وی فور یو
9 ماه پیش / خواندن دقیقه

انشا چهارشنبه سوری کوتاه و بلند برای همه پایه ها

انشا چهارشنبه سوری کوتاه و بلند برای همه پایه ها

چند متن انشا با موضوع چهارشنبه سوری به صورت کوتاه و بلند و مناسب تمامی پایه ها را در این مطلب برایتان آماده کرده ایم.

انشا چهارشنبه سوری کوتاه و بلند

در آستانه سال نو جشنی کهن در سراسر ایران برگزارمیشود، جشنی به نام چهارشنبه سوری. بسیاری از معلمین از دانش آموزان نزدیک عید نوروز از دانش آموزان خود می خواهند چند سطری انشا درباره چهارشنبه سوری، این رسم کهن جامانده از ایرانیان باستان بنویسند، در این مقاله از مجله اینترنتی پلاس وی چند انشا با موضوع چهارشنبه سوری، انشا چهارشنبه سوری کوتاه، انشا چهارشنبه سوری کودکانه، انشا چهارشنبه سوری کوتاه کودکانه، انشا طنز چهارشنبه سوری و...تقدیم حضورتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

انشا چهارشنبه سوری

انشا چهارشنبه سوری و خطرات آن

چهارشنبه‌سوری، پیش درآمدی برای جشن نوروز است که ریشه در باورهای بسیار کهن آریایی‌های کوچ کرده به ایران زمین دارد. نخستین چهارشنبه‌سوری در زمان منصور بن نوح سامانی و در ماه شوال سال 350 هجری قمری در محله مرلیان بخارات برگزار شد و از آن پس همچنان ادامه یافت.

مراسم چهارشنبه سوری آداب و رسوم خاصی دارد اما با گذشت زمان تا حدود زیادی این رسوم به فراموشی سپرده شده و جای آن را استفاده از مواد محترقه خطرناک پر کرده است. قدیم‌ترها در روزهای پایانی سال، دسته‌ای از خنیاگران که نوروزخوان نام داشتند در کوچه و خیابان‌های شهرها و روستاها به راه می‌افتادند و نوروز خوانی می‌کردند و به این گونه رسیدن سال نو را خبر می‌دادند؛ اما اکنون صداهای عجیب و غریب انواع و اقسام ترقه، می‌خواهند نقش همان پیام‌آوران بهار و نوروز را ایفا کنند.

متاسفانه رسومی چون فالگیری، بلاگردانی، قاشق‌زنی و بخت‌گشایی و... نیز فراموش شده و این جشن دچار تغییر و تحولاتی گشته و امروزه به‌غیر از سوزاندن کاغذ و زباله به‌جای بوته و چوب که زحمت مضاعفی را برای پاکبانان به وجود می‌آورد؛ صداهای مهیبی از انفجار مواد محترقه شنیده می‌شود که علاوه بر ایجاد آلودگی صوتی، آسیب‌های جسمی زیادی به مردم وارد می‌کند. این رسم دیرینه که در گذشته عاملی برای دورهمی خانواده‌ها و مردم محل بود، حالا مایه رعب و وحشت مردم شده است و عواقبی نظیر سوختگی‌های شدید یا حتی مرگ را به‌همراه دارد.

صداهای مهیب و وحشتناک ترقه، نمی‌تواند نشانی از یک آئین کهن باشد و بیشتر به ابزاری می‌ماند برای آزار دیگران و گاه نشان از رفتاری نادرست است که به غلط نام جشن و سرور بر خود دارد.بیایید به آنچه از نیاکان خود به یادگار داریم ارج نهیم و در حفظ سنت‌های زیبای ایرانی خود بکوشیم و بدون کم و کاست، آنها را به نسل‌های دیگر انتقال دهیم.

انشا چهارشنبه سوری کودکانه برای پایه سوم و چهارم

چهارشنبه سوری یکی از جشن های کهن ما ایرانیان است که هنوز هم پابرجاست و در اقصی نقاط کشورمان برگزار می شود. کلمه چهارشنبه‌ سوری از دو واژه چهارشنبه و سوری که به معنی سرخ گرفته شده و این جشن برخلاف اسمش از غروب آخرین سه‌شنبه اسفند هر سال آغاز می‌شود و تا پاسی از شب ادامه می‌یابد.

آریایی‌ها آتش را پاک‌کننده و وسیله‌ای برای تطهیر و پاک‌سازی خود می‌دانستند، دلیل مراسم چهارشنبه سوری شکل گرفته از این اعتقاد ایرانیان است که پنج روز آخر سال تا پنج روز بعد از سال نو، فروهر افراد درگذشته به زمین می‌آیند تا نزد خانواده‌هایشان بروند و آن‌ها را از وضع‌وحال خود مطلع کنند، بنابراین مردم در اولین شب از پنج شب آخر سال، آتشی در پشت‌بام‌ها روشن می‌کردند تا علاوه بر انجام یک کار مقدس، فروهرها را به‌سمت منزل خود هدایت کنند، آنها با خانه‌تکانی و پوشیدن لباس نو، خود را برای سال نو و دورشدن از دشمنی‌ها و کدورت‌ها آماده می‌کردند و با این کار موجبات خشنودی فروهرها را فراهم می‌کردند.

