اشتباهات رایج در پیاده روی مانع کاهش وزن شما می شود
همه ما دوست داریم که پیاده روی کنیم تا هم سرحال شویم و هم به کاهش وزن خود کمک کنیم اما برای اینکه در هر کاری موفق شویم، باید اصول و روش صحیح آن را یاد بگیریم. حتی اشتباهات کوچک هم می تواند مانع از رسیدن به هدف شود. در این قسمت از نمناک قصد داریم عادات غلط پیاده روی را به شما معرفی کنیم که اگر آن ها را کنار بگذارید ، می توانید کاهش وزن خوبی داشته باشید.
راه رفتن به شکل خمیده
همه ما باید یاد بگیریم در هر حالتی پوزیشن مناسبی برای بدن خود داشته باشیم، زیرا این پوزیشن روی سلامت ما اثر گذار است. پس باید مراقب باشیم که بیش از حد قوز نکنیم و بدن خود را به سمت جلو خم نکنیم و کاملاً صاف راه برویم. چانه ما باید موازی با زمین قرار بگیرد. شانه ها باید ریلکس و به سمت عقب باشند تا زاویه بدن ما به شکل صحیح حفظ شود.
قرار دادن کف پا روی زمین
هنگامی که راه می رویم، باید سعی کنیم پاشنه و پنجه را به صورت کاملاً چرخشی و ملایم روی زمین بگذاریم. اگر شما جزء افرادی هستید که کف پای خود را به زمین می چسبانید، قطعاً هم زودتر خسته می شوید و هم پیاده روی بدون نتیجه خواهید داشت و حتی ممکن است پایتان هم درد بگیرد. پس سعی کنید پای خود را خیلی نرم از پاشنه سمت پنجه حرکت دهید. مراقب باشید که روی انگشتان پای خود راه نروید.
هل دادن بدن از طریق پای جلویی
بسیار مهم است که هنگام راه رفتن به عضلات و ماهیچه های خود توجه داشته باشید و آن ها را درست به کار بگیرید . هنگامی که راه می روید، نباید نیروی اصلی را از پای جلو بگیرید. بلکه باید نیروی اصلی برای راه رفتن و هول دادن بدن را از پای عقب بگیرید. اگر بتوانید تمرکز خود را حفظ کنید، کم کم از راه رفتن لذت بیشتری می برید و آسیب کم تری به شما وارد خواهد شد.
استفاده نکردن از هسته و مرکز بدن
این هم جزء مواردی است که اغلب آن را فراموش می کنیم اما رعایت آن برای حفظ تعادل بدن و متناسب نگه داشتن وزن بسیار مهم است. با سفت کردن عضلات شکم هنگام پیاده روی، هم عضلات قوی تر خواهد شد و هم از درد قسمت پایین کمر خلاص می شوید و هم حالت بدنی شما به حالت متناسب در می آید.
بالا دادن شانه ها
این عادت باعث ایجاد درد می شود. بهتر است که آن را تغییر دهید. هنگام راه رفتن بیش از حد شانه ها را بالا ندهید زیرا باعث درد شانه و گردن می شود و عضلات شما را هم دچار درد می کند. سعی کنید شانه های خود را ریلکس کنید و آن ها را به سمت عقب ببرید تا خمیدگی طبیعی بدن شما حفظ شود.
استفاده نکردن از دست
بسیار مهم است که هنگام راه رفتن از دستان خود هم کمک بگیرید. با انجام این کار نه تنها تعادل شما حفظ می شود، بلکه شکل بدن زیباتری خواهید داشت. اگر هنگام راه رفتن دست ها را کنار بدن خود بگذارید و از آن ها کمک نگیرید، با مشکلاتی در جریان خون مواجه خواهید شد که روی سلامت بافت بدن شما اثر گذار است و با ورم و قرمزی دست تان مواجه می شوید؛ مخصوصا اگر هوا گرم باشد. اجازه دهید که دستان شما بی حرکت بماند. دست باید در طول پیاده روی حرکت کند.
استفاده از کفش نامناسب
کفش در پیاده روی اهمیت بسیار زیادی دارد. کفش باید کاملا اندازه پای شما باشد. از کفش های قدیمی و کهنه استفاده نکنید زیرا خاصیت اصلی خود را از دست می دهند. کفش های خیلی سنگین، هم به پای شما آسیب وارد می کنند و شرایط راه رفتن را برای شما سخت تر می کنند. کفشی را انتخاب کنید که انعطاف پذیری خوبی داشته باشد و هنگام راه رفتن با آن، احساس راحتی داشته باشید.
برداشتن قدم های بسیار بلند
اگر قدم های شما بسیار بزرگ و بلند است ، یعنی وزن اضافه را متحمل می شوید و به بدنتان شوک وارد می شود. در نتیجه احساس درد در قسمت زانو افزایش پیدا می کند زیرا فشار زیادی به این ناحیه وارد شده است. بنابراین سعی کنید قدم های خود را کوچک تر و بیشتر کنید.
عدم ارزیابی و ثبت میزان پیشرفت ورزشی
چنانچه در طول یک دوره مشخص تغییرات و میزان پیشرفت خود را ثبت و ارزیابی نکنید، به مراتب متوجه نخواهید شد که چه زمانی نیاز به چه تغییری دارید. بنابراین بهتر آن است که برای جلوگیری از به وجود آمدن هر گونه مشکل این چنینی، اقدام به تهیه یک دفترچه یادداشت کرده و در آن تمام گام ها و مسافتی که در پیاده روی طی کرده اید را با زمان صرف شده ثبت کنید و تلاشتان این باشد که هر هفته رکوردی جدید از آن خود بکنید. به عنوان مثال شما می توانید با اضافه کردن چند دقیقه به زمان پیاده روی خود، اقدام به شکستن رکورد زمان پیاده روی قبلی خود کنید.
اهمیت ندادن به وعده های غذایی
عدم توجه به وعده های غذایی یکی از معضلاتی است که بیشتر افراد گریبانگیر آن هستند و به جای اینکه اقدام به سوزاندن کالری بکنند، برعکس کالری دریافت می کنند و چنانچه از این موضوع اطلاعی نداشته باشند کاهش وزنی تجربه نخواهند کرد. باید بدانید که داشتن یک رژیم غذایی ضعیف به خودی خود نمی تواند وزنی از شما کم کند بنابراین سعی کنید تمام غذاها و نوشیدنی هایی که در طول چند روز مصرف می کنید را لیست کرده و این کار را به مدت 6 هفته پیش ببرید تا کنترل وعده های غذایی خود را به دست بگیرید.
تکراری بودن پیاده روی
چنانچه قادر به برنامه ریزی و پیش رفتن با برنامه نباشید فرقی نمی کند که خارج از منزل پیاده روی کنید یا روی تردمیل! در هر دو حالت همه چیز برایتان کسل کننده خواهد شد. دیزی گیبسون، مربی تناسب اندام در این باره معتقد است:«بدن هر انسانی با سرعت هر چه تمام با عملکرد ارگانها سازگار می شود.»
این فرایند بستگی به سطح تناسب اندام شما دارد و معمولاً بین دو تا سه ماه طول می کشد و این بدان معنی می باشد که شما با تکرار روالی که در پیش گرفته اید و با پیاده روی تکراری کالری کمتری می سوزانید. پس برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل سعی کنید تنوع خاصی به پیاده روی تان ببخشید، به عنوان مثال هرچند وقت یکبار محیط و مسیر جدیدی را برای پیاده روی برگزینید تا چالش های جدیدی را تجربه کرده و برایتان لذت بخش و تاثیرگذار باشد.
پیاده روی فقط با سرعت ثابت
با وجود اینکه چربی های اضافی به واسطه پیاده روی با سرعت ثابت سوزانده می شود ولی در نهایت سازگاری سریعی در بدن شما نسبت به شرایط موجود رخ می دهد و با توقف روند چربی سوزی مواجه می شوید، پس برای اینکه از این معضل جلوگیری کنید بهترین کار این است که در هفته یک بار فشار بیشتری به خود بیاورید تا نسبت به روزهای قبل بیشتر عرق کرده و چربی سوزی اتفاق بیفتد.