وی فور یو
9 ماه پیش / خواندن دقیقه

احکام معامله کردن با شخص مست و بی هوش

احکام معامله کردن با شخص مست و بی هوش

قصد و رضای طرفین در حین انجام معامله این است که آنها برای انعقاد و شکل گیری قرارداد، دارای اراده ای سالم بوده و رضایت نیز داشته باشند و نیز در محیطی به دور از تهدید، زور، فشار و اجبار تصمیم به انعقاد قرارداد بگیرند.

آیا معامله کردن با فرد مست بی اثر است

جامعه عرصه ی تبادل کالاها و انجام معاملات بین افراد مختلف حقیقی و حقوقی است. نیاز جوامع به وجود ضوابط و قوانین آنان را در طول تاریخ بر آن داشت تا با وضع مقرراتی مرتبط و منسجم ، آرامشی نسبی در عرصه های معاملات بین افراد به وجود آورند.یکی از مسایلی که پیوسته ذهن اندیشه وران را به خود مشغول کرده است ، مساله اهلیت افراد برای معاملات است. اهلیت حسب تعریفی که قانون مدنی ما از آن کرده است، توانایی داراشدن حق است.

توانایی داراشدن به این معناء و مفهوم که افراد در چه زمانی توانایی دارابودن و اجرای حقوق خود را دارند؟چه افرادی و در چه زمانهایی از اجرای حقوق خود ممنوع هستند؟این منع مداوم است یا لحظه ای و در زمان خاصی می باشد ؟
بسیاری سئوالهای دیگر که مباحث مختلفی را در حقوق به وجود آورده است.آنچه اما در این پژوهش مدنظر است ، آیا معامله کردن با فرد مست بی اثر است؟ دیوانه چند نوع است ؟چه آثاری بر معاملات آنها حاکم است و حدود ولایت بر آنها چه مقدار است؟

معامله

معامله کردن با فرد دیوانه

اعمال حقوقی مجنون دائمی و ادواری

پاسخ

بر این اساس باید گفت که مجنون به دو گونه است، دائمی و ادواری. مجنون دائمی، شخصی است که جنون او در ظرف زمان استقرار دارد و دوره ای برای افاقه او موجود نیست.

بر عکس مجنون ادواری، کسی است که جنون او استقرار ندارد و اعمال حقوقی او که در دوره افاقه انجام می دهد، صحیح است. شخص مست و بی هوش و کسی که در اثر به کار بردن مواد مخدر، درک و تمییز خود را از دست داده، مانند مجنون است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع