A دوره بارداری و ابتلا به آلزایمر در کودک
کمبود ویتامین A در دوران بارداری یا بلافاصله بعد از تولد تاثیر مخربی بر رشد مغز جنین یا نوزاد دارد و ممکن است موجب بروز بیماری آلزایمر در سالمندی شود.
کمبود ویتامین A در بارداری برای جنین خطرناک است
محققان توصیه می کنند مادران باردار حتماً در دوره بارداری سیب زمینی، هویج و سبزیجات با برگ های سبز مصرف کنند.
یافته ها نشان می دهد مراحل اولیه رشد بسیار حیاتی است چراکه بافت مغز برای ادامه زندگی فرد برنامه ریزی می شود.
به گفته محققان بریتیش کلمبیا کانادا، تحقیق بر روی موش های مهندسی شده ژنتیکی اثبات می کند که مکمل های داده شده به موش های تازه متولدشده با میزان پایین ویتامین A می تواند در کُندکردن روند پیشرفت بیماری مغزی موثر باشد.
دکتر وی هونگ سانگ، سپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:«مطالعه ما به وضوح نشان می دهد که کمبود ویتامین A، حتی در اوایل بارداری، تاثیر مخربی بر رشد مغز دارد و تاثیر بلندمدت آن ممکن است موجب تسهیل بیماری آلزایمر در اواخر زندگی شود.»
برای این تحقیق، سانگ با بررسی مطالعات قبلی، به ارتباط بین سطح پایین ویتامین A با مشکلات و نقایص شناختی پی برد.
محققان تاثیر کمبود ویتامین A را در رحم و نوزاد موش مدل آلزایمر بررسی کردند. آنها دریافتند حتی کمبود نسبی ویتامین A هم موجب افزایش تولید آمیلوئید بتا می شود؛ پروتئینی که پلاک های را تشکیل می دهد که در نهایت موجب نابودی نورون ها در بیماری آلزایمر می شود.