شرایط و نکات خواندن دعای عهد در زمان پریود
دوران پریود، به معنای ترک عبادت و دور شدن از خداوند نیست؛ لذا در روایات ذکر شده است که خانم ها در زمان پریود مستحب است که بدن خود را تطهیر کرده، وضو بگیرند و در محل نماز خود بنشینند و ذکر بگویند. مخصوصا ذکر 33 مرتبه تسبیحات اربعه مستحب است. بنابراین می توان گفت خواندن زیارت عاشورا و هر دعا و ذکری در ایام عادت ماهیانه جایز است و انجام سجده زیارت عاشورا و امثال آن برای زن حائض بدون اشکال است.
احکام خواندن دعای عهد و دیگر ادعیه برای زنان حائض
حتی درجایی که خواندن بیش از هفت آیه از سوره هایی که سجده واجب ندارد را مکروه دانسته، به معنای نخواندن قرآن کریم نیست، بلکه به این معناست که زن حائض اگر بیش از هفت آیه تلاوت کند، ثوابش کمتر است. تنها خواندن سوره هایی که سجده واجب دارد یعنی سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل) و سوره چهل و یکم (حم سجده) و سوره پنجاه و سوم (والنجم) و سوره نود و ششم (اقرء) بنابر فتوای برخی از فقها بر شخص جنب و حائض حرام است.
- انجام ذکر و دعا برای زنی که در دوران عادت ماهیانه می باشد اشکال ندارد، مخصوصا در وقت هر نماز، مستحب است #وضو بگیرد و اگر نمی تواند وضو بگیرد، تیمم کند و در جای نماز رو به قبله بنشیند و به مقدار نماز، مشغول ذکر و دعا و صلوات شود.( استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای)
- خواندن زیارت عاشورا و سجده آن و سایر دعاها برای کسی در حالت حیض یا جنابت است، اشکالی ندارد.(پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سیستانی)
- چنانچه زن حائض، زیارت و دعا و ذکر را از روی نوشته و کتاب می خواند باید مواظب باشد دست روی اسامی مقدسه مانند اسامی خدا و پیامبر و معصومین و یا کلماتی که از آیات قرآن محسوب می شود نگذارد. (عروه الوثقی با حاشیه آیت الله فاضل، ج 1، م 745).
- خواندن ادعیه مفاتیح و سایر ادعیه در زمان حیض برای خانم ها اشکالی ندارد، هم چنین گفتن اذکار و صلوات اشکال ندارد. لیکن دست زدن به اسامی متبرکه در دعاها برای زن حائض حرام است. هم چنین خواندن آیه 18 از سوره سجده:«أَ فَمَنْ کانَ مُؤْمِناً کَمَنْ کانَ فاسِقاً لا یَسْتَوُونَ» که در دعای کمیل و آیه 9 از سوره النجم، «فَکانَ قابَ قَوْسَیْنِ أَوْ أَدْنی. . » که در دعای ندبه است، برای زن حائض جایز نیست.( پایگاه اطلاع رسانی آیت الله فاضل لنکرانی)