میزان:آمیتیس رمضانی در خصوص شناسایی زیر سویههای جدید امیکرون در کشور و احتمال آغاز موج هشتم کرونا گفت:شناسایی زیر سویههای جدید امیکرون به معنای آغاز موج هشتم کرونا نیست چرا که از آنجا که ما توالی یابی با حجم بالا نداریم این مکان وجود دارد که این سویه پیشتر هم در کشور ما بوده باشد، و به طور کلی شناسایی این زیر سویهها میتواند نشان دهد که این ویروسها در کشور هستند و هنگامی که افزایش موارد ابتلا گزارش شود، میتوانیم بگوییم با موج هشتم مواجه هستیم.
وی افزود:سویههایی که بیشتر در دنیا در گردش هستند، از جمله سویه BA5 که همان سویهای است در مرداد ماه در کشور ما در گردش بود و یکسری سویههای دیگر که از این زیر واریانت و از زیر مجموعههای BA5 اند و به تازگی در کشور شناسایی شدند، هستند و ما هم این انتظار را داشتیم که این ویروسها را شناسایی کنیم چرا که در همه دنیا موجودند اما همچنان در بیشتر مناطق دنیا همان BA5 سویه غالب است.
این متخصص بیماریهای عفونی اظهار کرد:شیوع سویههای جدید BQ1 و BQ1.1 که از BA5 مشتق شدهاند و همچنین سویه XBB که از سویه BA2 که در اسفند ماه سال گذشته با آن مواجه بودیم، گرفته شده به تدریج در دنیا در حال افزایش است و این سویهها در حال تبدیل شدن به سویه غالب هستند و به نظر میرسد سویه BQ1 توانایی بیشتری برای تبدیل شدن به سویه غالب داشته باشد.
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور ادامه داد:هنگامی که در کشورهای دیگر نظیر اروپا، آمریکا و ژاپن موارد ابتلا به کرونا در حال افزایش است، طبیعتا به فاصله زمانی چند ماه ما هم با این مسئله مواجه میشویم و این مسئله را طی 3 سال شیوع این بیماری تجربه کردیم، انتظار داریم یک تا 2 ماه آینده با افزایش موارد ابتلا به کووید رو به رو شویم.
وی توضیح داد:به نظر میرسد با توجه به اینکه علائم این ویروسها خفیف است و خوشبختانه چندان سبب درگیری ریه نمیشود و بیشتر در گروههای پرخطر نظیر افراد مسن و اشخاصی که دچار بیماریهای زمینهای هستند، شدید ظاهر میشود میتوان پیشبینی کرد که موج هشتم خفیف باشد. البته نمیتوان در مورد بیماری کووید مسئلهای را به صورت قطعی عنوان کرد اما با توجه به شواهد علمی اینگونه به نظر میرسد.
این پزشک متخصص ضمن اشاره به اینکه این سویهها ممکن است در افراد بالای 60 سال و بیماران قلبی و ریوی، مبتلایان به دیابت و سایر بیماریهای زمینهای با علائم شدید بروز پیدا کند، متذکر شد:توصیه میشود افراد و به ویژه آن دسته از گروههای پرخطر که کمتر از 4 دز واکسن دریافت کرده اند و حداقل 6 ماه از دریافت آخرین نوبت واکسنشان گذشته است، نسبت به تزریق واکسن ترجیحا واکسنهای پروئینی نظیر پاستوکووک، رازی و نورا اقدام کنند و همچنین همه افراد باید شیوهنامههای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و تهویه مناسب در مکانهای سربسته را رعایت کنند.
انتهای پیام/م