سوددهی شرکتهای فناوری در دوران اوج همهگیری کووید ۱۹ بهدلیل رونق کار از راه دور و افزایش خرید محصولات الکترونیکی، افزایش درخورتوجهی یافت. بااینحال، شرایط اکنون تغییر کرده است و تراشهسازان با مشکل افزایش موجودی در انبارهای خود دستوپنجه نرم میکنند.
سال ۲۰۲۰، شاهد افزایش بیسابقهی تقاضا برای خرید محصولات الکترونیکی بودیم. باتوجهبه قرنطینهها و محدودیتهای سرتاسری ناشی از همهگیری کرونا در آن زمان، بسیاری از کارمندان و دانشآموزان مجبور شدند کارهای خود را از محیط خانه انجام دهند. البته بهدلیل اینکه همهی مردم محصولات موردنیاز برای کار از راه دور را دراختیار نداشتند، شاهد افزایش چشمگیر تقاضا برای خرید دستگاههای الکترونیکی بودیم.
بااینحال، گذشت زمان و کاهش محدودیتها نیاز به محصولات الکترونیکی را کم کرد و بسیاری از شرکتها با مشکل افزایش موجودی در انبارهای خود شدند. همانطورکه در گزارش والاستریتژورنال نیز آمده است، چندین مدیرعامل از تولیدکنندگان تراشه و شرکتهای سازندهی دستگاههای الکترونیکی، دیدگاه خود را دربارهی وضعیت کنونی بازار و مشکلاتی که با آن مواجه شدهاند، مطرح کردهاند.
سانجی مهروترا، مدیرعامل مایکرون، ادعا میکند سطح موجودی تراشههای این شرکت بسیار بیشتر از هدف آنها است و دلیل اصلی آن کاهش میزان تقاضای خریداران است. این شرکت بهدلیل مشکلات مذکور تقریباً ۱۰ درصد از نیروی کار خود را نیز تعدیل کرده است. انریکه لورس، مدیرعامل HP، میگوید وضعیت بازار حداقل تا ۶ ماه آینده مشخص نخواهد شد. او معتقد است نشانههایی وجود دارد که از احتمال تغییر وضعیت در کوتاهمدت خبر میدهند.
مدیرعاملهای اینتل و AMD نیز دربارهی مشکلاتی که شرکتهای متبوعشان با آن درگیر هستند، توضیحاتی ارائه دادهاند. پت گلسینگر از اینتل در ماه اکتبر گفت:
در سهماههی سوم ۲۰۲۲، اینتل درزمینهی سهماههی مشابه سال قبل با کاهش ۱۵ درصدی فروش و کاهش ۵۹ درصدی در سود کلی مواجه شد. AMD نیز در ماههای اخیر با مشکلات ناشی از کمبود تقاضا مواجه شده است؛ زیرا انتظارات این شرکت دربارهی پلتفرم AM5 و پردازندههای نسل بعدی آن برآورده نشد. این شرکت درمقایسهبا موجودی انبارهای خود، تراشههای کمتری عرضه کرده است؛ بههمیندلیل، انتظار نمیرود برندهایی که از پردازندههای AMD در محصولات خود استفاده میکنند، موجودی کنونی انبارهای آن را بتوانند بخرند.
بهگزارش TechSpot، تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی، تنها شرکتهایی نیستند که با کاهش تقاضا مواجه شدهاند؛ زیرا صنعت گوشیهای هوشمند نیز در ماههای اخیر با همین مشکل دستوپنجه نرم میکند. کوالکام بهعنوان تولیدکنندهی پردازندههای اسنپدراگون که در بسیاری از گوشیهای هوشمند بازار ازجمله محصولات سامسونگ استفاده میشوند، اخیراً بهدلیل کاهش تقاضا برای گوشیهای هوشمند پرچمدار، انتظارات خود را از فروش و سوددهی کاهش داده است.
درحالحاضر، شرکتهای فناوری باید راهکارهایی برای مقابله با کاهش ناگهانی تقاضا پیدا کنند یا حجم تولید خود را کاهش دهند. با وجود همهی مشکلات مطرحشده، بسیاری از مدیران شرکتهای بزرگ حوزهی تکنولوژی همچنان انتظار دارند فروش تراشهها تا سال ۲۰۳۰ دوبرابر شود و از مرز یکتریلیون دلار گذر کند. این مسئله در حالی مطرح شده است که ایالات متحده اخیراً انگیزههای زیادی برای بومیسازی تراشهها در این کشور ایجاد کرده است که ازجمله آنها میتوان به پرداخت یارانههای دولتی چندمیلیارددلاری به شرکتهای تراشهسازی اشاره کرد.