مهم‌ترین اصل آیین باستانی چهارشنبه سوری روشن‌کردن آتشی بزرگ و پریدن از روی آن است تا با این کار بیماری و مشکلات را به آتش بسپارند و سرخی و نیرو و گرما را از آتش هدیه بگیرند. دودکردن اسفند، جاروسوزی، زاج‌سوزی، سوزاندن وسایل کهنه، ریختن خاکستر آتش به بیرون خانه و حتی کوزه‌شکنی همگی اقداماتی در جهت دفع بلا و نحسی و رفع چشم زخم هستند.

به جز روشن کردن آتش، خوردن آجیل مشکل گشا، خواندن شاهنامه به دور آتش، کوزه شکستن، فال‌گوشی و گره‌گشایی، شال‌اندازی، قاشق زنی و...از آداب و رسوم چهارشنبه سوری هستند. این آیین هر چند در بسیاری از روستاها و مناطق مختلف کشور، هنوز پابرجاست، ولی سوال این است که حیف نیست این مراسم با آن همه جذابیتی که در گذشته داشته است، این‌گونه رنگ ببازد و تبدیل شود به بازی‌های خطرناک؟ یادمان باشد چهارشنبه‌سوری، پیام‌آور فرا رسیدن نوروز است و قدمتی دارد به اندازه خود نوروز پس نگذاریم، هر سال با ماهیت و پیام اصلی خود بیشتر فاصله بگیرد.

انشا چهارشنبه سوری زیبا با اشاره به رسم و رسوم این چارشنبه سوری

کشور ما از بزرگترین گاهواره های تمدن و فرهنگ جهانی است که باورها و رسومی را در گذر تاریخ به دوش کشیده است. ایرانیان باستان رسم و رسومی فراوانی داشته که خوشبختانه برخی از آنان پابرجاست. یکی از رسومی که همچنان پابرجاست، چهارشنبه سوری است، طبق این آیین، مردم آتش می‌افروختند و به دور آن حلقه می‌زدند و ترانه زمزمه می‌کردند زیرا در ایران باستان آتش نزد ایرانیان مقدس بوده و مظهر فروغ یزدان به شمار می آمد.

آئین این جشن باستانی در مناطق مختلف ایران با اندک تفاوتی اجرا می شود و این جشن در هر نقطه رنگ و بوی مخصوص به خود را دارد. در برپایی چهارشنبه سوری ایرانیان تلاش می کنند تا با بر افروختن آتش، خواندن اشعار زیبا و گرفتن فال و نیز اجرای مراسم های مختلف دیگر، پلیدی، نحوست و بدبختی را از خود دور نموده و تندرستی، طالع نیک و خوشبختی را جایگزین نمایند.

قاشق زنی نیز یکی دیگر از رسوم چهارشنبه سوری به شمار می آید. دراین رسم دختران و پسران جوان با پوشاندن صورت خود توسط پارچه و زدن قاشق به کاسه بر در خانه ی دوستان، همسایگان و نزدیکان رفته و اهل خانه با شنیدن این صدا به بیرون از خانه آمده و کاسه های آنان را از شیرینی، شکلات و آجیل چهارشنبه سوری و نیز در برخی موارد پول پر می نمودند.

در گذشته پس از بر پایی آتش و پایان آن، افراد خانواده، دوستان و نزدیکان در کنار یکدیگر جمع شده و دانه های کدو، تخم هندوانه، پسته، بادام، فندق، تخم خربزه، شاهدانه و گندم را که از زمستان باقی مانده بود، بر روی حرارت آتش قرار داده، با نمک متبرک نموده و آنگاه می خوردند.

پس از خاموشی آتش، کوزه شکستن، فال گوش ایستادن و قاشق زنی رسم شال انداختن انجام می شد. در این رسم، جوانان چندین دستمال حریر و ابریشم را به هم گره می زدند و از دریچه بالای بام به خانه همسایه انداخته و او چیزهایی را که از قبل آماده نموده بود در گوشه شال گره می زد.

جشن چهار شنبه سوری در گذر زمان دستخوش تغییرات بسیاری شده است و می توان عنوان نمود که بیشتر آئین های اصلی و فرعی خود را از دست داده است. با تمامی این موارد، این آئین هر ساله در جای جای سرزمین ایران بر پا می شود. و تلاش بر این است که سنت های دیرینه ی آن پا بر جا باقی بماند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع